CROSSDOCK Extraliga

Rozhodnout může jakákoliv chybička, je si vědom před zápasem kola plzeňský Pejchar

Sobotní odpoledne přinese několik zápasů v rámci 18. kola CROSSDOCK Extraligy. Jeden z nejzajímavějších duelů by se mohl odehrát na západě Čech. V rámci Zápasu kola sem pocestuje kromě naší redakce hlavně pardubické Autosklo.

Povedou změny v přípravě k ještě lepším výsledkům?

Jak hodnotíte téměř dvouměsíční zimní přípravu a přišly v ní oproti předchozím rokům nějaké změny?

Letošní zimní příprava byla jiná než loňské sezony. Dělali jsme hodně kruhové tréninky, pondělky jsme měli zaměřené na techniku hole a souboje jeden na jednoho. Obecně se méně běhalo a místo běžek se tým vydal do lesa.

Od kdy jste se dostali na hřiště k práci s hokejkou? A vidíte v tom velké plus oproti ostatním týmům, že se nemusíte upínat na zimní počasí?

Myslím si, že to byl asi hned druhý týden, co jsme byli s hokejkami na hřišti. Jak jsem říkal, pondělní tréninky jsme měli s hokejkou, takže to nebylo tak, že dva týdny před extraligou jsme začali trénovat teprve na hřišti. Souhlasím s tím, že je určitě skvělé, že nemusíme být venku v zimě a máme domácí halu. Celkově to beru jako maličké plus, ale prostory na trénování se dají najít kdekoliv.

Navíc máte hodně povedenou bilanci přípravných duelů, porazili jste dvakrát švýcarský Grenchen, vyšlápli jste si ale třeba také na skoro plnou sestavu mistrovského Kert Parku…

Letos jsme to měli trošku pozměněné. Každým rokem se zde v Plzni odehrával Pilsen Challenge, který letos nebyl. Hráli jsme proto přáteláky, které jsme sice vyhráli, ale byly to začátky přípravy, pořád je co dohánět. Chyby při zápasech budou vždy, my se jich musíme vyvarovat, abychom nepouštěli soupeře do tlaku.

Mečouni se na hru soupěře nepřipravují

Teď už ovšem pro vás startuje ostrá soutěž, co bude podle vás rozhodovat sobotní duel s Pardubicemi?

Těžko říct. Může rozhodnout jakákoliv malá chybička jak na naší straně, tak i na té pardubické. Bude to velmi vyrovnaný souboj, hrajeme o důležité body oba dva týmy. Navíc Pardubice se zvedají nahoru, vrátil se jim Honza Bílý a Pavel Kubeš, kteří celkově pozvedli Pardubice zase o kus výše. Určitě očekávám velký boj, který rozhodnou maličkosti.

Připravovali jste se v týdnu přímo na hru, se kterou vyrukují Autoskláři, nebo to byla spíše obecnější tréninková práce?

Tak to určitě ne. Trénujeme to, co potřebujeme nejvíc, a to neustále opakujeme. Myslím si, že takové tréninky spíše přijdou v play off, kdy se začne více taktizovat.

V podzimní části jste sice odehráli o jeden zápas méně, i tak ale o dvacet obdržených branek méně oproti Pardubicím není zkreslené číslo. Ptát se, jestli si budete na tvrdé a poctivé defenzivě chtít zakládat i na jaře, je tak určitě zbytečné…

Určitě v tom budeme chtít pokračovat. Máme skvělou obranu a brankáře, kteří se parádně doplňují. Jediné, co nám chybí, a pracujeme na tom už léta, je produktivita střel. Tak doufejme, že v sobotu se ta naše bilance vylepší!