CROSSDOCK Extraliga

Hattrick Jiřího Kručka zlomil odpor sudoměřických hráčů, ti na body nedosáhli

Extraligový zápas kola naši redakci poprvé v tomto ročníku zavedl až na jih Moravy. Z hlavního města sem přijížděl i lídr z Lužin a střetnutí se neslo dlouho ve vyrovnaném duchu.

Domácím se převaha ve vedení přetavit nepodařila

Sudoměřičtí hráči vlétli do zápasu s velkou snahou dostat se do vedení. A ono to tak skutečně mohlo být, dvě velké šance, které by se daly řadit mezi gólové, ale nebyly využity, takže se postupně do utkání už dostávali i Pražané. Z prvních patnácti minut ale na pohled diváka měli určitě více Jihomoravané, kteří však nakonec stejně inkasovali jako první. Zasloužil se o to svoji první trefou při přesilové hře Jiří Kruček. Jenomže územní převaha jakoby zůstala u Sudoměřic, takže z toho domácí těžili, což přineslo dvojnásobnou početní výhodu, kterou domácí dobře sehráli na Matěje Fraňa - 1:1!

Pražané zabrali a opět vedli

Do druhé periody přišli Pražané jistě po řádném proslovu trenéra Davida Kuny v kabině, jelikož to byli následně převážně hráči Kert Parku, kteří drželi míček na hokejkách. Ovšem Sudoměřice zase hrozily z nenápadných situací a rychlých brejků po ztrátách uprostřed hřiště, na oko diváků, kteří hojně zaplnili místní areál, se tak jednalo o pohledné a především hodně ofenzivní střetnutí. Hosté pak měli jednu pasáž, kdy vedení viselo doslova na vlásku. Vše ukončila až povedená souhra a zakončující Petr Danko. Jihomoravané pak sice měli ještě pár příležitostí něco vymyslet, podruhé do kabin ale nakonec odcházeli s úplně jinou náladou, než zhruba třicet minut nazpět.

Snaha hostů rychle přinesla ovoce

Do třetí periody vlétl obhájce mistrovského titulu z posledních dvou let s velkou vervou a rychle rozhodl o osudu tří bodů. Veškerý odpor domácích totiž ukončila branka už z jednatřicáté minuty, kterou si připsal opět Jiří Kruček. A když se tentýž hráč prosadil zanedlouho znovu, byl z toho dokonaný hattrick! Pro Jiřího Kručka to navíc byl vůbec historicky první v seniorském týmu. No a když této situaci zanedlouho sekundoval jeho kolega Tomáše Wróbel, v brance už to nevydržel Ondřej Dekány, jenž přenechal místo pro kolegu Petra Lindnera.

Ke změně brankářů došlo pak i na druhé straně, to byl ale pouze taktický tah, aby si Lukáš Varga, jinak hráč B týmu z Lužin, užil po dlouhé cestě i pár chvil přímo v ostrém extraligovém duelu. Ještě předtím ale inkasoval jeho kolega Petr Mikl, kterého tvrdou ranou z modré čáry překonal domácí Jan Kaluža. Toto však byla poslední důležitá situace pro vývoj konečného výsledku, zatímco tak Kert Park do nedělního dalšího zápasu bude vstupovat s vítězstvím v zádech, Sudoměřice pocestují do Pardubic z vědomím zatím nepovedeného vstupu do jarní části.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Jurásek (hlavní trenér SK Sudoměřice):

Myslím si, že dvě třetiny to byl hodně vyrovnaný hokejbal na obě strany. Kert byl samozřejmě hodně silný na míčku, ale hráli jsme tak, jak jsme si řekli a dařilo se nám vypracovávat i nějaké příležitosti. Soupeř má však samozřejmě o hodně zkušenější mužstvo s několika reprezentanty a skvěle sehrané přesilové hry, což nakonec rozhodovalo. Ve třetí části, kdy jsme se ještě chtěli snažit něco s výsledkem udělat, jsme dostali rychle branku na 3:1 a 4:1, takže pro nás bylo rychle po zápase.

David Kuna (hlavní trenér HC KERT Park Praha):

Začátek zápasu se nám nepovedl, dvakrát jsme špatně vystřídali, z čehož pramenily i dvě velké šance Sudoměřic. Naštěstí nás tam podržel gólman a potom si myslím, že jsme hru pět na pět relativně kontrolovali, byť jsme nějakou převahu neměli. Proto jsem moc rád, že se nám povedlo jít do vedení, i když jsme o něho v závěru třetiny zase po naivní chybě přišli. Ve druhé třetině už jsme se zlepšili, šli jsme do vedení a třetí část pak patřila už převážně našim akcím. Navíc se třikrát trefil Jirka Kruček, před zápasem jsme si shodou okolností dělali srandu, že se ukáže, kdo je ten starý hokejbalista z asfaltu. (směje se) Ke třem brankám mu samozřejmě moc gratuluji a je jasné, že hodně pomohly i našemu dnešnímu úspěchu. Navíc jsem cestovali k zápasu pouze ve třinácti lidech, máme čtyři obránce mimo, dopředu jsme přivezli i jednoho juniora a vzadu jsme za rozhodnutého stavu dali příležitost na chvíli i brankářovi z našeho B týmu. Jsem moc rád, že to kluci dnes odehráli vítězně!