CROSSDOCK Extraliga

Jan Pospíšil zpátky na Kladno! Mladým může předat spoustu zkušeností, těší Kadlece

Jarní část CROSSDOCK Extraligy se prvními čtyřmi duely rozběhla již minulý víkend, v pořadí aktuálně druhý celek tabulky nejvyšší hokejbalové soutěže se ale do akce vrhne až tuto sobotu 2. března.

Minulý týden se na webu hbckladno.cz objevila informace o příchodu Jana Pospíšila do týmu, kde rychlonohý útočně laděný bek zažil nejlepší léta kariéry. „Sice máme v klubu nastaven nějaký koncept, podle něhož dáváme šanci hlavně svým hráčům. Ale Honza rozhodně není žádný žoldák, v týmu už dlouho hrál, mladým může předat spoustu zkušeností a pomůže jak nám, tak snad i sobě, protože ve hře je jeho nominace na mistrovství světa,“ upozornil na oficiálním kladenském webu hlavní kouč rysů Drahomír Kadlec. Rakovník má úplně jiné starosti, topí se na samém chvostu extraligové tabulky se ziskem 6 bodů a ztrátou 7 na předposlední KOVO z Prahy.

Pospíšil tak jisto jistě zažije v dresu kladenské družiny ty nejnapínavější duely vyřazovacích bojů. Kladno se aktuálně nachází na druhé příčce a pyšní se šestatřicetibodovým ziskem. Pouhé dva body pak ztrácí na první Kert Park. Reprezentační zkušený obránce naskočil v podzimní části pouze do devíti duelů vinnou zranění. V oněch devíti zápasech se ale stal stěžejní postavou rakovnického týmu bojujícího dlouhodobě o záchranu extraligové příslušnosti. Pospíšil jde do Kladna s vizitkou zisku sedmi kanadských bodů za 2 trefy do černého a 5 asistencí. Pro středočeský celek se ale jedná o nesmírně velkou posilu, protože většinu jarní části nemůže počítat se svým nejproduktivnějším hráčem Danielem Hnízdilem, který se zranil na mezinárodním turnaji tří zemí v Plzni, kde bojoval v dresu národního týmu.