CROSSDOCK Extraliga

Připravit, pozor, vhazujeme! Jarní část extraligy odšpuntuje východočeské derby

Je to tady, fanoušci CROSSDOCK Extraligy už o tomto víkendu poprvé v letošním roce vyrazí ke hřištím sledovat, jak kvalitně se hráči přes zimu připravovali. Pravda, těch zápasů se o posledním únorovém víkendu nakonec příliš neuskuteční, nicméně mezi čtveřicí vybranou je i východočeské derby.

Už tabulka napovídá, že půjde o boj

Poslední víkend v únoru v sudém roku znamená obvykle ještě plné obrátky zimní přípravy. Pokud ale rok končí lichou číslovkou, tak to znamená poslední roky jediné, a to dřívější start české extraligy kvůli letnímu mistrovství světa. A do hry v sobotu vstoupí i týmy, které právě ve svých řadách reprezentanty taktéž mají.

Možná jednička v brance Česka v Košicích Jan Šimara bude s týmem v sobotu dopoledne cestovat do Hradce Králové. Letohrad totiž bude bojovat na hřišti Pirátů o první ostré body v roce 2019! „Od zápasu čekám bojovný a vyrovnaný hokejbal, jako je ostatně většina zápasů s Hradcem. Bude to první jarní duel, takže na tom oba týmy budou jistě kondičně dobře. A i tabulka napovídá, že to bude tuhý boj a utkání rozhodně bude mít zajímavý náboj,“ říkal v polovině týdne hlavní trenér Jelenů Tomáš Friml. Ten tak zároveň připomněl, že mezi oběma soupeři je pouhý tříbodový rozdíl. Ten tak může být smazán, pokud by Jeleni ztratili všechny body, jenž budou v osudí.

Favorita nemůže mít po dlouhé zimní pauze skoro žádné utkání. Vždyť podzimní formy, jak ty týmové, ale i ty individuální, mohou být passé. Ale také nemusí, řeč je o forvardovi jménem Ondřej Lux. Ovšem nenechte se mýlit, pokud toto jméno máte spojené právě s Letohradem, tak tuto sezonu tomu už tak není. Starší z bratrů už hraje pod Bílou věží, kde se mu navíc začalo náramně dařit. „Odtrénoval všechny vypsané tréninky, jde všem vzorem,“ říkal o třináctibrankovém plejerovi pro náš web nedávno Petr Novák, hradecký hokejbalový matador.

Domácí věří, že jim vyjde jarní rozjezd

Pro Piráty by mohlo hrát do karet domácí prostředí, v tomto směru myšleno dvojnásobně, jelikož se bude hrát na plastu, což pro hosty ještě domácí povrch není. Hradečtí navíc mají po podzimu o motivaci postaráno! „Na utkání se po zimní pauze těšíme a doufáme, že vyjde i počasí. Při odvetě bychom chtěli vrátit Letohradu porážku z podzimu a maximálně prodat přípravu, která byla velmi kvalitní! Tým je připraven, bez zranění, tak snad nám ten jarní rozjezd vyjde,“ říkal ve středu dopoledne trenér domácích Jiří Rytíř.

Na zajímavém utkání nebude chybět ani naše redakce. Těšit se můžete nejen na klasický informační servis na našich sociálních sítích, chystáme pro vás ale také živý přenos prostřednictvím TVCOM, opakované záběry všech branek skrz sport.video a v neposlední řadě také exkluzivní video rozhovory. Na webu si taktéž budete moci už brzy přečíst zajímavý dvojrozhovor bratrů Luxových. Zatímco Ondřej bude zápolit, jak už bylo zmíněno, za Hradec, Jan přijede s hosty z Letohradu!