CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Karviná potrápí Kladno, Kert Park si upevní vedení v tabulce

Příznivci extraligového hokejbalu si během víkendu opravdu přijdou na své, sobota i neděle totiž v rámci CROSSDOCK Extraligy nabídne hned dvanáct utkání! A my vám na tuto nálož zápasů opět přinášíme tipy expertů.

Sobota 9.3.

11:00 HBC Most vs. TJ KOVO Praha

Adam Kovařík (trenér dorostu HBC Malenovice): Soupeři jsou od sebe v tabulce vzdáleni na tři body, KOVO bude nabuzené obratem proti Sudoměřicím, ale přesto si myslím, že body zůstanou v Mostě.

Filip Červinka (hlavní trenér juniorů SK Hokejbal Letohrad a vedoucí reprezentace U20): Stěžejní duel pro ambice na play off. KOVO před jarní částí vhodně doplnilo kádr o Matěje Štefku z Poličky a gólmana Leoše Gerlicha z Rakovníku. Most moc neposílil, ale dlouhodobě hraje urputný pro soupeře nepříjemný hokejbal. Tohle bude řežba jako hrom o každý kousek mosteckého leštěného betonu. Dle mého názoru Most využije domácího prostředí a dokráčí si pro těsné vítězství a zase se o kus posune k vytouženému play off.

Tip redakce: Severočeši opět potvrdí po návratu do své haly svou sílu a ani ve třetím jarním utkání neprohrají.

11:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Adam Kovařík: Tady to bude vyrovnaný zápas, který rozhodnou obrany. Myslím si, že Pardubice v Ústí zvítězí, ale lehké to mít nebudou.

Filip Červinka: Těžké tipovat, jak tento zápas dopadne. Ústí už má za sebou 4 jarní zápasy, z nichž vydolovalo 9 bodů. Pardubice odehrály jen jedno neúspěšné klání v Plzni, kde obdržely dvě branky ve vlastní početní převaze! Elba na svém „letišti“ umí porazit jakéhokoliv soupeře. Zápas bude připomínat urputné boje z loňské čtvrtfinálové série. Autoskláři na Elbu ale umí a podle mě si připíšou vítězství po nájezdech.

Tip redakce: Ústí bude chtít doma po nevydařeném zápase s Kert Parkem bodovat, to se ale proti Pardubicím, které předvádí atletický styl hokejbalu, nepovede.

15:00 SK Sudoměřice vs. HC Kert Park Praha

Adam Kovařík: Sudoměřice jsou doma nepříjemné, navíc je vždy žene skvělé publikum. Kert Park je zase mimořádně kvalitní a vyrovnaný tým. Tipuji menší překvapení v podobě výhry domácích.

Filip Červinka: Jihomoravané musí bodovat, aby si posilnili pozici v boji o play off. Záleží hodně na tom, v jaké sestavě Kert Park dorazí do Sudoměřic. Nebude to zase tak jednoznačná zápletka, ale Pražané potvrdí svoji sílu a zkušenosti z posledních dvou mistrovských sezon a urvou těsné tříbodové vítezství. Sudky ale určitou část zápasu budou vést o jeden gól a hráči z hlavního města Prahy znervózní, ale průběh přeci jenom otočí. Třeba svým tipem Sudoměřické pořádně namotivuji a vše bude jinak!

Tip redakce: Z jihomoravského asfaltu se body neodváží snadno. Zápas dospěje do prodloužení, ve kterém získá bod navíc Kert Park.

15:00 HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988

Adam Kovařík: Tady vyhrají domácí. Hosté sice nemají špatný vstup do jarní části, ale za mě zůstanou všechny body na Kladně.

Filip Červinka: Oba soupeře moc dobře znám. Kladno se na svém hřišti bude prezentovat běhavým hokejbalem, v němž hrají hodně prim i obránci, kteří si neustále sbíhají mezi kruhy vypomáhat útočníkům a mění vzájemně pozice. Hradec musí zvolit obranou taktiku, a když to správě zavře a využije pár šancí, má na tříbodový úspěch! Utkání dle mého názoru dospěje do prodloužení, v němž Středočeši uspějí a připíšou si dva body.

Tip redakce: Kladno se na domácím hřišti bude s Piráty trápit, ze zápasu však po boji odejde jako vítěz.

15:30 HBC Rakovník vs. Hbk Karviná

Adam Kovařík: Oběma týmům se vstup do jarní části nedaří, i proto se přikláním na stranu remízy. V prodloužení získá bod navíc Karviná.

Filip Červinka: V posledním utkání nastoupil v brance Rakovníku Ondřej Tvarůžek, který normálně nastupuje v poli. Pokud za Středočechy naskočí gólman Jan Marek, jenž si ale bude nejspíše plnit povinnosti v prvoligových mateřských Dobřanech, mají na domácím asfaltu šanci na úspěch. V opačném případě předvede Karviná jistý výkon a dojde si pro důležité tři body v boji o play off. Takže favorizuji Karvinou a věřím v její vítězství rozdílem minimálně dvou gólů.

Tip redakce: Karviná bude v boji o důležité body nutné k postupu do play off úspěšnější a v Rakovníku minimálně dva získá.

16:00 HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad

Adam Kovařík: Letohrad je pro mě největším překvapením letošního ročníku. Utkání skončí nerozhodně, prodloužení se zde tipovat neodvážím.

Tip redakce: Zápas dvou nejlepších brankářů extraligy, k vidění tak nebude mnoho branek. O něco šťastnější ze zápasu odejde domácí Plzeň.

Neděle 10.3.

11:00 HBC ALPIQ KLADNO vs. Hbk Karviná

Adam Kovařík: Karviná bude mít v nohách těžký zápas s Rakovníkem. Za mě si myslím, že Kladno zvítězí v základní hrací době.

Filip Červinka: Karviná na favority umí, což potvrdila doma proti Kert Parku a právě Kladnu! Nyní se ale bude hrát na půdě Alpiqu, který využije domácího prostředí, ale bude se jednat o nesmírně tuhý boj, v němž svěřenci Drahomíra Kadlece vyhrají o gól, maximálně o dva.

Tip redakce: Karviná bude celý zápas pod silným tlakem, z ojedinělých brejků ale bude branku domácích hodně ohrožovat, a to přinese ovoce. Slezané překvapí a po sobotní výhře v Rakovníku si odvezou nějaký bodík také z tohoto utkání.

11:00 SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Adam Kovařík: Jak jsem již podotkl výše, Letohrad je pro mě velkým překvapením, proto si myslím, že i v tomto zápase bude úspěšnější a Ústí porazí. Dopomůže mu k tomu jeho bojovný výkon podpořený dravým mládím.

Tip redakce: Letohrad je na domácím asfaltu silný a potvrdí to i s Elbou, pro kterou to nebude bodově příliš vydařený víkend.

11:00 TJ KOVO Praha vs. HBC Rakovník

Adam Kovařík: Zápas vypadá na první pohled jasně. Zrodí se však menší překvapení a hosté na Palmovce vyhrají.

Filip Červinka: Dobřany v neděli opět hrají, takže za Rakovník nejspíše v brance nenastoupí Jan Marek. Schyluje se k pikantní zápletce, kdy by v brance KOVA mohl naskočit exrakovnický brankář Leoš Gerlich. Rakovničtí hráči ho ale moc dobře znají, takže trenéři nejspíše nasadí Laina a KOVO nehraje vůbec zle. Leckdy ztrácí zápasy jen o fous. V tomto duelu tak věřím Pražanům, že doma urvou tři body.

Tip redakce: KOVO naváže na výhru z minulého víkendu a z utkání, ve kterém nastřílí více branek, si odnese všechny tři body.

13:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Plzeň

Adam Kovařík: Plzeň vyhraje. Hradec je silným týmem, Plzeň ale předvede dobrý výkon v obraně a z Hradce si odveze všechny body.

Filip Červinka: Plzeň bude po sobotním tuhém duelu s Letohradem cestovat přes polovinu republiky. Hradec je navíc doma extrémně silný, dostane se rychle do vedení, následně se duel zvrhne v urputnou přetahovanou, kterou nakonec Piráti zvládnou, a těsně o jeden gól vyhrají.

Tip redakce: Zápas bude rozhodovat až prodloužení nebo samostatné nájezdy. Bonusový bod získá hostující Plzeň.

14:00 HBC Autosklo H.A.K. Pardubice vs. SK Sudoměřice

Adam Kovařík: Hosté budou mít za sebou souboj s lídrem soutěže, ale v Pardubicích nepůjdou s kůži na trh lacino. Utkání skončí remízou a v prodloužení věřím lehce více domácím.

Filip Červinka: Autoskláři zvolí zajisté celoplošný běhavý styl hry. Sudoměřice budou sázet na jejich nepříjemné loby. Ty se domácím hráčům zaryjí pod kůži. Bude k vidění hodně potyček, ale díky přesilovým hrám na domácím plastu se budou z vítězství radovat Autoskláři.

Tip redakce: Pardubice po vlažnějším úvodu Sudoměřice přejedou a vyhrají větším rozdílem branek.

16:00 HC Kert Park Praha vs. HBC Most

Adam Kovařík: Kert Park vede tabulku, papírově to vypadá na jasnou výhru domácích. Most však určitě nepůjde do předem prohrané bitvy, i přesto ale Kert Park vyhraje.

Filip Červinka: Pražanům dle mého názoru nesedí tvrdý styl Mostu plný dohrávání soubojů a urputného bránění. Zkusím si tipnout, že Most překvapí a dotáhne duel do prodloužení, v němž se Wróbel se Zvonkem budou prezentovat střelhbitým útokem a rozhodnou o vítězství po prodloužení pro domácí tým z Lužin.

Tip redakce: Kert Park po minulém víkendu obere o všechny body i dalšího zástupce Severočeského kraje a upevní si tak první příčku v tabulce.