Reprezentace

Český tým otočil utkání proti Slovensku v poslední třetině

Česká reprezentace má za sebou úspěšné vystoupení na turnaji v Plzni, kde ani jednou neprohrála. Nejblíže k porážce byl český tým v posledním utkání turnaje proti Slovensku, ale tři góly v poslední třetině srazily úřadujícím mistrům světa vaz a přinesly radost do české šatny.

Velkými postavami opět byli útočníci Wróbel a Štěpáník.



Český tým má za sebou úspěšné vystoupení na turnaji v Plzni. Po dvou výhrách nad Švýcarskem porazil český tým i Slovensko. „Bylo to jiné hlavně v rychlosti. Slováci jsou mistři světa, ale toho jsme se nezalekli a porazili. Teď jsme je dokázali porazit, ale neznamená to, zže je budeme porážet pořád. Když budeme dělat co máme, snažit se o aktivní napadání, tak na ně máme,“ říká po zápasech se Slovenskem útočník Tomáš Wróbel.

Sobotní utkání český tým zvládl těsným poměrem 3:2, v nedělním utkání český tým dokonce prohrál po dvou třetinách 1:2. „Museli jsme zabrat, před námi poslední třetina a nechtěli jsme prohrát. Oba týmy měly sice v nohách předchozí tři zápasy, ale museli jsme ze sebe vyždímat poslední síly a dát do posledního zápasu v roce úplně všechno,“ prozrazuje recept na úspěšnou závěrečnou třetinu Wróbel.

Český tým nejen v zápasech se Slovenskem těžil z práce dua Tomáš Wróbel – Radim Štěpáník. Tato dvojice dohromady zaznamenala na plzeňském turnaji celkem čtrnáct branek z celkových jednadvaceti! „Jsme typově skoro stejní hráči. Hráli jsme spolu poprvé a musím říct, že ta spolupráce byla výborná. Doufám, že nám tahle vzájemná souhra vydrží a budeme moci v reprezentaci spolupracovat dál,“ doufá útočník Vlašimi.

„Na turnaji v Plzni se objevilo několik nováčků, kteří si řekli, že můžou o to místo v týmu bojovat a ten týmový výkon byl dobrý. Je nutné si uvědomit, že tyhle mezinárodní zápasy, to je úplně o něčem jiném než extraliga,“ dodává nejproduktivnější hráč CCM Extraligy.

Před hráči je nyní několik dnů odpočinku, ale následně tvrdá příprava v týmech i individuální. Ještě do startu jarní části pak reprezentace absolvuje stejný turnaj jako v Plzni, ovšem ve slovenských Gajarech. „Musíme teď každý makat víc než na sto procent, abychom si řekli o nominaci a účast na MS,“ uzavírá Wróbel.

Česko - Slovensko 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Špaček (Růžička, Slanec), 31. Štěpáník (Pospíšil, Kudela), 38. Štěpáník (Wróbel), 40. Wróbel (Kruček, Štěpáník) - 5. Frkáň (Ecker, Beniač), 27. Frkáň (Ecker, Sobol)