Reprezentace

Kadlec nominoval. Reprezentaci čeká kondiční soustředění v Rakovníku

V čase letních prázdnin čekají seniorskou reprezentaci hned dvě přípravné akce přes MS ve Švýcarském Zugu v roce 2015.

Stejnou porci letních kempů absolvovali svěřenci hlavního trenéra Drahomíra Kadlece a jeho asistenta Rostislava Kurfürsta už v minulém reprezentačním cyklu, který vrcholil v zámořském St. Johns.



"Hráči vědí, jaká výzva v podobě světového šampionátu ve Švýcarsku před nimi stojí, a všichni máme jediný cíl - vrátit se v Zugu zpátky na vrchol," říká k celkové přípravě nároďáku jeho lodivod Kadlec.

Reprezentanti se nejprve o druhém srpnovém víkendu (8.8. - 10.8.) setkají v Rakovníku a tato akce se bude věnovat především jejich fyzické připravenosti.

"Kluci už při minulém kondičním kempu v roce 2012 poznali, že se jim vyplatí, když přijedou připraveni. A tak očekáváme, že k tomu letos přistoupí ještě zodpovědněji. Nebude se jenom běhat, máme připravené i nějaké méně tradiční aktivity, a tak věříme, že se už teď všichni těší," dodává k rakovnické sešlosti vedoucí týmu Adam Karnet.

Další srpnový víkend pak hráči zavítají na tradiční letní turnaj v Novém Strašecí, který před dvěma lety vyhráli.

"Turnaj v Novém Strašecí je vždy skvěle organizovaný, přijde se podívat hodně diváků, hraje se pokaždé i dobrý hokejbal. Především budeme mít proti sobě spoustu soupeřů jednoznačně motivovaných předvést se proti našemu výběru, takže nás čeká řada náročných zápasů, a to je dobře," uzavírá téma Drahomír Kadlec.

Nominaci na soustředění v Novém Strašecí vytvoří trenéři zúžením počtu nominovaných po skončení akce v Rakovníku.

Nominace na soustředění v Rakovníku (8.8. - 10.8.2014)

Brankáři

Tomáš Humlíček (Jihlava), Jan Jirotka (Kladno), Jan Šimara (Letohrad)

Obránci

Michal Dědič, Tomáš Kudela, Jan Příhoda, Radek Soukup (všichni Kladno), Jan Pospíšil (Kladno/Rakovník), Petr Filip, Tomáš Hák, Roman Krejčí (všichni Pardubice), Jaroslav Pospíšil (Kert Park), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem)

Útočníci

Jan Bacovský (Hradec Králové), Jiří Benedikt, Ondřej Kejř (oba Plzeň), Lukáš Hudeček (Bettlach), Adam Roušal (Obervil), Jan Bílý, Pavel Kubeš (Pardubice), Daniel Hnízdil (Kladno/Kovo Praha), Martin Kruček (Kert Park), Ondřej Lux (Hradec Králové/Letohrad), Michal Průcha (Vlašim/Plzeň), Lukáš Soukup (Ústí nad Labem), Jan Střecha (Vlašim/Jihlava), Radim Štěpáník (Kladno), Tomáš Wróbel (Vlašim/Karviná)

Náhradníci

Daniel Čermák (Kladno), Ondřej Benedikt (Plzeň), Jan Gabriel (Pardubice)