CROSSDOCK Extraliga

Ústecký vzestup, dva zápasy rozhodlo až prodloužení, Karviná vydolovala pouze bod

Hokejbalová CROSSDOCK Extraliga se o víkendu opět naplno rozběhla, a i přes stále spíše zimní počasí nabídla čtyři utkání. Sobota přinesla tři duely 17.kola, včetně východočeského derby mezi Hradcem Králové a Letohradem, které nakonec ovládli Jeleni.

Sobota 23.2.2019

Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ KOVO Praha 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Smolík (Červinka), 9. Smolík (Poláček, Soukup), 43. Tomáš (Soukup).

Pražské KOVO vstupovalo do jarní části s cílem odlepit se od spodních příček tabulky a v případě zlepšených výkonů třeba ještě zabojovat o play off. Celek z hlavního města však do zápasu nevstoupil ideálně a v 9. minutě prohrával po dvou brankách Smolíka již 2:0. Ačkoliv se může zdát, že i díky bezbrankové druhé třetině se jednalo o vyrovnané utkání, opak je pravdou. Elba byla v utkání lepší a jen díky polevení Severočechů v této části hry branka nepadla.

Ke konci zápasu přidal ještě jednu branku Tomáš, jenž tak rozhodl, že Ústí v prvním jarním zápase vyhraje hladce 3:0 a KOVO si bude muset na první jarní body počkat.

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Fanderlík (Fišer, Bacovský), 25. Lux O. (Fanderlík, Šimek) – 12. Lux J. (Košťál, Krejsa), 32. Košťál (Macháček, Lux J.), 46. Hejtmánek J. (Faltus, Halbrštát).

Parádní hokejbalovou podívanou sliboval zajímavý souboj mezi Hradcem a Letohradem. Domácí byli v úvodu utkání mírně aktivnější, odměnou jim za to byla vedoucí branka z 9. minuty, kterou vstřelil Fanderlík, který reprezentačního brankáře Šimaru překonal pohlednou kličkou. Jeleni našli recept na brankáře Bryknera hned vzápětí. Skóre utkání vyrovnal Jan Lux.

Hradec se poté ve 2. třetině dostal opět do vedení, se štěstím se prosadil také druhý z Luxů, v barvách Pirátů hostující Ondřej. Domácím se však opět nepodařilo vedení navýšit, ba dokonce ani udržet. Zkraje třetí třetiny určil stav na 2:2 Košťál a do konce základní hrací doby již další branka nepadla. V prodloužení pak přisoudil bonusový bod navíc Letohradu dorážkou Josef Hejtmánek.

HBC Most vs. Hbk Karviná 4:3 pp (0:1, 0:2, 3:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Plachý, 40. Krajíček (Chyba, Chytrý), 42. Bačák (Chyba), 46. Janák (Chyba) – 15. Řehuřek, 16. Rosůlek (Sladký), 16. Pala (Zaremba)

Mostečtí hokejbalisté se po delší pauze konečně mohli vrátit na leštěný beton do své haly. Této výhody však překvapivě velmi dlouho nevyužívali. Karviná se totiž soupeře nezalekla a 6 vteřin před koncem 1. třetiny se dokonce dostala do vedení, konkrétně zásluhou Řehůřka. Úvodní minutu prostřední periody by domácí nejradši vymazali. Slezané v ní totiž přidali další 2 branky a v 16. minutě vedli již 3:0.

Mostecké hokejbalisty tak čekal velmi náročný úkol v podobě dohánění tříbrankového manka, to vše při posledních 15 minutách základní hrací doby. A povedlo se! Ve 33. minutě snížil na 1:3 Plachý, za 7 minut snížil na rozdíl jediné branky Krajíček a ve 42. minutě vyrovnal stav utkání Bačák! Severočeši dokonali velký obrat krátce po začátku prodloužení. Hned po 29 vteřinách této části hry rozhodl zápas Janák.

Neděle 24.2.2019

Elba DDM Ústí nad Labem vs. Hbk Karviná 6:3 (3:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Bím (Čejka), 12. Poláček, 15. Červinka (Soukup, Smolík), 18. Soukup (Červinka), 28. Balcar (Stupka), 41. Tomáš – 24. Farský (Rosůlek L., Pala), 34. Pilch (Pala).

Tipy hokejbalových expertů předpovídaly, že by Karviná v tomto utkání měla uspět a alespoň nějaké body si odvézt. S tímto tvrzením se ústečtí hokejbalisté rozhodně neztotožnili. Po první třetině vedli po brankách Bíma, Poláčka a Červinky již 3:0, v 18. minutě zvyšoval již na rozdíl čtyřech branek reprezentant Soukup. Karviná dokázala zásluhou Farského přece jen alespoň snížit, ke konci třetiny se ale opět prosadili domácí. Slezané nakonec dokázali vstřelit ještě jednu branku, prosadil se Pilch, to ale na bodový zisk ze severu Čech rozhodně nestačilo.