CROSSDOCK Extraliga

Máme nějaký systém, který musíme neustále zdokonalovat, upozorňuje Ondřej Malý

Plzenští Mečouni okupují po podzimní části CROSSDOCK Extraligy čtvrtou příčku tabulky, přičemž se mohou také pyšnit druhou nejlepší defenzivou v lize. Současné umístění by Plzni zajišťovalo to, že by vyřazovací boje začínala doma, do konce základní části je však ve hře ještě mnoho bodů.

Horší střelecká produktivita

Ondro, při pohledu na tabulku a odehrané zápasy můžeme výkony Plzně hodnotit veskrze pozitivně. Ztotožňuje se s tímto tvrzením také plzeňská kabina?

Náš cíl je skončit do třetího místa, proto panuje mírná nespokojenost, hlavně s těmi zápasy, které jsme nezvládli v koncovce. Obecně dáváme málo branek, v prodloužení nebo nájezdech jsme většinou neuspěli a ztratili tak spoustu bodů. Na druhou stranu můžeme vyslovit spokojenost nad tím, že jsme v žádném zápase vyloženě nepropadli.

Předpokládáme, že jste zimní přípravu již zahájili. Určitě využijete také své nesporné výhody, tedy kryté haly, je tomu tak? Můžete se na trénincích opírat o dostatečnou účast hráčů?

Příprava začala 14. ledna. Volna bylo dost, začneme tedy pěkně z ostra. Příprava bude nejspíše podobná těm předchozím, takže převážně právě na hale, určitě se budou prokládat silové a rychlostní tréninky s těmi herními. V minulém roce bylo zařazeno také běžkařské soustředění a tréninky crossfitu, tak uvidíme, co si trenéři připraví letos. Na přípravu neustále chodí plný počet hráčů, často s námi chodí i junioři, takže o lidi na tréninku nouze není.

Musíme dodržovat nastavený plán

Máte v plánu nějaká konkrétní přípravná utkání?

Měli bychom v průběhu února odehrát dva zápasy se švýcarským týmem, další utkání jsou v jednání. Tradiční turnaj a vyvrcholení přípravy v podobě Pilsen Challenge se letos nekoná, takže zápasů bude zřejmě méně.

Tabulka je rok co rok vyrovnanější. Jaké kroky podniknout k tomu, aby se Plzeň nadále udržovala ve vyšších patrech tabulky?

My máme nějaký plán, který chceme hrát už řadu let. Pokud se ho všichni po celý zápas držíme, funguje to. Teď je potřeba na tomto systému pracovat a zdokonalit ho. Jak jsem řekl na začátku, musíme být realisté, a proto chceme vybojovat umístění do třetího místa.