CROSSDOCK Extraliga

Plzni pomohly dva góly ve vlastním oslabení srazit na kolena Pardubice!

Zápas kola aktuálního víkendu naší redakci zavedl do Plzně, kam zajíždělo Autosklo. Západočeši přes zimu udělali velké změny, které kabinu možná nastartovaly k hodně kvalitním výkonům už od prvních jarních zápasů. Autosklo totiž s Mečouny nestíhalo a po celou dobu střetnutí tahalo za kratší konec pr

Vedli domácí, Pardubice ale těžily z minima maximum

Plzeňští borci vlétli do utkání s velkou vervou a rychle se chtěli dostat do vedení. Jejich úvodní tlak sice využitý nebyl a následně to vypadalo, že se do hry pořádně dostane také už i hostující celek. Opak byl ovšem nakonec pravdou, jelikož v ofenzivní části se prosmýkl dokonce ve vlastním oslabení Adam Roušal a poslal Mečouny do vedení. Zanedlouho však proběhl po pravé straně Luboš Moravec, pardubický forvard, jenž přesnou a svižnou střelou přeměnil první střelu hostů i také v první gól Východočechů. Jak se ale nakonec ukázalo, toto byla skutečně jediná střela Autoskla za první patnáctiminutovku!

Na hřišti tak byli vidět převážně domácí hráči, kteří nepouštěli hosty ani na chvíli do tlaku. A netrvalo dlouho, co se změnilo skóre potřetí a tentokrát se jednalo a skutečně parádní branku! Rychlou a efektivní souhru s přihrávkami z první, se prezentovali Západočeši přesně, kdy na světelné tabuli svítilo 14:00, a zakončoval Martin Kunzmann.

Plno vyloučení a pro hosty bylo po zápase

Jak Martin Kunzmann celou první periodu uzavíral, tak také tu druhou podstatě otevíral. A nutno podotknout, že kdyby se dělal sestřih branek měsíce, jeho dvě by snad aspirovaly do první desítky. Tentokrát se zmínění hráč postavil šikovně vedle vhazování tak, aby poté mohl hned po přihrávce vypálit a překvapit tak nejen defenzivu Pardubic, ale také už bezmocného Stárka mezi třemi tyčemi.

Autosklu se poté směrem dopředu podařilo alespoň zlepšit svoji střeleckou produktivitu, jenomže ke snížení se dlouho nedostalo a vlastními chybami si pak zápas ještě více zkomplikovalo. Sudí totiž na straně Východočechů rozdal hned několik trestů, ve které nechyběl dokonce ten pro Pavla Kubeše do konce utkání, nebo pro Ondřeje Březinu v podobě osobního trestu na deset minut. Hostům tak chyběli klíčoví hráči a Mečouni naopak drželi výsledek pevně ve svých rukou.

Překvapení se už nekonalo

Západočeši si byli do poslední patnáctiminutovky moc dobře vědomi, že pokud už neudělají dvě zásadní chyby, tři body už jim Pardubice nevezmou. A podle toho také vypadal obraz hry, i nadále se hrálo tvrdě, a když sudí vylučoval, bylo to spíše na straně Plzně. Domácí ale nakonec rozhodující chvíle utkání zvládli a Lukáš Hanuš navíc ještě zvyšoval už na tříbrankový rozdíl. Když pak v posledních vteřinách zápasu využil závaru před brankou Matouš Ingršt a přidal ke své asistenci i branku, uzavíral celý výsledek z pohledu Plzeňských na 4:2.

--------

Luděk Polívka (hlavní trenér HBC Plzeň): Jsme moc spokojeni, Pardubice jsou silný soupeř a mají výborný tým. Doufám, že ta naše kvalitní příprava byla skutečně dobrá, což se ale ukáže až v průběhu celé jarní části, nemůžeme to ještě úplně hodnotit po prvním zápase. Jak ale říkám, dnes se nám to povedlo, kluci si šli pro tři body už od samotného začátku. Rozhodovala tedy vůle po vítězství, hráči byli namotivovaní a musím je jenom všechny pochválit.