CROSSDOCK Extraliga

Živý televizní zápas v sobotu odpoledne zprostředkuje souboj o play off na Palmovce!

Zatímco Zápas kola nás čeká až v neděli, už v sobotu 16. března budete moci sledovat jedno utkání živě v rámci internetového televizního vysílání prostřednícím TVCOM! V sobotu se totiž v hlavním městě uskuteční souboj domácího KOVA, které přivítá Karvinou.

KOVO zabralo, tím to pro něho ale nemůže skončit

Pražané v minulém týdnu cestovali nejprve do Mostu a v neděli doma sehráli duel s Rakovníkem. Obě tato střetnutí přitom měla hodně společného. KOVO vždy ve třetí třetině ztrácelo, vždy mocně dotahovalo a navíc v obou případech dokonce odcházelo ze hřiště s tříbodovým koncem! Rázem je z toho tak pro Pražany dvaadvacet cenných bodů, ovšem s hodně složitým výhledem na další úspěchy, které však musí přijít, jinak by se KOVO do osmičky zřejmě neprobojovalo. Stane se tak skutečně z nějakého duelu ze zbývající trojice soupeřů Karviná – Plzeň – Kert Park?

Karviná má také osud ve svých rukou

Hokejbalisté z Karviné minulý týden také navštívili Prahu, akorát jenom na chvíli, jelikož pokračovali nejprve k zápasu do Rakovníku, kde soupeři v suverénním výkonu nasázeli devět branek, a v neděli pak na Kladno. Karviná byla Rysům dobrým soupeřem, body z toho už ale pro hosty žádné nebyly. „My s tím víkendem spokojení nejsme, chtěli jsme totiž bodovat i v neděli,“ jasně říká trenér Martin Pala st. a následně se ještě nečekaně rozpovídá: „V těch všech vrcholných soutěžích tady u nás na severu Moravy, ať je to hokejbal, fotbal nebo hokej, mám pocit, že až na výjimky nad Čechy žádný tým nějak nevyčnívá a pomalu jsme to jenom my, teď s hokejbalem, takže to chceme dotáhnout celé do úspěšného konce. Bohužel hráči, kteří jsou dobří, tak odcházející z těch klubů tady většinou pryč za penězi, což mě mrzí. Asi proto se alespoň částečně daří našemu hokejbalovému klubu, protože to tu není právě o těch penězích a hráči nejsou profesionálové.“

Co lze ze slov trenéra karvinského celku vyčíst? Tak třeba to, že v Karviné opravdu stojí o úspěch, který se pochopitelně dá udělat jenom skrze play off, do kterého ještě zbývá, stejně jako KOVU, i Karviné pár důležitých kroků. Slezané ale mají výhodu s nepatrně papírově lehčím losem. Čeká je totiž už několikrát zmiňovaný sobotní duel na Palmovce a poté doma Rakovník s Plzní. „ S KOVEM to bude nesmírně důležitý zápas, kdo vyhraje, tak se odlepí a udělá velký krok směrem k play off. Bohužel znovu nebudeme ještě kompletní, poprvé bychom měli být všichni až na duel s Plzní, takže až potom, když prohrajeme, budu moct říct, že jsme s tím nic víc nedokázali udělat a soupeř nás zaslouženě přehrál,“ nestěžuje si, ale pouze konstatuje trenér Pala.

CROSSODOCK Extraliga zkrátka už vyhlíží konec základní části, o play off ale ještě musí, nebo mohou, bojovat prakticky všichni od sedmého až po jedenácté místo. Atraktivita nadcházejících duelů tak nebude znát meze, a vy u toho budeme moci být i díky živému přenosu ze sobotního zápasu na Palmovce prostřednictvím TVCOM!