CROSSDOCK Extraliga

Souboj tabulkových sousedů! Zápas kola vyšperkuje duel Plzně s Autosklem

Tento víkend se do hry zapojí po zimní pauze už všechny celky CROSSDOCK Extraligy. Na pořadu dne tak začnou opět být zajímavé střetnutí a jedno z nich vybrala naše redakce jako to, které by mělo být pro oko diváka nejatraktivnějším.

Jak to bylo tenkrát…?

Už poslední vzájemný duel prokázal, jak hodně výkonnostně blízko si oba celky jsou. Na podzim se totiž hrálo v Pardubicích o každý kousek hřiště, Mečouni se nejprve sice dostali do vedení, první přestávka se ovšem nesla nakonec ve znamení nerozhodného výsledku. Když prostřední perioda změnu skóre nepřinesla, mohla rozhodnout třetí část. V té se dostali do vedení opět Plzeňští, Pardubice ovšem nelenily a rychle znovu přispěchaly s odpovědí. Tu si připsal Březina, jenž také rozhodl o bonusovém bodu pro Autosklo v sedmnácté vteřině prodloužení.

Jinak Mečouni přes zimu sídlili na příčce před Pardubicemi, jelikož mají odehráno o zápas méně, mají stejný počet bodů a obdrželi přesně o dvacet branek méně. Zmíněný bodový zisk však mají oba celky stejný, je tak jasné, že po sobotním odpoledni se Plzeň nebo Pardubice dostanou do popředí před svého soupeře.

Skvělé prostředí pro přípravu, bude to znát?

Co by mohlo hrát do karet domácím? Jejich každoroční zimní příprava je asi v největším komfortu ze všech extraligových soupeřů. Vždyť na západě Čech se vůbec nemusí díky perfektní hale ohlížet na počasí. Ať je venku teplo, zima nebo sněhová vánice, Plzeňští mohou v poklidu trénovat pod střechou a využívat už velice brzy hrací plochu.

Dalším velkým plusem je pro Západočechy velice příznivá bilance přípravných zápasů, v přípravě porazili Kert Park, dvakrát jednoznačným výsledkem švýcarský Grenchen a naposledy vedoucí celek druhé nejvyšší soutěže z Prachatic. Mečouni však potřebují najít nového střelce, nejproduktivnější hráč Martin Krch (8 gólů +5 asistencí) se totiž zranil a bude minimálně tuto sobotu chybět.

Pardubice s nabitou sestavou

Pardubice za sebou mají taktéž kvalitní a hodně náročnou přípravu. Různorodý zimní dril, ve kterém nechyběl atletický tunel, ale třeba také boxerské tréninky na vybudování potřebné odolnosti, zakončovali Autoskláři shodou okolností taktéž na západě Čech. Akorát od Plzně trochu více jižně, v Dobřanech na kvalitně obsazeném přípravném turnaji.

Nyní Pardubičtí vyrazí na dvě stě kilometrů vzdálenou destinaci podruhé, avšak na Košutce už půjde o tři extraligové a hodně důležité body. Pomoci by k tomu měl třeba i po zranění vracející se brankář David Stárek, v sestavě se pravděpodobně objeví i Pavel Kubeš a otázka zapojení visí nad Janem Bílím, jemuž už skončila základní část u florbalového pardubického Sokola, na který čeká pouze play down.