CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Kert Park doma nezaváhá, Letohrad potrápí Kladno, Rakovník bez bodů?

CROSSDOCK Extraliga nabídne během víkendu pořádnou nálož zápasů, sobota nabídne šest duelů, neděle pak jeden.

Sobota 2.3.

13:00 HBC Rakovník vs. HBC Most

Michal Šupík (brankář Poličky): Hosté vyhrají. Myslím si, že Most naváže na výkon z předchozího víkendu a odveze si tři body.

Kateřina Němcová (hráčka ženské reprezentace, Slavie Praha a vedoucí reprezentace dívek U16): Most si dokráčí pro tři body, jelikož Rakovník od začátku sezony předvádí nevyrovnané výkony.

Vojtěch Palcer (hráč Opavy, vedoucí reprezentace U16): Tipuji výhru Mostu. Rakovník si sice spravil náladu výhrou v Plzni, ale jeho výsledky celkově dobré nejsou a Most v tomto zápase uspěje.

Tip redakce: Tým kolem kapitána Chyby v tomto utkání nepřipustí žádné překvapení a z Rakovníku si odveze tři body.

14:00 TJ KOVO Praha vs. SK Sudoměřice

Michal Šupík: Výhra domácích. I když se KOVU nedaří podle svých představ, věřím, že svůj první letošní domácí zápas zvládnou.

Kateřina Němcová: Sudoměřice si z hlavního města díky bojovnějšímu výkonu odvezou výhru.

Vojtěch Palcer: KOVO mělo skutečně nepovedený podzim, Sudoměřicím se také příliš nedařilo. Tady bude rozhodovat každá chybička a zápas bude velmi opatrný. Zápas 45 minut hry nerozlouskne.

Tip redakce: Souboj dvou bojovných týmů. V utkání bude k vidění mnoho vyloučení, a právě přesilové hry rozhodnou. Lépe se s nimi popasují hosté.

15:00 HBC ALPIQ Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad

Michal Šupík: Tipuji remízu. Kladno je určitě favorit, ale Letohradu se na něj v posledních sezonách daří a když to Šimi (Jan Šimara, pozn. red.) tradičně zavře, minimálně bod si Letohrad odveze.

Kateřina Němcová: Tupuji výhru Kladna, jelikož hraje útočný hokejbal s přesnou koncovkou. Letohrad má však výbornou obranu a brankáře a zápas to bude vyrovnaný.

Vojtěch Palcer: Kladno hraje doma, má ve svém týmu top hráče, Letohrad zase disponuje excelentní obranou a brankářem. Důležitý bude začátek utkání. Očekávám výhru Letohradu po nájezdech.

Tip redakce: Brankáři na obou stranách budou jako nepropustné zdi a utkání příliš branek nenabídne. Zápas skončí maximálně rozdílem jedné branky, těžko říct, který tým dá tu navíc.

16:00 HBC Plzeň vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Michal Šupík: Další vyrovnaný zápas, ale spíše tipuji výhru domácích. Plzeň je doma vždy silná a myslím si, že Pardubice přetlačí.

Kateřina Němcová: Pardubice těsně vyhrají. Disponují silným útokem a kvalitní koncovkou.

Vojtěch Palcer: Plzeň měla dobrý podzim a bude se snažit na něj navázat. Pardubice sem tam klopýtnou, ale v tomto zápase se jim bude dařit více.

Tip redakce: Plzeň v domácí hale předvádí skutečně kvalitní výkony, Pardubice by ale z tohoto zápasu nějaký bodík vydolovat mohly.

16:00 Hbk Karviná vs. HBC Hradec Králové 1988

Michal Šupík: Opět těžké tipovat, ale věřím, že když se Luxík (Ondřej Lux) zase trefí, Hradec si nějaký bod odveze.

Kateřina Němcová: Karviná využije síly domácího prostředí a zápas díky bojovnému výkonu vyhraje.

Vojtěch Palcer: Slezané jsou doma velmi nebezpeční a budou chtít urvat všechny body. Hradec bude hrát trpělivě a čekat na chyby Karviné. Rozhodovat budou hlavně přesilovky, se kterými se lépe popasují domácí a v utkání uspějí.

Tip redakce: Hradec bude chtít odčinit porážku z derby s Letohradem z minulého víkendu. Zápas však dojde minimálně do prodloužení.

16:00 HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Michal Šupík: I když se Ústí zvedá, což dokázalo minulý víkend, věřím, že Kert Park roli favorita potvrdí.

Kateřina Němcová: Kert Park je výborný po všech stránkách. Zápas si pohlídá a těsnějším rozdílem jej vyhraje.

Vojtěch Palcer: Jednoznačně tipuji výhru Kert Parku. Ústí sice minulý víkend slavilo šestibodový zisk, na Kertu by ale jakýkoliv jiný výsledek než výhra domácích, byl velkým překvapením.

Tip redakce: Z Lužin se body skutečně neodvážejí snadno, avšak možná poněkud překvapivě jsme názoru, že pokud Ústí zavře obranu, nějaký bod by v Praze uhrát mohlo.

Neděle 3.3.

14:00 HBC Rakovník vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Michal Šupík: Výhra hostů. Ačkoliv bych Rakovníku nějaké body přál, obávám se, že na rozjeté Ústí to stačit nebude.

Kateřina Němcová: Rakovník si ani v druhém víkendovém zápase nepřipíše body do tabulky.

Vojtěch Palcer: Rakovník hraje doma, kde se jim daří více. Ústí však vstoupilo do jarní části výborně a po vyrovnaném průběhu získá body za vítězství i z tohoto zápasu.

Tip redakce: Rakovník sice umí být na domácím asfaltu nepříjemný, Ústí ale roli mírného favorita naplno potvrdí.