CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Pardubice a Karviná vydřou vítězství. Po nezdarech zabere i Ústí

Hokejbalová CROSSDOCK Extraliga nabídne o víkendu své další pokračování. Diváci se mohou těšit na šest sobotních a dvě nedělní utkání a na všechna tato klání vám již tradičně přinášíme tipy expertů.

Sobota 16.3.

11:00 HBC Most vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Jonáš Grufík (brankář SHC Opava): Zajímavý souboj dvou odlišných herních pojetí. Most bude těžký oříšek, ale Autosklo se v zimě připravilo více než dobře. Navíc návrat Stárka do brány jim přidal na klidu. Pardubice dokážou na severu Čech vyhrát za tři body.

Jan Tabášek (asistent trenéra dívčí reprezentace U16): Ačkoliv je Most kvalitní tým, který nyní navíc bojuje o play off, v tomto utkání se potvrdí síla Pardubic, které vyhrají.

Tip redakce: Most se s fyzicky skvěle vybavenými hráči Pardubic bude trápit a utkání po boji ztratí, Pardubice tak získají důležité tři body do tabulky.

13:00 HBC Rakovník vs. HC Kert Park Praha

Jonáš Grufík: Rakovník opět nezačal jarní část sezony dobře. Minulý týden jej deklasovala Karviná 9 brankami a bojím se, že to bude tento týden podobné. Praha hraje na jaře opět v herní pohodě a měli by si to pohlídat. Ale stát se může cokoliv.

Jan Tabášek: V tomto zápase určitě zvítězí favorizovaný Kert Park, který jako elitní tým extraligy nezaváhá.

Tip redakce: Papírový favorit je všem naprosto jasný a myslíme si, že Kert Park tuto roli naplno potvrdí a v tomto utkání zvítězí rozdílem nejméně tří branek.

14:00 TJ KOVO Praha vs. Hbk Karviná

Jonáš Grufík: Hodně důležitý zápas pro mužstva, která jsou na 7. a 8. místě. KOVO předvádí na jaře skvělé výsledky, otáčí zápasy a hraje v herní pohodě. Za mě bych však favorizoval hosty. Důležité bude, aby se Karviná vyvarovala častým vyloučením, se kterými má na jaře problémy. Osobně čekám, kdy se zase střelecky prosadí Lukáš Pacas, který zažil podzim snů. A samozřejmě faktor Luka. Výhra hostů v základní hrací době.

Jan Tabášek: Věřím ve výhru Karviné. Ta letos bojuje o play off a body z venku přivézt dokáže.

Tip redakce: Přesně jak zmiňoval Jonáš. Oba týmy se pohybují na hranici postupu do play off, a tak bude toto utkání nesmírně důležité. Karviná díky posílenému kádru bude v tomto utkání úspěšnější a nejméně dva body v něm získá.


14:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988

Jonáš Grufík: Elba je na tom na jaře špatně a trápí se. Hradec minulý víkend dokázal vyhrát na nájezdy v utkání s Plzní a bude chtít na to navázat. Za mě vyhraje Hradec, protože se nachází ve větší herní pohodě.

Jan Tabášek: Ústí se hrubě nepovedly dvě poslední utkání za sebou ale věřím, že využije domácí prostředí a vyhraje.

Tip redakce: Hradec i Elba si slabší chvilky v prvních zápasech jarní části vybraly, odrazit se k lepším výkonům proto rozhodně musí obě mužstva. V tomto duelu se to povede domácímu Ústí, jež dá zapomenout na debakly, které v posledních utkáních schytalo.

15:00 SK Sudoměřice vs. SK Hokejbal Letohrad

Jonáš Grufík: Jako každý rok je zde víkend, kde se bude lámat sezona pro Sudoměřice. Letohrad však nepatří mezi nejoblíbenější soupeře a myslím si, že rychlí mladíci budou dělat domácí obraně problémy. Domácí však bude pohánět slušná divácká kulisa a Matěj Fraňo si určitě nějakou kulišárnu pro Šimaru připraví. Za mě remíza.

Jan Tabášek: Letohrad se pohybuje ve vyšších patrech tabulky a věřím, že své postavení udrží i po tomto zápase, které urve ve svůj prospěch.

Tip redakce: Letohrad se bude klasicky prezentovat excelentní defenzivní hrou, která mu v kombinaci se skvěle chytajícím Šimarou a produktivními útočníky přinese tříbodové vítězství.

16:00 HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno

Jonáš Grufík: Jasný šlágr kola. Velice zajímavý duel, který bude rozhodovat forma brankářů. Kladno sice na jaře střílí jednu branku za druhou, domácí jsou však takticky skvěle vybaveni. Na obou stranách hřiště je hned několik hráčů, kteří umí dávat branky. Dle mého se z vítězství bude radovat v základní hrací době Plzeň.

Jan Tabášek: Plzeň je doma velmi silná a tuto vlastnost v tomto souboji potvrdí naplno. Kladno odjede s prázdnou.

Tip redakce: Přestože oba týmy disponují skvělými brankářskými dvojicemi, v tomto zápase to budou hráči v poli, kteří budou vyčnívat a utkání nabídne mnoho branek. O tu rozhodující se postarají plzeňští hokejbalisté, kteří si po nezdaru v Hradci opět připíší výhru.

Neděle 17.3.

11:00 HBC Most vs. HBC Hradec Králové 1988

Jonáš Grufík: Obě mužstva budou mít po náročném zápase, ale více sil bude mít nakonec Hradec, který si odveze výhru v nájezdech.

Jan Tabášek: V tomto zápase to vidím na dělbu bodů a je velmi těžké tipovat, kdo si připíše ten bonusový bod navíc.

Tip redakce: Most se oklepe po sobotní porážce s těžkým soupeřem z Pardubic a tým z pod Bílé věže porazí.

!ODLOŽENO! SK Sudoměřice vs. HBC Rakovník

Jonáš Grufík: Sudoměřice budou muset potvrdit roli favorita, a to se jim také povede. Rakovník přijede na jih Moravy unaven a domácí jim na klidu nepřidají. Očekávám výhru vyšším rozdílem.

Jan Tabášek: Zápas dvou týmu ze spodku tabulky. Myslím si, že zvítězí Sudoměřice, které uhájí domácí prostředí.

Tip redakce: Oba mančafty jsou zvyklé hrát na klasickém asfaltu. Rakovník se sice velmi trápí, avšak sezonu bude chtít dohrát důstojně a v tomto souboji Jihomoravany pořádně potrápí. Sudoměřice si zisk bodů pohlídají, ale lehké to mít určitě nebudou.