CROSSDOCK Extraliga

5 nejtrestanějších hráčů: „Padouši“? Nebo důrazní hráči, které nic nezastaví?

V minulých dílech jsme se zaměřovali na statistiky všech soutěží ať už těch týmových, tak také individuálních. Nyní přichází na řadu „zlí“ muži, kteří své družiny podle trestných minut nejvíce oslabují, ale zároveň si drží vysoký herní standart a dokáží svým spoluhráčům taktéž nesmírně pomoci.

Mostecký „bandita“ pyká v průměru téměř 5 minut za utkání

Nejvíce vylučovaným hráčem je v letošním ročníku nejvyšší hokejbalové soutěže mostecký důrazně hrající obránce Milan Janák, který v průměru za jedno extraligové utkání vyfasuje 4,92 trestných minut a lavici vedle trestoměřičů už asi zná jako své vlastní boty. Ve 13 duelech ale severočeské družině pomohl 4 kanadskými body, jež získal za 1 gól a 3 přesné nahrávky svým spoluhráčům. Když je Janák na hřišti, mohou si oponenti mosteckého celku být jisti, že je nečeká zrovna procházka v růžové zahradě. Před jarním pokračováním se jeho minutáž zastavila na cifře 64! Překoná tak „zlý“ muž z Mostu „magickou“ hranici 100 trestných minut?

Letohradský energický forvard soupeřům nic nedaruje

Jelenům to již druhou sezonu po sobě šlape jako švýcarské hodinky, tedy především v defenzivě. Letohradští hokejbalisté ale v několika zápasech odehráli nespočet oslabení, které brání s velkou bravurou, vždyť na podzim obdrželi nejméně branek ze všech 12 extraligových celků. Také Jeleni mají mezi sebou jednoho „zlouna“ v osobě energicky hrajícího Davida Hejtmánka, jenž nejde pro ránu daleko a nikdy, i když je zápas třeba už opticky dávno rozhodnutý, nic nevypustí. Takového útočníka chcete mít v týmu, soupeřům se dokáže dostat pod kůži a sám si z toho moc nedělá. Navíc si v podzimní části připsal dva góly a stejný počet gólových asistencí. V průměru za jedno utkání si ale rovné 4 minuty posedí na trestné lavici, celkem pak ve 14 duelech vyfasoval od mužů v pruhovaném 56 minut.

Drak šlehá plameny, soupeřovi útočníci se s ním vždy zapotí

Znáte to moc dobře, pohádkový drak šlehá plameny a s ničím se moc nepáře. Stejně na tom je obrovitý obránce pražského KOVA Jiří Drak, kterému ale nechybí pro hokejbal ani tak potřebná obratnost a neskutečná síla. Drak je třetím nejčastěji vylučovaným hokejbalistou v letošním ročníku CROSSDOCK Extraligy, když od rozhodčích obdržel „odměnu“ ve výši 44 trestných minut a na lavici hanby si v průměru za jeden zápas posedí 4,4 minuty. Jiří Drak je ale také často nasazován do přesilových her týmu z hlavního města Prahy, kde z vrcholu přesilovkové formace dokáže vypálit pořádnou pumelici, nebo když ho postavíte před branku soupeře, můžete si být jisti, že s ním nikdo nehne. Na podzim si nakonec přišel na 3 kanadské body za 1 gól a 2 asistence.

Severočeši potvrzují svůj soupeřům se pod kůži zajídající styl

A je tu opět hráč z řad mostecké družiny, který si se soupeři nebere servítky. Chcete se prodrat kolem mantinelu až před brankáře Mostu Pavla Bréma? Chcete do něj následně zajet a rozhodit ho? Nebo snad plánujete elegantní vytočení se zpoza branky či rohu obranného pásma severočeské družiny? Pak si buďte jisti, že když na place bude v tu chvíli obránce Jan Valenta, bude vás to sakramentsky bolet. Tento důrazně hrající bek nenechává soupeřům ani špetku prostoru, trenéři musí být spokojeni za jeho agresivní styl hokejbalu, který si ale žádá více trestných minut, než je u ostatních hráčů milujících například hezké kličky a kombinace zvykem. Valenta posbíral v 10 podzimních duelech 34 trestných minut, v průměru za jedno klání si tak na trestné lavici odpočinul 3,4 minuty.

Pirát se s tím nemazlí, ale prodává své zkušenosti

Brzy sedmatřicetiletý zkušený harcovník hokejbalových kolbišť o sobě stále dává vědět. Sice už není hbitý tak jako dřív, ale stále dokáže zápasy prakticky sám rozhodnout a ubránit i ty největší soupeřovy útočné hvězdy. Hrabica patří mezi nejproduktivnější obránce letošního ročníku CROSSDOCK Extraligy. Nasbíral porci 15 podzimních duelů, v nichž zapsal hned 13 přesných gólových asistencí. Sice nevstřelil ani jeden gól, ale když jde tento pravoruký dlouhán na přesilovku, nebo se hlásí při rovnovážné hře na modré o přihrávku, věřte, že když mu nedovolíte vystřelit jeho jedovatou pumelici, překvapí vás kulišáckou nahrávkou svému volnému spoluhráči zakončujícímu do vaší branky. Když se hra převalí do obranného pásma královéhradeckých pirátů, zase vás to od Hrabici pěkně bolí a jen tak se do zakončení neprotlačíte i na úkor záchranné brzdy v podobě faulu. Východočeský obránce vyfasoval na podzim 32 trestných minut a v průměru za jedno utkání pykal na trestné 2,13 minuty, což není ale vůbec hrozivé číslo!