CROSSDOCK Extraliga

Mistr obratů? KOVO v obou zápasech ztrácelo, přesto zůstalo stoprocentní!

Pokud se říkalo, že byla na podzim situace kolem postupné osmičky extraligové tabulky pořádně zamotaná, momentálně je situace nepřehlednější ještě mnohem více.

KOVO proklouzlo do první osmičky

Hlavní trenér KOVA Michal Teplý se v rozhovoru během zimní přestávky nechal slyšet, že s výkony svého týmu rozhodně není spokojen, jelikož se se svými svěřenci chtěl pohybovat ve vodách zaručující postup do play off. Zároveň dodal, že stáhnout ztrátu čtyř bodů je jistě reálné, avšak ohromně těžké. Nicméně minimálně pro nejbližší dny se to povedlo!

Kanonáda ze třetí třetiny

KOVO se díky dvěma víkendovým výhrám vyhouplo na osmou příčku, důležité je zmínit, jak se to týmu z Palmovky povedlo. Pražané nejprve v sobotu zajížděli do mostecké haly, kde se žádnému ze soupeřů nehraje příjemně a začátek utkání to potvrdil. Most se již po necelých osmi minutách dostal do dvoubrankového vedení, na něž našlo KOVO alespoň jednou odpověď. Ke konci druhé třetiny se však domácí opět dostali do dvoubrankového vedení a před třetí třetinou to se svěřenci trenéra Teplého nevypadalo dobře. S tím, co se ale dělo na hřišti ve třetí třetině, snad nikdo z přítomných nepočítal. KOVO v poslední desetiminutovce čtyřmi brankami otočilo stav utkání a ze severu Čech si tak odvezlo velmi cenné tři body!

Infarktový závěr s Rakovníkem

V neděli čekal Pražany papírově lehčí soupeř. Skutečně pouze papírově, protože zápas opravdu nenapovídal tomu, že by se Rakovník pohyboval až na samém dně tabulky. Výsledkem urputného a bojovného výkonu Raků bylo jednobrankové vedení, které drželi až do předposlední minuty základní hrací doby. V té však díky přesilovkové trefě Draka Praha utekla hrobníkovi z lopaty a zdálo se, že utkání dospěje do prodloužení. Kdepak. Žádné prodloužení se na Palmovce nekonalo. 28 vteřin před závěrečnou sirénou totiž rozvlnil síť rakovnické branky svou druhou brankou v utkání Kočka a KOVO tak po infarktovém závěru završilo velmi povedený šestibodový víkend!

Na jednu stranu můžeme hovořit o nezodpovědnosti, KOVO v obou víkendových zápasech dlouho ztrácelo, vždy však našlo sílu a dokonalo obrat. A právě tyto momenty mohou tým vybičovat, jelikož takovéto výkony, kdy se tým dokáže semknout, budou nejen v boji o play off rozhodující.