Reprezentace

Odveta za MS byla úspěšná. Češi v Plzni porazili Slovensko 3:2

Poprvé od porážky ve finále MS 2013 v kanadském St.Johns se utkala česká reprezentace se Slovenskem. Utkání na turnaji v Plzni bylo hodně zajímavé a nakonec přineslo úspěšný konec pro český tým, který vyhrál těsně 3:2.

Češi se utkají se Slovenskem ještě jednou v neděli v posledním utkání na turnaji v Plzni.


Český tým v první třetině nepředvedl zrovna povedené vystoupení. I přes velkou střeleckou i herní přavahu Slovenska však stav po první části byl 1:0, když se trefil útočník Radim Štěpáník a několika zákroky tým podržel při svém reprezentačním debutu Petr Kráčina.

„Bylo to o něčem jiném než proti Švýcarům. První třetina byla o naší jedné povedené akci, ale jinak měli více ze hry Slováci,“ přiznává autor první české branky v utkání proti Slovensku Radim Štěpáník.

První třetina se českému týmu povedla výslekově, herně to však bylo slabší. „Hlavně v první třetině nás přehrávali. Slováci hráli dobře v přesilovkách, vlastně v nich dali oba góly,“ doplňuje Štěpáníkova slova Petr Kráčina.

Kladenský útočník Radim Štěpáník byl hodně vidět už během zápasů proti Švýcarsku a spolupráce v útoku s Tomášem Wróbelem přinesla úspěch i proti Slovensku. „Nebyla to hezká akce, Saša mi to dal do běhu a já dokázal přesně zakončit. Brankář mi tam zkoušel dát hokejku, ale naštěstí jsem gól dal,“ komentuje svojí gólovou akci.

Český tým se v utkání ujal vedení 3:1, což se nakonec ukázalo jako rozhodující, ale hra se po gólu Tomáše Kudely nijak zvlášť nezměnila. „Až takový vliv to na ten vývoj nemělo, ale byla ta branka důležitá, že to neskončilo remízou, ale výhrou,“ říká Štěpáník.

Souboj proti Slovensku si český tým zopakuje ještě v nedělním závěrečném utkání na turnaji v Plzni. „Myslím si, že se Slováci více kousnou a budou nás chtít porazit. To utkání ale bude hodně podobné,“ uzavírá gólman českého týmu Petr Kráčina.

Česko - Slovensko 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Štěpáník (Wróbel, Krejčí), 22. Průcha (Kruček), 39. Kudela (Bílý) – 21. Lajčiak (Rampáček), 44. Minárik (Takáč, Fumač)