CROSSDOCK Extraliga

Návrat mohykána? Košťál pomohl Letohradu k vítězství: Na návrat to ale nevidím, smál se

Letohradská družina přicestovala do Hradce Králové k Zápasu kola s jedním nečekaným jménem v sestavě. Jiří Košťál, ještě do loňského ročníku skoro stabilní člen soupisky Jelenů, ale v aktuálním ročníku nepřipsal do sobotního odpoledne ani jednu extraligovou minutu.

Poprvé jsem se dostal na hřiště až před zápasem

Jirko, tak jak to tedy bylo, vaše nečekané objevení na soupisce asi příjemně překvapilo letohradské příznivce...

On to taky byl možná můj poslední zápas. (směje se) Záleží, jak budou chtít trenéři, jestli bude potřeba, abych nastoupil. Teď jsem se to dozvěděl myslím v úterý, a když jsem dostal ještě tu příležitost, rád jsem si zahrál.

Mám se tedy ptát, kolik jste toho přes zimu natrénoval?

To raději nedělejte. (směje se)

Tak přeci jenom, zajímá mě to, jelikož jste zápas jednou brankou a asistencí dokázal pomoci rozhodnout!

Tak tedy popravdě jsem byl bez tréninku, na hřiště jsem se dostal s hokejkou a balónkem poprvé až před zápasem, když jsme se rozcvičovali. (usmívá se)

Takže všeho moc škodí a je vidět, že bez drilu to také jde. (úsměv)

Musím říct, že kluci kvůli sněhu tohot také na hřišti moc nenatrénovali. Navíc se začíná takhle brzo, na konci února. To je na mě šílený.

Ale nehrálo se vám zase tak špatně, že?

To ne, máte pravdu. Jenom poslední třetinu bylo na naší straně pět vyloučení, a to jsem málem na střídačce zmrznul. Já totiž už na oslabení nechodím. (usmívá se)

Hradci jsme zase více odskočili

Pojďme ještě k těm zmíněným kanadským bodům, jak jste k nim přišel?

Měl jsem štěstí. Ale ne, takhle jsem to říct nechtěl! (směje se) U té mé branky se to odrazilo a byl jsem naštěstí ve správný čas na správném místě. A u toho gólu, když jsem asistoval, rozhodla hokejka, která se věkem prodlužuje. (směje se)

Dva body pro vás nakonec musí mít cenu podstatě tříbodovou, jelikož jste ve třetí třetině přežili, jak jsme zmínili, několik oslabení...

To jsou výborné body. Alespoň se k nám Hradec v tabulce nepřiblížil a naopak jsme mu ještě o trošku více odskočili my.

A nezlákal vás tento povedený zápas ještě k návratu do extraligy?

Už mám věk na to, abych byl doma. Na návrat to asi nevidím, po těch pětadvaceti letech bych také už mohl zkusit odpočívat doma. (usmívá se)