Reprezentace

Český tým porazil dvakrát Švýcarsko, hattrickem se blýskl Wróbel

Proti Švýcarsku zahájil český tým vystoupení na turnaji tří zemí v Plzni. Souboj proti zemi Helvetského kříže český výběr zvládl jak v pátek večer, tak i v sobotu dopoledne a oba zápasy vyhrál shodně 7:2. Po dvou duelech se Švýcary čekají český tým dva zápasy proti Slovensku.

V pátečním duelu český tým začal úspěšně, ale velmi rychle přišlo vyrovnání. Český tým si však vzal vedení zpět a už jej nepustil. „Je pravda, že po dvou týdnech pauzy nebylo jednoduché dostat zpátky do tempa a trochu pamaleji jsme se rozjížděli. Problém byl i v tom, že jsme spolu nebyli sehraní. Švýcaři jsou hodně agilní mužstvo, ale zvládli jsme to s dobrým výsledkem,“ hodnotí utkání se Švýcary útočník Tomáš Wróbel.

V pátečním utkání český tým uspěl poměrem 7:2 a v sobotu byl průběh prakticky totožný. Češi se ujali vedení, ale o náskok přišli. Český tým se stejně jako v pátečním utkání dokázal vzchopit a ještě v první části se ujal vedení, které už nepustil. „Řada hráčů si musí také zvykat na ten povrch, který je v Plzni a který je pak při MS. Chvíli to trvá,“ přiznává po druhém utkání útočník Tomáš Wróbel.

V pátek dva, v sobotu dokonce tři. Gólový účet nejproduktivnějšího hráče pozdimní části CCM Extraligy Tomáše Wróbela proti Švýcarům byl hodně bohatý. „Dal jsem tři góly, takové, které mi v lize moc nepadají. Je jedno, kdo ty góly dává, hlavně abychom vyhrávali. Nejsme tu kvůli nějakým osobním statistikám, ale abychom se sehráli a předvedli dobré výkony,“ zdůraznil útočník Vlašimi.

Český tým po dvou zápasech se Švýcarskem čeká dvojice zápasů proti Slovensku. „Slováci sami o sobě jsou pojem. Je to taky hokejbalová velmoc a sice tu nebudou mít tolik hráčů z týmu na MS, ale už na Světovém poháru jsme viděli, že jejich liga má kvalitu a je tam řada dobrých hráčů,“ říká na adresu utkání s úřadujícími mistry světa Wróbel.

Pátek 12.12.

Česko - Švýcarsko 7:2 (3:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Roušal (Hudeček, M.), 11. Wróbel, 12. Pospíšil (Kruček, Hudeček), 27. Štěpaník (Wróbel, Slanec), 32. Wróbel, 37. Benedikt (Hudeček, Mokříž), 43. Průcha (Blaško, Lux) – 1. Mellinger, 34. Sterchi.

Sobota 13.12.

Česko - Švýcarsko 7:2 (3:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Růžička, 8. Wróbel (Štěpáník, Krejčí), 10. Wróbel (Štěpáník, Bílý), 18. Wróbel (Bílý), 27. Soukup (Langthaler), 36. Štěpáník (Wróbel), 42. Štěpáník (Wróbel) - 5. Faina (M. Müller), 10. Melliger (Bossard).