CROSSDOCK Extraliga

Být jednou vítězem extraligy je krásná představa, rozjímá se Jiří Návara

Zhodnocení podzimní části a zimní přípravy Plzně před pokračováním CROSSDOCK Extraligy se nedávno zhostil asistent kapitána Ondřej Malý. Zmíněn byl i fakt, že Plzeň má za Letohradem momentálně druhou nejlepší defenzivu v celé lize.

Těším se na každý zápas

Jirko, jak již bylo zmíněno nejen v rozhovoru s Ondrou Malým, Plzeň si zatím vede obstojně, navíc má druhou nejlepší obranu v lize. To se, zejména vzhledem k vašemu postu brankáře, poslouchá dobře, je to tak?

Myslím si, že čtvrté místo je pro nás zcela zasloužené, přestože byla spousta zápasů, ve kterých jsme měli zvítězit a spíš jsme ty body rozdávali soupeřům. Nebýt takových zápasů, mohli jsme být v tabulce ještě o něco výš. Cílem rozhodně je pohybovat se na medailových postech.

Vybavíte si zápas, který vám osobně a celému týmu vyšel v této sezoně nejvíce?

Určitě zápas na Kladně. Sice nevím, zda se dá říci, že nám úplně vyšel, když nás Kladno celý zápas mačkalo, ale dokázali jsme tam z minima vytěžit maximum, byly z toho dva body. Ten zápas mi docela sedl a rád na něj vzpomínám. Potom bych ještě zmínil zápas s Mostem, kde jsme předvedli sympatický výkon.

Máte v extralize nějakého oblíbeného či neoblíbeného soupeře?

Nemám, těším se bez rozdílu na každý zápas.

V brankovišti „bojujete“ s kolegou Petrem Kráčinou, se kterým máte odchytanou skoro stejnou porci minut. Jste velcí rivalové, nebo si s Petrem ve věcech týkajících se chytání vyhovíte?

Jsme takoví dva kámoši, co se střídají o brankoviště (smích). Rivalové určitě nejsme. Chytáme spolu už od dorosteneckých kategorií a mám za to, že jsme se vždy dokázali navzájem podpořit, udělat si ze sebe srandu, sem tam si zasoutěžit, ale vše v přátelském duchu.

Trávíte spolu čas i mimo hřiště, nebo se potkáváte zejména v kabině?

Mimo hřiště moc času není, naštěstí vše podstatné stíháme probrat při rozcvičce, nebo po tréninku v šatně.

Panují nějaká pravidla, co se týče vašeho nasazování do zápasů?

To je otázka spíš na trenéra, kdysi jsme se střídali po zápase, letos je to různé.

Statistiky téměr nesleduji

Ve statistikách brankářů jste, co se týče procentuální úspěšnost i průměru obdržených branek na zápas, na perfektním druhém místě za reprezentačním gólmanem Janem Šimarou z Letohradu! Přiznejte, sledujete tyto individuální statistiky?

Jestli si dobře pamatuji, tak minulou sezonu jsem se na statistiky kouknul jednou, tuhle jsem to zatím nestihl (smích). Popravdě nevím konkrétně, jaká čísla mám, ale že jsem mezi gólmany druhý mě stihl informovat pan Kadaně (předseda klubu HBC Plzeň pozn. red.) při lednovém soustředění.

Jak probíhá vaše brankářská zimní příprava. Připravujete se kompletně s týmem, nebo máte některé části specifické?

Připravujeme se kompletně s hráči, plus máme v pondělí navíc brankářský trénink.

Využíváte vy sám nějakých novinek, reflexních pomůcek, speciálních cvičení?

Sám ne, to spíše s něčím přijde náš trenér brankářů.

Na závěr prozraďte, co je vaším cílem, ať už osobním nebo týmovým?

To vám odpovím stejně, jako asi každý jiný sportovec, v našem případě hokejbalista. Být vítězem extraligy mužů je krásná představa a doufám, že to jednou bude realita!