Reprezentace

Kemp ukázal na čem pracovat, říká obránce Michal Slanec

Jedním z hráčů, kteří si podzimními výkony vybojovali pozvánku do reprezentačního výběru byl i plzeňský obránce Michal Slanec. Čtyřiadvacetiletý obránce v jednom utkání na turnaji v Plzni oblékl i dres s kapitánským céčkem a rozhodně byl platnou součástí obranné řady reprezentačního výběru.

Jaké pocity máš z účasti na reprezentačním kempu v Plzni?

Velmi pozitivní. Jsem moc rád za tuhle šanci. Kemp ukázal, co je nutné zlepšit a na čem bych měl přes zimu zapracovat.

Odehráli jste čtyři utkání. Dá se říct, že se postupně ten výkon zlepšoval?

Určitě ano. V pátek jsme se ještě sehrávali, ale v dalších utkáních si myslím, že až na pár věcí to klapalo. Snažili jsem se dodržovat pokyny od trenérů a plnit věci na 100%.

Tým si musel zvykat nejen na souhru, ale i na povrch, který je v hale. Tohle pro tebe odpadlo?

V Plzni trénujeme na povrchu min. 3x týdně, takže pro mne to problém nebyl. Ale myslím si, že i pro ostatní to nebyl nijak velký problém si zvyknout na plastový povrch. Na několika hřištích v extralize se už také povrch položil.

V čem byl největší rozdíl v zápasech se Švýcarskem a Slovenskem?

Jak Švýcaři, tak Slováci jsou velmi dobře fyzicky připravení. Takže asi v taktice a tvrdosti hry. Slováci jsou více agresivnější při napadání rozehrávky a v osobních soubojích.

Co vám trenéři říkali po kempu? Na čem musíte dále pracovat?

Shrnuli celý víkend. Apelovali hlavně na fyzickou přípravu, bez které to samozřejmě nejde. A popřáli nám hezké svátky. (úsměv)z nováčků z hráčů, kteří 

Tobě se povedla podzimní část, kdy si podával stabilní výkony. Jak vidíš svoje šance dostat se do reprezentačního výběru i pro další kempy?

Tahle otázka je spíše pro trenéry mužstva. Já se budu snažit nadále hrát co nejlépe, a když přijde další nominace budu jedině rád.

Podzim vyšel nejen tobě, ale hlavně celé Plzni. Podzimní výkony jsou hodně velkým závazkem pro jarní část?

Určitě. Na podzim jsme si vytvořili solidní postavení v tabulce, ze kterého můžeme na jaře těžit. Ale je to jen o nás, jak přistoupíme k jarní části extraligy a následnému play-off.