CROSSDOCK Extraliga

Parádně obsazený turnaj míří do Dobřan. Bude to perfektní příprava, zní od trenérů

Už tuto sobotu čeká stále ještě novotou vonící hokejbalový stánek v Dobřanech první velká akce. Do západních Čech totiž míří dva poslední extraligoví mistři z České republiky a také ten dva roky starý ze Slovenska, který se dokonce radoval i ze zisku Československého Superpoháru.

Redakce hokejbal.cz, která na sobotním turnaji pochopitelně nemůže chybět, a která vám bude přenášet i obrazově výsledky všech duelů, oslovila všechny trenéry týmů, které do turnaje vstoupí. Čtveřici trenérů položila dvě jednoduché otázky: S jakými ambicemi do Dobřan pocestují a s jakým kádrem se na turnaji představí?

Jiří Mašík - hlavní trenér HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Do turnaje jdeme z plné přípravy, ve čtvrtek nás ještě totiž čeká atletický tunel, takže na hřišti jsme během přípravy ještě vůbec nebyli. Jenom někteří kluci chodí hrát zimní ligu do Přelouče, takže ti už s hokejkou letos na hřišti byli. Jinak jako tým se ale poprvé sejdeme na hřišti až v Dobřanech, kam jede skoro kompletní tým. O kom vím, že nebude, tak to je Jakub Mokříž, problémy má Adam Bucek, který se snad dá dohromady a Michal Turyna se rozhoduje. Jinak s námi pojede už i Lukáš Kohoutek, který přišel na hostování ze Svítkova a bereme dva mladší dorostence, protože juniorka hraje v Plzni, takže z té čerpat nemůžeme. V obraně se tak objeví Vašek Školoudík a Míra Hálek. Oni s námi ale už hráli, takže to pro ně nebude premiéra.

I když je to stále pouze přípravný turnaj, tak určitě chceme navázat na nějaké věci, které jsme chtěli po hráčích na hřišti už na podzim. Všechny duely nás určitě pořádně prověří a zároveň nám ukáží, kde jsou naše největší herní nedostatky, i když to bude zkraje určitě takové syrové, vzhledem k těm věcem, které jsem říkal na začátku. Takže, když to shrnu, cíl je pro nás jasný: Kvalitně se herně rozehrát, ale vzhledem k tomu, že už to určitě do jisté míry je prestižní turnaj, tak bychom chtěli udělat i nějaký výsledek.

David Kuna - hlavní trenér HC Kert Park Praha

Turnaj bereme jako hodně pozitivní bod v naší přípravě. Vlastně jsem se sám na organizaci turnaje podílel a všichni jsme společně udělali maximum, aby se v Dobřanech mohlo v sobotu hrát ve složení takto kvalitních týmů. A když to vezmu z pohledu našeho celku, tak chceme, aby hráči byli během celého dne pod nějakým herním a fyzickým tlakem. Už utkání s Dobřany bude určitě složité, vždyť to je domácí tým. A zápas s Pardubicemi a Skalicí, to budou střetnutí, která nám ukáží, jakým směrem se v přípravě dále ubírat, tedy kde nás tlačí bota.

A co se týče kádru? Bereme nějaké nové hráče a také ty, které se vrací, jelikož třeba na podzim nenastupovali. Asi není tajemstvím, že se vrací konečně také Martin Kruček. To je dobrá zpráva nejenom pro náš tým, ale určitě i pro český hokejbal. Doufám, že mu ty zápasy pomůžou zase k lepšímu tréninku a k návratu do rozehrané sezony, protože ta pauza pro něho nebyla krátká, takže ani návrat není jednoduchý. Kádr budeme mít v Dobřanech dostatečně široký, i když teď začínám řešit i nějaké omluvenky. Tomáš Fejfar a Dalimil Zvonek, kteří patří jinak k tahounům mužstva, s námi nepojedou, protože jsou z důvody cesty do Spojených států omluveni.

Václav Šlehofer st. - hlavní trenér TJ Snack Dobřany

Půjdeme si zahrát, zpestřit zimní přípravu a zkoušet. Není to soutěž, navíc si myslím, že nám toho soupeři moc nedovolí. Víme proti komu budeme stát, ale na druhou stranu nelze jít do žádného utkání předem poražený. To hokejbalu nemusíme dělat... Jak říkám, je to turnaj a můžeme zkoušet, i když třeba zaplatíme góly po chybách. Kdy jindy si zkusit věci, které pilujeme. Trénink nikdy neukáže všechno. Klepejtka v zápase se klepou jinak, hlava je nastavená jinak, nohy maličko ztěžknou, a podobně.

Těším se možná víc než kluci, chci vidět i špičkovou kvalitu hokejbalu, kterou naši soupeři nepochybně disponují. Kádr je pořád stejný, mladí kluci, hodně kluků z juniorky dokonce i z dorostu. Spíš je škoda, že někteří jsou na marodce. Budou ale hrát ti, co trénují i na úkor třeba horšího výsledku. I těžké zápasy jsou v přípravě užitečné. Postavíme se čelem, o tom žádná. A když si nabijeme, svět se nezboří, zase bude od čeho se odrazit a lecčemu přiučit.

Peter Janáč - hlavní trenér HBK HOKEJMARKET Skalica

V první řadě bych chtěl poděkovat za pozvání na tento turnaj. Bereme to jako výbornou přípravu před začátkem jarní části, protože tam budou hodně kvalitní mužstva. Turnaj bude svoji kvalitou hodně náročný, ale my máme dost zkušené mužstvo na to, abychom předvedli zodpovědný výkon a umístili se co nejvýše. Do Dobřan bohužel nemůžeme jet kompletní, ale věřím, že předvedeme kvalitní výkon a po turnaji budeme s předvedenou hrou a výsledkem spokojeni.