CROSSDOCK Extraliga

Nastavili jsme to v kabině jinak, prozradil po dvou brankách plzeňský Kunzmann

Zápas prvního kompletního jarního kola CROSSDOCK Extraligy naši redakci minulý víkend zavedl do plzeňské haly. Domácí Mečouni si i díky dvěma brankám Martina Kunzmanna sebevědomě poradili s pardubickým Autosklem, které se v první třetině zmohlo pouze na vyrovnání.

Změna je z nás cítit

Martine, vypadalo to, že se jarní části už nemůžete dočkat, protože proti Pardubicím jste hráli hodně suverénně…

My jsme se s klukama v kabině hodně motivovali a hecovali, už jsme se nemohli dočkat, až to zase začne. Chtěli jsme do jarní části vstoupit vítězně a myslím, že to z naší strany bylo jasně vidět po celé utkání. V šatně to teď máme nastavené jinak a hodně jsme se v tom zlepšili. Je to z nás cítit.

Co se tedy změnilo? A od kdy na tom pracujete?

Začali jsme s tím v zimě. Máme nově mentálního kouče, scházíme se po trénincích a před zápasem. Myslím si, že nám to hodně pomáhá a jsme za to s klukama v kabině moc rádi.

Co tedy ten zápas s Autosklem, kromě vašich dvou branek a dalších dvou od vašich spoluhráčů, rozhodovalo?

Podle mě to byla ta velká chuť vyhrát, opravdu jsme se tlačili hodně do branky a snažili jsme se navíc střílet ze všech pozic. Ten zápas se nám vydařil, jsme moc rádi, že jsme začali přesně tak, jak jsme všichni chtěli jarní část odstartovat.

Už máme cíl, s tím chceme jít do play off

Důležité také určitě bylo, že vás nepoložil ten vyrovnávající gól hostů, který padl po pardubické jediné střele během první třetiny, že?

To určitě ano. Máme to ale teď nastavené trochu jinak, když inkasujeme, tak si z toho nic neděláme. Takže nás už snad žádná branka, kterou dostaneme, nijak ve hře nerozhází.

Ta značná změna v kabině se udělala hlavně proto, abyste po povedených základních částí už konečně udělali také nějaké výsledek v play off? Ten hokejbalový se totiž v posledních letech západním Čechům vyhýbá…

Přesně tak, my se každou sezonu trápíme takovými nevyrovnanými výkony. Jsme schopni jeden zápas vyhrát o šest branek, ale ten další klidně zase o šest prohrát. Chtěli jsme teď od zimy začít stavět na jasném cíli, se kterým půjdeme do play off. Udělat zkrátka, jak říkáte, konečně nějaký pořádný úspěch.