Reprezentace

Reprezentaci čeká turnaj v Plzni. Vyzve Švýcarsko i mistry světa Slováky

Závěr roku 2014 patří reprezentačním soustředěním a jedno z nich čeká i na seniorský A-tým. Ten se představí v Plzni, ale nebude to pouze klasické soustředění, ale turnaj tří zemí. Český tým čekají zápasy proti pořadatelům MS 2015 Švýcarům a úřadujícím světovým šampionům ze Slovenska.

Český tým čeká už za půl roku světový šampionát ve švýcarském Zugu, kde bude chtít národní tým opět usednout na hokejbalový trůn. Jak na tom český hokejbal je aktuálně, se ukáže už na turnaji v Plzni, kde se představí v zápasové konfrontaci proti Švýcarsku a Slovensku. Proti oběma týmům odehraje dva zápasy.

Reprezentanti budou mít za cíl předvést se trenérům hlavně po herní stránce, ale výsledek na turnaji bude neméně důležitý. „O něco důležitější sice bude předvedená hra - hráči se musí chtít ukázat v co nejlepším světle. Na druhou stranu si ale musíme získat respekt, se kterým chceme, aby k nám soupeři stále přistupovali. A na to jsou potřeba výsledky,“ říká vedoucí mužstva Adam Karnet.

Sestava národního týmu pro turnaj v Plzni vychází z úspěšných týmů z předchozích let, které jsou doplněny o několik nováčků. Ty čeká tvrdý boj o místo v sestavě, které musí potvrdit dobrým výkonem i na reprezentační scéně. „Doufáme, že budou chtít dokázat, že každý z nich má na to, aby bojoval za národní tým na mistrovství světa. A že se pro to pokusí udělat maximum. Šampionát v Zugu je za dveřmi a v této fázi přípravy nemáme prostor pro jiné, než stoprocentní výkony,“ říká k nominaci za realizační tým Karnet.

„Odehrajeme čtyři utkání, ve kterých musíme jasně ukázat, že se náš hokejbal chce vrátit na tu úplně nejvyšší příčku. A to si uvědomují i všichni nominovaní. Máme tu řadu hráčů, kteří se chtějí o mistrovství světa poprat - a je to jen o jejich snaze, chování, nasazení a poctivé práci,“ dodává k nominaci trenér národního týmu Drahomír Kadlec.

Turnaj v Plzni je jednou z mála šancí, kdy vidět reprezentační tým před MS během zápasů. Pokud tedy nemáte o víkendu žádný program, doražte se podívat na hokejbal světové úrovně do plzeňské haly. „Náš tým se na domácí půdě utká nejen s ambiciózními Švýcary a hlavně se současnými mistry světa ze Slovenska. Proto pro nás bude podpora každého fanouška, který do plzeňské haly dorazí, velice důležitá. My se budeme snažit je svým týmovým výkonem za přízeň co nejvíce odměnit,“ zve fanoušky Karnet

Program turnaje v Plzni

Pátek – 12. prosince

Česká republika – Švýcarsko (19:00)

Sobota – 13. prosince

Švýcarsko – Česká republika (10:00)

Slovensko – Švýcarsko (15:00)

Česká republika – Slovensko (20:00)

Neděle – 14. prosince

Švýcarsko – Slovensko (9:30)

Slovensko – Česká republika (14:00)

Nominace českého týmu na turnaj do Plzně

Brankáři

Jan Jirotka (Kladno), Jan Šimara (Letohrad), Petr Kráčina (Plzeň)

Obránci

Roman Krejčí, Petr Filip, Jakub Mokříž (všichni Pardubice), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Michal Slanec (Plzeň), Tomáš Kudela, (Kladno), Jan Pospíšil (Kladno/Rakovník), Jan Blaško (Vlašim/Jihlava)

Útočníci

Jan Bílý (Pardubice), Jiří Benedikt (Plzeň), Lukáš Soukup, Jan Langthaler (oba Ústí nad Labem), Michal Průcha (Vlašim/Plzeň), Tomáš Wróbel (Vlašim/Karviná), Ondřej Lux (Letohrad), Martin Kruček (Kert Park), Martin Špaček, Radim Štěpáník (oba Kladno), Lukáš Hudeček (Belpa), Adam Roušal (Oberwil)