CROSSDOCK Extraliga

Kladno zvítězilo díky jediné trefě, Ústí si v televizním utkání zlepšilo náladu

Další hrací víkend CROSSDOCK Extraligy přinesl hned sedm utkání. Dvakrát se představily týmy Rakovníka a Ústí nad Labem. První jmenovaný výhodu svého domácího prostředí nevyužil a ani v jednom případě nebodoval.

Sobota 2.3.

HBC Plzeň vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Roušal, 14. Kunzmann, 19. Kunzmann, 40. Hanuš – 8. Moravec (Ingršt), 45. Ingršt.

Zajímavý souboj se odehrál na západě Čech. Plzeň šla v sedmé minutě do vedení, ale Autosklo na obdržený gól dokázalo hodně rychle odpovědět. Minutu před koncem první třetiny si však domácí vzali vedení zpátky. I z dalších dvou gólů se radovali plzeňští střelci, kteří tak rozhodli o své výhře. Autosklo sice zaznamenalo ještě jeden přesný zásah, který však přišel dvě sekundy před koncem a na další zásahy už východočechům nezbyl žádný čas.

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

První ze dvou zápasů víkendu odehrálo Ústí na hřišti vedoucího Kert Parku. Tam odjíždělo posilněno dvěma výhrami z minulého týdne, ale ani to mu k vítězství nepomohlo. Kert Park si rozložil branky do všech třetin, a nejvíce jich vstřelil v té závěrečné, kdy zaznamenal hned tři přesné zásahy. Oproti tomu Elba DDM se dokázala prosadit pouze v poslední patnáctiminutovce, což bylo na úspěch málo.

HBC ALPIQ Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Nejtěsnějším možným rozdílem skončilo vzájemné měření sil mezi týmy Kladna a Letohradu. Domácí se o jediný zásah do černého postarali v prostřední části. Zbytek utkání už přinesl vyrovnaný duel z obou stran a žádnému z hráčů se nepodařilo překonat brankáře soupeře. Kladno tak porazilo Letohrad díky jediné trefě!

HBK Karviná vs. HBC Hradec Králové 1988 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Rosůlek J. (Rosůlek L.) – 11. Lux O. (Šimůnek), 23. Mitra (Černý). Střely na branku: 25:35.

Karviná bojovala o tři body na svém hřišti proti Hradci, ale vítězství jí těsně uniklo. Hradec šel jako první do vedení v jedenácté minutě. V půlce druhé třetiny navyšoval skóre Mitra, jehož branka byla v konečném součtu nakonec vítězná. Jan Rosůlek vykřesal pět sekund před druhou sirénou pro domácí tým naději pro zvrat, ale třetí třetina už žádný přesný zásah ani na jedné straně nepřinesla, a Hradec si tak odvezl těsnou výhru 1:2.

TJ KOVO Praha vs. SK Sudoměřice 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Utkání dvou sousedů v tabulce přineslo vyrovnaný duel. Jako první šli do vedení hosté, kteří se během tří minut v prostřední části dostali do dvoubrankového vedení. To však bylo všechno, co Sudoměřice v utkání předvedly. Po dvou inkasovaných gólech se totiž ke slovu dostalo KOVO, které do konce druhé třetiny ještě snížilo a v závěrečné části rozhodlo o svém vítězství. Po Štefkovi využil početní výhodu Ogurčák, který rozhodl o třech bodech pro svůj tým.

HBC Rakovník vs. HBC Most 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Poslední Rakovník hostil Most, který naopak bojuje o svoji účast v play off. Severočeši svoji roli potvrdili a nenechali se obrat o body. Po první bezbrankové třetině se v té druhé už prosadili. Dostali se do dvougólového vedení, které v závěru ještě navýšili. V dresu severočeské družiny zazářil hattrickem Pavel Malý z Chlumce, který tak potvrzuje roli velké posily. Rakovník pak po sobotním utkání čekalo v neděli další domácí střetnutí proti Ústí.

Neděle 3.3.

HBC Rakovník vs. Elba DDM Ústí nad Labem 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

V neděli si Ústí proti Rakovníku zlepšilo náladu. Soupeře do žádných větších akcí nepustilo a samo si vytvořilo hned čtyři brankové šance. O tu první se postaral osmnáctiletý Martin Stupka, a nakonec se ukázala jako vítězná. Elba DDM totiž odehrála utkání bez inkasované branky, a potvrdila tak roli favorita. Rakovník ani podruhé během víkendu na body na svém hřišti nedosáhl.

Podívejte se na záznam utkání na TV COM.cz!