CROSSDOCK Extraliga

Pavel Malý po druhém hatttricku v sezoně: S Rakovníkem to vůbec nebyl snadný zápas

Uplynulý víkend nabídl hokejbalové veřejnosti v rámci CROSSDOCK Extraligy vícero kvalitních utkání. Vybrat Hvězdu víkendu tak nebyl lehký úkol, jako nejlepší kandidát pro toto ocenění nám vyšel mostecký Pavel Malý.

Malého angažmá v Mostě

Pavel Malý je v nejvyšší české soutěži poměrně novou tváří, proto si pro začátek neodpustíme zajímavé informace, jak se vlastně jeho angažmá v Mostě zrodilo. A že jde o situaci pěkně zamotanou.

Malý do 20 let bydlel v Praze, kde hrál až do juniorské kategorie hokej, poté působil v mužském týmu Berouna, kde odehrál jednu sezonu. Po ní začal za odpočinkem jezdit do Chlumce nad Cidlinou, kde se díky kamarádovi Antonínu Kralovičovi dostal do tamního hokejbalového klubu. Krátce na to Malý obdržel nabídku z hokejového klubu v Trutnově a díky jednoduššímu dojíždění se v Chlumci na delší čas usadil. Po dvou „hokejových“ letech se rozhodl, že si od ledního hokeje odpočine a bude se věnovat pouze hokejbalu v Chlumci. Nabídku hrát za Most poté obdržel po Českém poháru, kde jej oslovilo vedení klubu.

Pavle, jak je uvedeno výše, vaše angažmá na severu Čech se upeklo skutečně velmi zajímavě…

Opravdu to je zamotané. Vždycky, když se mě někdo zeptá, jak se to celé událo, tak potom jen nevěřícně kroutí hlavou. Musím přiznat, že i já sám nad tím kolikrát uvažuju a musím se smát.

Za mateřský klub z Chlumce nad Cidlinou jste tuto sezonu odehrál dva zápasy. Absolutní prioritu tedy očividně dostává extraligový Most?

Hokejbal v Chlumci je srdcová záležitost. Přece jen je to klub, díky kterému jsem se posunul dál a nerad bych na něj zanevřel, takže nějaký zápas si za HBC Chlumec nad Cidlinou rád zahraji.

Chceme se poprat o play off

Jak jste byl spokojen s výkony, které Most podával v podzimní části?

Výkony v této části sezony nebyly ideální. Máme jasně nastavené, že se chceme poprat o play off a myslím si, že poslední dva zápasy tomu nasvědčují.

Kde vidíte příčinu toho, že se vám až tolik nedařilo?

Hlavní důvody vidím v častých vyloučeních, které soupeř bohužel velmi často dokáže potrestat a nás to poté stojí cenné body.

Bylo naopak něco, v čem jste viděl alespoň nějaké světlo naděje, nějaký pozitivní faktor ve vaší hře?

Určitě nasazení. Myslím si, že i když se zápas mnohdy nepovede podle představ, tak je důležité ze hřiště odejít s vědomím, že tam člověk nechal všechno.

Jak probíhala vaše zimní příprava? Byly na vás vzhledem k nedobrému postavení v tabulce vyvíjeny ze strany trenérů či vedení nějaké nátlaky?

Přípravy s klubem jsem se bohužel neúčastnil, přece jen ta dojezdová vzdálenost hrála v tomto ohledu velkou roli. Díky hokeji a dalším aktivitám jsem se však udržoval v dobrém tempu. Co jsem zaslechl od spoluhráčů ze šatny, tak si myslím, že všichni jsou na jaro perfektně připraveni a odhodláni zabojovat o lepší umístění.

S Rakovníkem to snadné nebylo

Přejděme k tomu hlavnímu, proč vznikl tento rozhovor, k důvodu, že jste se stal Hráčem víkendu. V sobotním utkání na hřišti Rakovníka jste vyhráli na první pohled pohodlně 3:0, přičemž vy osobně jste vstřelil všechny branky svého týmu. Jak zápas zhodnotit?

Bohužel musím tvrzení o pohodlné výhře vyvrátit. Od prvního kroku, co jsem na soupeřově hřišti udělal, jsem věděl, že to snadné nebude. Rakovník se mohl hned zkraje zápasu ujmout vedení a zápas mohl vypadat úplně jinak, ale díky skvělému výkonu našeho brankáře k tomu nedošlo a z Rakovníka jsme si odvezli všechny tři body.

Hattrick v extralize, tuto sezonu navíc již váš druhý. Která z branek byla podle váš nejdůležitější, zlomová?

Zlomový byl jednoznačně první gól. Dostali jsme se do větší pohody, přinesli klid na naše hokejky. Celá akce se zrodila v našem obranném pásmu, kde měl Rakovník vhazování, které prohrál. Náš obránce nahodil míček do útočného pásma, kde jsem u něj byl první. Poté se mi podařilo míček umístit nad rameno brankáře.

U dvou branek si první asistenci připsal Marek Chytrý. Funguje tato spolupráce dlouhodoběji?

Stabilně s Markem nehrajeme. Vyšlo to však tak, že jsme se točili dvě pravá křídla a já se v průběhu zápasu vystřídal vlastně ve všech pětkách. Nicméně musím poznamenat, že po přihrávkách od Chytrase by byl hřích gól nedat. Dokonce i náš trenér mi po zápase řekl, že kdyby byl na hřišti, dá ten gól taky (smích).

Kdo je ve vašem týmu pokladníkem? Už vás za hattrick pořádně zkasíroval?

Tuto roli zastává Milan Janák. Zatím mě to nestálo ani korunu, určitě to ale bez povšimnutí nenechá.

Vše je v našich rukách

Dva jarní zápasy, pět bodů. Věříte tedy, že jste dostali potřebný impuls k tomu, abyste se od nepříjemné osmé příčky tabulky odpoutali?

Věřím, že hrát se dá s každým. Bude to jen v našich rukách, kolik bodů urveme.

Na závěr prozraďte, čeho byste rád v hokejbale dosáhl? Můžeme to pojmout co se týče této sezony s Mostem, případně do budoucna…

Letos bych si chtěl zahrát play off. Žádné konkrétní cíle do budoucna zatím stanovené nemám a rád se nechám překvapit.