CROSSDOCK Extraliga

Být stále spojený s hokejbalem, přeje si nová gólmanská posila Mostu Jan Celner

Už jen pár dní zbývá do začátku jarní části a týmy pomalu, ale jistě vyhlíží konec zimní přípravy. Boje o play off, setrvání v extralize a samozřejmě i mistrovský titul, to vše nás čeká v následujících měsících hokejbalové CROSSDOCK Extraligy.

Cítím, že mám na to chytat extraligu

Jak se ,,upekla“ spolupráce s Mostem? Od mala jste byl spojován s ústeckým hokejbalem a teď se připravujete v klubu, který je největším rivalem Elby…

Spolupráce s Mostem se zrodila z toho, že si mě všimnul bývalý a dlouholetý hráč Elby Jan Plachý, nejspíš si všiml, že už nehraji v ústecké Elbě, tak mě kontaktoval, jak to mám s hokejbalem. Napsal jsem mu, že už chytám jen za Bazzy Děčín v 2. Lize a z toho vyplynula jasná otázka, zdali si chci zkusit hokejbal v Mostě na zkoušku, napsal jsem mu, že nadevše miluji hokejbal a samozřejmě s velkou radostí to přijímám a chci zabojovat o post v týmu. Bohužel vím, že Most je velkým rivalem Ústí, ale síla lásky k hokejbalu je větší a cítím, že mám na to chytat extraligu - bohužel ne v Elbě. Tak jsem vzal nabídku od konkurence, je to pro mě divné, ano, ale tak to většinou chodí ve všech sportech.

Na začátku této sezony jste začínal přípravu právě v Ústí nad Labem. Proč vás tedy nevídáme v dresu ústecké Elby?

Ano, na začátku sezony jsem začal letní přípravu s ústeckou Elbou, začátek byl super, spousta známých tváři, dost mladých, které znám osobně, jenže aniž bych chtěl nějak shazovat Elbu, tak se mi postupně začínalo ukazovat pár věcí, které se mi nelíbily ani v předešlých sezonách přípravy a to starší generace v A týmu. Začínalo mi to postupně ubírat chuť hrát v A týmu Elby, až jsem se nakonec rozhodl tu přípravu ukončit!

Příprava Mostu? Musím říct, že jsem opravdu nadšený

Most se nachází na 9. příčce extraligové tabulky. Jaké jsou tedy cíle pro jarní část?

Cíle jsou jasné, Most má velkou kvalitu v individualitách, je potřeba vyhrát opravdu co nejvíce zápasů a dostat se do play off! To je hlavní cíl jarní části. Myslím si, že na to určitě máme a zdali pak chytneme Kert Park či Kladno nebo jiné týmy, to už je boj v play off. Já osobně si myslím, že každý soupeř v CROSSDOCK Extralize je hratelný a play off je samozřejmě jiné než základní část.

Jak probíhá zimní příprava na severu Čech a na co se v trénincích zaměřujete?

Zimní příprava je podle mého názoru kvalitní a dost náročná, máme bazény a osobního trenéra, který nás vůbec nešetří, a to je dobře (smích). Chodíme i na hřiště, konečně jsme se vrátili do haly, ty tréninky jsou dobré, zaměřujeme se hlavně na přesnost a na zapracování se do správných lajn, musím říct, že jsem opravdu nadšený.

V brance byste mohl tvořit dvojici se zkušeným Pavlem Brémem, který patří mezi nejlepší gólmany v extralize. Co byste k tomuto borci řekl?

Ano, to on rozhodně patří, je to brankář, na kterého jsem se už jako malý chodil koukat na Elbu, když se právě hrálo derby s Mostem a musím říct, že jsem z něho byl vždy unešený, do toho jsem ho měl letos poprvé možnost poznat i mimo hřiště a musím říct, že je to super chlap a byl bych moc rád, kdybych s ním mohl tvořit kvalitní brankářskou dvojici.

Všichni se dokážou dobře povzbudit a respektují trenéra

Jak zatím hodnotíte kolektiv v mostecké kabině? Přeci jen, parta je základ úspěchu.

Kolektiv musím upřímně hodnotit velmi kladně. Nevidím v týmu nějaké závidění či šikanu od starých na mladé, jak to občas v jiných týmech či jiných sportech chodí, ba naopak přijde mi, že se všichni dokáží dobře povzbudit, respektují trenéra a cítím, že je to dobrá parta, takže jsem zatím velmi spokojený a věřím, že to tak bude pokračovat i na dále.

Máte ještě nějaké osobní cíle v hokejbalové kariéře?

Jelikož chci znovu podotknout, že tento sport opravdu nadevše miluji, tak musím říct, že jediným mým hlavním cílem je chytat extraligu, snad ji vyhrát a udržet ten vztah k hokejbalu až do konce mého života a doufám, že mě později nezradí zdraví a budu moct hrát hokejbal, dokud to půjde. Jsem moc rád, že mě můj otec přivedl k tomuto sportu a že mě v něm velmi podporoval, a to i celá moje rodina. Samozřejmě, že mým osobním cílem je seniorská reprezentace ČR a účast na MS, ale hlavně být stále spojený a spokojený s hokejbalem.