CROSSDOCK Extraliga

Hattrick z dílny Kručků! Na jeho završení mi nahrával Martin, radoval se Jiří Kruček

Vedoucí celek CROSSDOCK Extraligy o víkend bodoval naplno, nedělní výhře proti Mostu předcházel duel v Sudoměřicích, kde to Pražané rozhodně neměli ani trochu jednoduché. Ve správný čas za to ovšem vzal ofenzivní lužinský borec Jiří Kruček, který sudoměřického strážce klece překonal hned třikrát.

Rozhodnout zápas padlo na moje bedra

Jirko, většina minut ze zápasu na jihu Moravy pro vás vůbec nebylo lehkých, čím to?

Bylo to asi hlavně tím, že jsme po delší době zase hráli na asfaltu, což je hodně znát. Je to specifické v tom, že míček úplně jinak reaguje, což se na hře samozřejmě podepíše, kdežto domácí jsou na to třeba více zvyklí. Já osobně na asfaltu používám kompozitní hokejku o polovinu těžší než normálně.

I kvůli tomu jste se dvě třetiny hledali? V mých očích diváka byla z vašeho pohledu povedená až třetí část…

Asi ano, ale dopomohla k tomu i souhra okolností, protože se stejným odhodláním jsme chtěli jít už i do druhé třetiny, akorát se nám nepodařilo prosadit tolikrát, jako později. Věděli jsme, že to nebude v Sudoměřicích vůbec nic lehkého, nakonec se to vyvinulo tak, že to padlo na moje bedra a dával jsem tentokrát ten vítězný gól já. Popravdě jsem měl z toho utkání hodně dobrý pocit, vyšla mi většina, na co jsem šáhl (usmívá se).

Je v kabině cítit nějaké menší napětí, že podstatě jedna prohra může znamenat ztrátu prvního místa? Kladno totiž mocně dotahuje…

Ani ne, my tohle moc nesledujeme. Jasně, asi víme, jak se to zatím v tabulce za námi skládá, z pozice prvního týmu se ale připravujeme a soustředíme se na soupeře zápas od zápasu a ostatní věci neřešíme.

Kdyby mi to někdo tenkrát řekl, zaklepal bych mu na čelo

A teď pojďme k tomu nejdůležitějšímu, co se v sobotu událo. Vy jste totiž zápas rozhodl svým premiérovým hattrickem v nejvyšší mužské soutěži vůbec!

Je to pravda (směje se). Měl jsem velkou radost, protože už kolikrát jsem v zápase dal dvě branky, k té třetí mi ale vždycky kousek chyběl. Vzpomínám si, že i kluci mi to někdy naschvál nahrávali, abych završil hattrick, ale nikdy to nevyšlo. Kdyby mi někdo tenkrát řekl, že dám svůj první hattrick až v roce 2019, asi bych mu zaklepal na čelo (rozesměje se).

Je to devět sezon! To je opravdu pořádná porce času čekání na tento ofenzivní klenot.

No, to tedy je (směje se).

Ovšem vypadá to, že se dokážete ozvat vždy v pravou chvíli, nebýt vašich branek asi by si Kert Park z jihu Moravy výhru nedovážel!

Já jsem ten typ hráče, který si na hřišti věří, že se prosadí. Zároveň ale nejsem ten, který by každý zápas dával dva tři góly, to je jasné. Když se ovšem sejdou okolnosti utkání, a ten zápas mi sedne, tak se mi naštěstí daří. Jen takové věci příliš nejdou ovlivnit (usmívá se).

Teď už z vás ale pocit nehattrickového útočníka konečně může spadnout (úsměv). Navíc se vám daří letos i v dalších zápasech, na kontě máte za osmnáct zápasů průměr více než jednoho bodu na utkání (10+9)!

Je to skvělý pocit, dát hattrick, takže se rozhodně brzy budu snažit o další (usmívá se). Já jsem si to v tom zápase se Sudoměřicemi už říkal po té druhé trefě, že by mi to konečno mohlo vyjít, navíc to nakonec vyšlo tak, že mi na třetí gól nahrával brácha Martin, což bylo o to lepší. Jsem rád, že se mi letos bodově daří, snad to takhle bude pokračovat i v play off, kde ty body budou potřeba ještě o hodně více.

Podařilo se nám vítěznou náladu přenést i do neděle

David Kuna mi po zápase v Sudoměřicích říkal, že jste si před úvodním vhazováním v kabině říkali, že se v zápase pozná, kdo je ten správný starý asfaltář. Tak tady jste mu dal asi jasnou odpověď, ne?

Po dnešku to tak vypadá, že to budu asi já, no (rozesměje se). Ale rozhodně bych se nechtěl z plastu na tento povrch vracet, plast mi vyhovuje o hodně více!

Po třech sobotních bodech jste přidali i v neděli další tři, doma jste deseti brankami rozcupovali Most…

Věděli jsme, že na ten uplynulý víkend nebudeme v kompletní sestavě. Naštěstí se nám ale podařilo přenést vítěznou náladu ze Sudoměřic i do domácího prostředí. Sice jsme věděli, že Most bude po sobotní ztrátě doma s KOVEM určitě hodně nepříjemný soupeř, povedlo se nám ovšem zachytit hned samotný začátek a nakonec se z toho zrodilo až takto vysoké vítězství.