Reprezentace

Reprezentace se sejde v prosinci v Plzni. V nominaci jsou nováčci i zkušení hráči

Mistrovství světa ve švýcarském Zugu se rychle blíží a před národním týmem stojí několik posledních zkoušek připravenosti, než tým trenéra Kadlece příští rok v červnu odcestuje do země pod Alpami bojovat o další cenný kov do reprezentační sbírky.

V rámci přípravy nyní čeká reprezentaci turnaj v plzeňské hale. Kdo bude na turnaji reprezentovat?



Jako v minulých přípravných obdobích by se i tentokrát měl vrchol přípravy zaměřit především na souboje s výběrem Slovenska, do kterých budou naši východní sousedé navíc vstupovat jako úřadující mistři světa. Prosincového turnaje, který se odehraje ve dnech 12.-14. prosince v Plzni, se zúčastní také výběr pořadatelů MS ze Švýcarska.

"Jsme rádi, že se nám podařilo vyjednat variantu prosincové přípravy, na kterou dorazí soupeři této úrovně. Čekají nás těžká utkání, která by měla důkladně prověřit, jak na tom aktuálně jsme a na čem ještě musíme pracovat," říká k prosincovému měření sil vedoucí týmu Adam Karnet.

V nominaci trenérů Drahomíra Kadlece a Rostislava Kurfürsta nechybí řada osvědčených hráčů, řada je jich také mezi náhradníky. Svou šanci pak ještě dostává několik nováčků. A co říká k nominaci sám její šéf Kadlec? "Není moc co dodávat. Odehrajeme čtyři utkání, ve kterých musíme jasně ukázat, že se náš hokejbal chce vrátit na tu úplně nejvyšší příčku. A to si uvědomují i všichni nominovaní. Máme tu řadu hráčů, kteří se chtějí o mistrovství světa poprat - a je to jen o jejich snaze, chování, nasazení a poctivé práci."

Brankáři

Jan Jirotka (Kladno), Jan Šimara (Letohrad), Petr Kráčina (Plzeň)

Obránci

Roman Krejčí, Petr Filip (oba Pardubice), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Michal Slanec (Plzeň), Tomáš Kudela, Jan Příhoda (všichni Kladno), Jan Pospíšil (Kladno/Rakovník), Jan Blaško (Vlašim/Jihlava)

Náhradníci:  Petr Dulava (Letohrad), Jakub Mokříž (Pardubice), Radek Soukup (Kladno)

Útočníci

Jan Bílý (Pardubice), Jiří Benedikt (Plzeň), Lukáš Soukup, Jan Langthaler (oba Ústí nad Labem), Michal Průcha (Vlašim/Plzeň), Tomáš Wróbel (Vlašim/Karviná), Ondřej Lux (Letohrad), Martin Kruček (Kert Park), Martin Špaček, Radim Štěpáník (oba Kladno), Lukáš Hudeček (Belpa), Adam Roušal (Oberwil)

Náhradníci:  Jan Střecha, Petr Danko (oba Vlašim/Jihlava), Jakub Merta (Pardubice), Daniel Hnízdil (Kladno)