CROSSDOCK Extraliga

Obrat Plzně, Hradec vyšel naprázdno a Ústí dalo zapomenout debaklům!

V CROSSDOCK Extralize se během víkendu odehrálo sedm zápasů. Hradec Králové cestoval na sever Čech ke dvěma utkáním a z obou odešel jako poražený. Dva týmy, které bojují o play off, našly na svého soupeře recept.

Sobota 16.3.

HBC Most vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:4 (1:1, 2:2,0:1)

Branky a nahrávky: 13. Šimeček (Krajíček), 19. Krajíček (Bačák, Chytrý), 28. Singer (Chyba, Bačák) – 15. Březina (Česák), 22. Zajíček (Krejčí, Kubeš), 25. Ingršt (Kubeš, Moravec Š.), 33. Förstl (Kohoutek).

Autosklo, jakožto tabulkový favorit, mělo se svým soupeřem z Mostu problémy. Hned dvakrát muselo dohánět ztrátu jednoho gólu, to se mu však v obou případech povedlo. Mostu se však na svého soupeře vyzrát nepodařilo. Sice srovnal na 3:3, ale bylo to Autosklo, které se radovalo jako poslední. Filip Förstl našel přesně místečko ve výstroji mosteckého brankáře a rozhodl o třech bodech pro svůj tým.

HBC Rakovník vs. HC Kert Perk Praha 1:11 (0:1, 0:2, 1:8)

Branky a nahrávky: 40. Kovařík – 6. Šlehofer (Danko), 16. Fejfar (Kovář), 23. Kruček (Danko, Wróbel), 32. Fejfar (Zvonek), 34. Kruček, 34. Danko (Wróbel, Rozenberg), 35. Kaucký (Fejfar), 37. Danko (Kruček, Wróbel),39. Danko (Wróbel, Šlehofer), 41. Rozenberg (Danko), 41. Markytán (Kaucký, Fejfar).

Opět po týdnu ukázal svoji nadvládu Kert Park, který přidal ještě o branku více. Jeho řádění tentokrát odnesl Rakovník. Do listiny střelců se hned třikrát zapsal Petr Danko, který si hattrick připsal během pouhých pěti minut. Domácí celek přidal ve čtyřicáté minutě alespoň branku útěchy, po které však ještě dvě inkasoval, a to během pouhých třiceti sekund.

TJ KOVO Praha vs. HbK Karviná 5:3 (1:0, 0:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 7. Bureš (Krištof), 33. Krištof (Bureš, Zahálka), 34. Kočka (Franěk, Bydžovský), 38. Nýdl (Bydžovský, Adam), 38. Wurdák (Kočka, Franěk) – 26. Rosůlek J. (Pilch), 30. Christov, 33. Gengel (Rosůlek L.).

Karviná se díky prohře dostala mimo postupové příčky do play off a KOVO se k nim naopak přiblížilo. Jako první šlo do vedení KOVO, Karviná se však dvěma brankami v prostřední části dostala do vedení. O slovo se opět přihlásil pražský tým, vyrovnaný stav však vydržel pouhých třiačtyřicet sekund. O pouhé čtyři minuty později se dostalo do dvoubrankového vedení KOVO, které hostující celek zaskočilo a už mu nedovolilo skórovat.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Balcar, 23. Tomáš (Růžička, Michajličenko) – 1. Tesař (Novák).

Hradec vstoupil do utkání jako favorit a na svého soupeře vlétl. Už po sedmapadesáti vteřinách se radoval z první vstřelené branky. V konečném zúčtování se však jednalo o jediný gól hostů. Ústí se totiž ničeho nezaleklo a stačily mu pouhé tři minuty k tomu, aby bylo opět vyrovnáno. Elba DDM bojuje o play off, a to ukázala také v tomto zápase. V prostřední části se dostala do vedení, což jí nakonec stačilo k těsné výhře, zisku tří bodů a posunu na postupovou příčku do play off.

SK Sudoměřice vs. SK Hokejbal Letohrad 0:1 pr. (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 46. Faltus (Halbrštát).

Výborné utkání odehrály Sudoměřice, které po celých pětačtyřicet minut dokázaly udržet krok se silným Letohradem. Ani jeden z brankářů nezaváhal a nepustil míček za svá záda. O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém Sudoměřice zaváhaly ve vlastní přesilové hře. Filipu Faltusovi stačilo pouhých sedm sekund k tomu, aby rozhodl o tom, že o bod více poputuje do Letohradu.

HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 42. Benedikt J. (Benedikt O.), 44. Kunzmann (Benedikt O.) – 31. Pospíšil (Pliml, Schnaubelt).

Vyrovnaný souboj se odehrál celky na 2. - 3. místě tabulky. Plzeň hostila Kladno, a nakonec byla úspěšnější. ALPIQ šel sice jako první do vedení, když se v přesilové hře prosadila posila z Rakovníku v podobě Jana Pospíšila. Plzeň ale předvedla parádní závěr. Během minuty a osmnácti vteřin se dokázala dostat do vedení! Kladno sice dostalo k dispozici přesilovou hru, ale na vyrovnání mu čas už nestačil.

Neděle 17.3.

HBC Most vs. HBC Hradec Králové 1988 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Bačák (Janák), 31. Bačák, 34. Chyba (Chytrý, Bačák) – 17. Šimůnek (Svoboda, Fanderlik).

Most si po sobotní prohře spravil v neděli náladu. Hradec naopak ze dvou zápasů na severu Čech odjel bez bodu. Domácí se dostali velmi rychle do vedení, když se Bačák prosadil už v první minutě utkání. Hradec sice vyrovnal, ale Mostu se povedl začátek třetí třetiny, ve které odskočil na rozdíl dvou branek a toto vedení udržel až do konce.

SK Sudoměřice vs. HBC Rakovník - odloženo (řeší LK)