CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Hradec udolá odporující Jeleny, Most využije haly, Elba za nula?

Zima pauza se pomalu chýlí ke konci a s blížícím se jarem se opět naplno rozjede hokejbalová CROSSDOCK Extraliga! Sobota nabídne kromě dvou dalších zápasů již zmiňované východočeské derby mezi Hradcem Králové a Letohradem.

Sobota 23.2.

11:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ KOVO Praha

Martin Kruček (útočník HC Kert Park Praha a reprezentant ČR): „Tady by to mohlo být vyrovnané utkání, přikláním se však k výhře hostů o 2 branky."

Martin Tvarůžek (útočník HBC Rakovník): „Hádám vyrovnané utkání, ve kterém rozhodnou přesilovky, se kterými se lépe popasují domácí."

Lukáš Grebeníček (hlavní trenér dívčí reprezentace U16): „Ústecká Elba v tomto utkání jednoznačně získá všechny tři body, pražské KOVO má před sebou velmi těžké jaro, ve kterém musí zabrat."

Tip redakce: „KOVO i přes tradičně bojovný výkon zápas nezvládne takticky a všechny tři body zůstanou v Ústí nad Labem."

13:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Hokejbal Letohrad

Martin Kruček: „Derby na úvod jarní části rozhodně nabízí zajímavý zápas. Oba celky přes zimu kvalitně trénovaly, a tak se v tomto měření sil rozejdou smírně. V nájezdech více věřím Hradci."

Martin Tvarůžek:„Další nesmírně těžké utkání na tipování, navíc derby. Může se stát cokoliv, ale tuším „plichtu“ po základní hrací době."

Lukáš Grebeníček: „Velmi kvalitní utkání, které nabídne parádní hokejbal. Derby podle mě rozhodnou nájezdy, ve kterých urve bod navíc Hradec."

Tip redakce: „Nelze než souhlasit se všemi předchozími tipy. Východočeské derby nabídne mimořádně vyrovnaný hokejbal, kdy se v základní hrací době ani prodloužení nerozhodne."

Sledujte utkání živě na TV COM!

15:00 HBC Most vs. Hbk Karviná

Martin Kruček: „V tomto zápase očekávám výhru Mostu, Karviná totiž bude mít v nohách dlouhou cestu, Most je navíc psychicky posílen o výhru v přípravném mezinárodním turnaji, takže v lepším rozpoložení se určitě nachází právě Mostečtí."

Martin Tvarůžek: „Most hraje konečně ve své hale, ve které je opravdu silný. Karviná i přes vyrovnaný průběh těsně prohraje."

Lukáš Grebeníček: „Tento duel nabídne velmi vyrovnaný duel, ve kterém Most potvrdí výhodu domácího prostředí a zápas vyhraje."

Tip redakce: „Most by měl využít mírnou výhodu domácího prostředí. Přesně jak říkal Martin Kruček, karvinští hokejbalisté budou mít za sebou velmi dlouhou cestu, která je zejména v úvodu zápasu postihne."


Neděle 24.2.

11:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. Hbk Karviná

Martin Kruček: „Ústí se dle mého názoru tento víkend nepovede a odejde z něj bez bodů. Karviná si cestu zpět zpříjemní alespoň o 3 body z Ústí."

Martin Tvarůžek: „Karvinští mají ve svých řadách šikovné mladé i zkušené hráče. Pokud nebudou po sobotním večeru znaveni, viděl bych to na jejich výhru."

Lukáš Grebeníček: „V tomto zápase uspěje Karviná, která nebude chtít na severu Čech nechat všechny body a svou houževnatou hrou Elbě nedá šanci."

Tip redakce: „Ústí po případném sobotním úspěchu může soupeře mírně podcenit. Navíc přesně jak říká Lukáš Grebeníček. Karviná bude z víkendového dvojzápasu chtít rozhodně urvat alespoň nějaký bod, a to se jí v tomto souboji povede."