CROSSDOCK Extraliga

Most čeká víkend pravdy, v neděli s Hradcem Králové u toho bude i naše redakce!

CROSSDOCK Extraliga už má pomalu na dohled svoji cílovou pásku základní části. Začíná tak být pomalu jasné, kdo jaké bude mít finální naděje například i pro postup do play off.

Most si to zavařil, ale není všem nadějím konec

Jako by se pouze rok stará historie opakovala. Mostu se loňský ročník nedařil podle představ a do poslední chvíle bojoval o poslední osmé místo v postupové skupině do play off. Jenomže jak to dopadlo, si zarytí fanoušci českého hokejbalu jistě pamatují. Souboj na dálku o zmiňovanou osmou příčku nakonec lépe zvládly Sudoměřice, které v Pardubicích nečekaně vybojovaly jeden rozhodující bod, kdežto Most schytal na Kladně sedmičku. Zatímco Severočeši měli tak trochu nečekaně podstatě po sezoně, Jihomoravané měli hodně příjemnou zpáteční cestu domů.

Střih! Už se nepíše jarní část sezony 2017/18, ale ta z aktuálního ročníku 2018/19. Jenomže Mostečtí, pokud teď o víkendu nezaberou, budou, bohužel pro ně, psát podobný příběh. Minulý víkend totiž nezvládli třetí třetinu a tudíž dotáhnout celé dobře rozehrané utkání s pražským KOVEM do vítězného konce a o den později schytali od rozjetého Kert Parku říznou desítku. Tohle psychice týmu nepomůže, jedno však Mostu musí být jasné. Z nadcházejících dvou zápasů s mužstvy z východních Čech, Pardubicemi a Hradcem Králové, by mělo ideálně přijít bodové maximum, minimálně pak jedna výhra. Jinak by taky s nadějemi na play off mohl být v souhře dalších výsledků už skoro ámen.

Piráti plují do klidných vod, ideálně se tam chtějí udržet

Hradečtí hokejbalisté se nachází v o hodně rozdílné pozici, než je tomu v případě Mostu. Piráti totiž na jaře sbírají body podstatě zatím podle představ. Povolit, přitáhnout, jak se často ve sportu trefně používá, takový byl minulý víkend Hradeckých, a vlastně zatím i celé jaro.

Ptáte se proč? Tak si výsledky zopakujme, v derby s Letohradem si Hradec odnesl jenom jeden bod, a tak hned tři za týden ukořistil z hodně těžké půdy v daleké Karviné. Minulý víkend zase nejprve Piráti schytaly ostudných osm branek od ALPIQU, jenomže o den později vydolovali dva body z duelu proti hodně nabuzeným a na jaře perfektně hrajícím plzeňským Mečounům. V součtu mají Východočeši na svém kontě momentálně třiatřicet bodů a z pátého místa mají ještě reálnou možnost zaútočit na začínání play off v domácím prostředí. Ale pozor, tabulka je nesmírně vyrovnaná. Jejich momentálně výhodná pozice, tak může v případě víkendových neúspěchů dostat ještě hodně rychle adié!