CROSSDOCK Extraliga

Zápas víkendu: Repríza loňského čtvrtfinále míří na jih Moravy!

Zápas kola nás tentokrát poprvé v sezoně zavede do Sudoměřic. Kert Park sem bude přijíždět pro udržení své pozice v čele tabulky CROSSDOCK Extraligy, kdežto domácí se budou naopak pokoušet vykřesat šance na vyřazovací část.

Oběma celkům by se hodilo zvítězit

Jejich první letošní souboj dopadl jednoznačným počinem týmu z hlavního města. Kert Park suverénním výsledkem 7:1 vyprovodil sudoměřické borce a nedal jim sebemenší šanci na bodový úspěch. V zápase byl vidět hlavně hattrick Petra Danka a hned čtyři asistence obránce Jana Blaška. Sudoměřickým se sice obecně podzimní část nejprve začala vykreslovat dobře, pak ale přišly ztráty i v domácím, jinak silném prostředí a nakonec je z toho pro ně tak opět boj o osmičku s velkým B.

Jihomoravany může však těšit ještě severočeská dvojnásobná dohrávka z prosince, takže jejich momentálně dvoubodová ztráta na osmý Most zdaleka nemusí vypadat ani v případě sobotního neúspěchu tak bledě. To Pražané v případě sobotní prohry a výhry Alpiqu teoreticky mohou domů cestovat už druzí, všechny výsledky jsou ale pouze ve hvězdách, a o to více bude nabitý hokejbalový víkend zajímavý!

Repríza čtvrtfinále! Podaří se Sudoměřicím konečně zvítězit?

Oba celky na sebe výrazně narazily také v minulém play off. Hned na začátku ve čtvrtfinále šli favorizovaní Pražané proti Jihomoravanům z prvního místa. Sudoměřice tak mohly z osmého fleku, který vybojovaly na poslední chvíli, jenom překvapit. A ono se jim to částečně i dařilo! Pro Kert Park se totiž nejednalo o vůbec lehkého soupeře. Hosté si sice po úvodním hracím víkendu z hlavního města odváželi nelichotivý výsledek 0:2 na zápasy, jenomže resumé zápasů 0:3 a 2:5 z pohledu Sudoměřic rozhodně nebylo ostudou.

Hned první zápas na jihu Moravy pak v nabušeném areálu s charakteristickým prostředí dopadlo pro domácí více než dobře, vítězstvím 3:1! V pokračování, kdy mohlo dojít na velké překvapení v podobě vyrovnání série, si domácí opět nevedli špatně. Sudoměřice totiž ze začátku třetí třetiny odpovídaly na vedoucí branku hostů a začínalo se podstatě od nuly. O něco později už dvojnásobný mistr, ale prokázal svoji zkušenosti spojenou s kvalitou a ještě do pětačtyřicáté minuty rozhodl nakonec ve svůj prospěch a tedy k ukončené celé série.