CROSSDOCK Extraliga

Džentlmeni s instinktem zabijáků! Produktivní hráči bez trestných minut

Patří mezi stěžejní hráče svých týmů v CROSSDOCK Extralize, zápas co zápas se derou do přední linie, kde to pořádně bolí a hrozí oplácení či důrazné souboje, z nichž často rozhodčí vyvozují důsledky v podobě trestných minut za nedovolené zákroky.

Kladenský elegán ničí soupeře, fauly k tomu ale nepotřebuje

Nejproduktivnějším hráčem v CROSSDOCK Extralize, který v podzimní části neobdržel jedinou trestnou minutu, je Daniel Hnízdil z Kladna. Stabilní čtyřiatřicetiletý forvard reprezentace odehrál v letošním ročníku porci čtrnácti zápasů, v nichž posbíral 21 kanadských bodů za 6 tref do černého a 15 asistencí, neseděl na trestné lavici ani v jednom případě, a to se robustní energicky hrající útočník často dostává do nepěkných šlamastyk v předbrankovém prostoru, kde se pro ránu nechodí daleko. Hnízdil nepatří mezi hráče, kteří by ale zbytečně bouřili. Lodivod kladenských rysů Drahomír Kadlec tak musí být na svého svěřence neskutečně pyšný. V produktivitě celé soutěže se navíc před jarním pokračováním usadil na 3. místě, Hnízdil hraje ve vrcholné fazóně!

Ostrostřelec Pacas spíše fauly vybojuje

Teprve dvaadvacetiletá kometa letošní sezony z Karviné odehrála na podzim 13 zápasů. V nich si Lukáš Pacas připsal úctyhodných 10 gólů a na dalších 6 svým souputníkům nahrál. Celkem si tak přišel na 16 kanadských bodů, což mu v součtu celé CROSSDOCK Extraligy vyneslo prozatímní 11. místo. Rychlonohý útočník rozhodl v podzimní části několik duelů karvinského celku, který se prezentuje sympatickou bojovnou hrou, jíž rozhodně nechybí spád. Pacas navíc ani v jednom ze třinácti duelů nefauloval a neoslabuje ani trochu svůj tým na cestě za veledůležitými extraligovými body. Kouč Pala na něj může být právem hrdý.

Kručkovi mají slušnost v krvi

V minulých ročnících se psalo o elegantní čisté a férové hře staršího z bratrů Kručkových. Hvězdný Martin letos ale dost laboroval se zraněním, a tak se do záře reflektorů vrhnul mladší Jiří. Ten v podzimní části nastoupil v dresu mistrovského Kert Parku do 15 utkání, v nichž ani jednou neseděl na trestné lavici, navíc nasázel do soupeřových sítí 7 branek a do své kolonky kanadských bodů přidal navrch stejný počet asistencí. 14 bodů ho tak před startem jarní části drží na 20. pozici, což vůbec není špatné. Jiří Kruček byl v podzimní části vidět u mnoha stěžejních momentů zápasů družiny z Lužin. Trenéři Kert Parku tak mají v bratrech Kručkových vložené „investice“ slušnosti, férovosti, a ještě navíc značné produktivity.

Elba se topí v problémech, Červinka na to jde od lesa

Ústecká družina nezažila zrovna povedenou podzimní část. V ní se hráči trenéra Pavlíka umístili na předposlední 11. pozici, mnoho hráčů severočeského celku se dost trápilo, ale pravoruký dvaadvacetiletý útočník Vojtěch Červinka ve 13 duelech zapsal 11 kanadských bodů, když ve dvou případech zvedal ruce nad hlavu po přesné střele mezi tři oponentovy tyče a pro své spoluhráče připravil devět gólových pasů. Červinka ke své hře nepotřebuje žádné zbytečné háčky, sekyry, či provokace, možná i pro to ještě ani jednou nepykal za katrem.

Kladenský junior Procházka si vystačí se svojí energickou hrou

Juniorský vicemistr světa kategorie U18 z nedávného červencového šampionátu v Kanadě už druhou sezonu dostává notnou dávku šancí v nejvyšší mužské soutěži. Hlavní trenér kladenské družiny Drahomír Kadlec má tak v elitní pětici nejslušnějších hráčů hned dva zástupce. Tím druhým je osmnáctiletý útočník s nadpozemskou rychlostí a silou. Jaroslav Procházka potvrzuje své kvality, když si připsal kompletní porci šestnácti podzimních duelů, v nichž zaznamenal 9 kanadských bodů za 4 góly a 5 asistencí. Navíc nebyl ani jednou trestaný, a to se do soubojů vrhá po hlavě a rozhodně si na všech koncích hokejbalového kolbiště nenechá nic líbit.a