CROSSDOCK Extraliga

V Pardubicích beze změn. Jednou týdně máme boxerské tréninky, prozrazuje Mašík

Zimní dril už také několik dní zažívají hokejbalisté z Pardubic. Ti však mají své tréninky hodně pestré a různorodé. Jejich příprava se totiž neskládá pouze z tradičního nabírání fyzické kondice, ve speciálních jednotkách trénují také třeba odolnost, která je na hřišti ve vypjatých chvílích někdy ho

Třikrát týdně a různorodě

Trenére, došlo u vaší zimní přípravy k nějakým změnám oproti předcházejícím rokům?

Trénink se u nás nemění. Scházíme se vlastně třikrát týdně, máme už takto najetý ten režim. Trénujeme v úterý, ve čtvrtek a v neděli. Takto to v zimě pravidelně letos dodržujeme.

Jaká je tedy náplň jednotlivých tréninků?

V úterý chodíme teď už druhým rokem na box pod vedením boxera Jirky Drbala, kluci tady získávají takovou tu potřebnou odolnost, ale zároveň posilují i nohy. Ve čtvrtek pak chodíme do atletického tunelu, kde zase trénujeme pod vedením stále aktivního atleta Pepy Česáka staršího. Ten zase dává klukům do těla tak, abychom během přípravy naběhali potřebné dávky. Je tam na to skvělý stometrový okruh.

Jak se do přípravy se svojí prací zapojujete vy?

Každou neděli chodíme do tělocvičny, vloni jsme tam měli tréninky pod vedením Ondry Almašiho, letos jsme to zase trochu změnili a plány na tyto tréninky už připravuji já. Hodně tam praktikujeme kruhové trénování a posilování, ale proložíme to samozřejmě i nějakou hrou. Navíc tady trénujeme dohromady s juniory, protože ty počty na trénincích nejsou kvůli vysokým školám a podobně ideální. Teď se scházíme ve zhruba pětadvaceti lidech.

Poprvé na hřiště až po nabitě obsazeném turnaji

Kdy se společně s mužstvem budete chystat poprvé také na hřiště? První zápas byste měli odehrát už o posledním únorovém víkendu…

My to nakonec máme jinak, protože jsme si ten první jarní zápas přeložili na 2. března, takže začínáme až o týden později, naštěstí ještě v kryté hale v Plzni. (usměje se) Samozřejmě by se to sice mohlo zdát alespoň jako malá výhoda, ale bude nás tam čekat hned na úvod složitý soupeř. V tréninku se na hřiště podíváme poprvé 9. února v sobotu, kdy jedeme na kvalitně obsazený turnaj do Dobřan. Budou tam domácí, Kert Park, slovenská Skalica a my. Jdeme do toho ale úplně z té plné přípravy, bez jediného tréninku na hřišti. Na to se chceme dostat pořádně až po tomto turnaji, protože máme ve výběru i hráče, kteří jsou pak nominovaní na přípravný kemp reprezentace, tudíž i jim chceme dát prostor, aby se trochu rozehráli. Ale zároveň… Sezona, doufejme, bude dlouhá, takže ta fyzická cvičení chceme mít až do konce února tak, abychom měli z čeho čerpat.

Odbočíme nyní ke kádru. Týkají se vašeho celku teď v zimě i odchody?

Teoreticky by nás neměl opustit nikdo, akorát Otta Urbanec nám řekl, že teď na jaře bude dělat státnice, navíc začal bydlet a především pracovat v Praze v jedné prestižní architektonické firmě, takže s ním bohužel asi příliš počítat nebudeme moci. Bude to mít na jaře těžké. Jinak by ale všichni kluci měli pokračovat.

A posílení kádru přijde?

Na hostování ze Svítkova k nám přišel Lukáš Kohoutek, od kterého si slibujeme, že by nám směrem do útoku mohl pomoci. A ještě nějaká jednání máme, ale nic konkrétního to teď není.

Chystáte se do extraligových bojů hojně i nadále zapojovat také mladé hráče z mládeže Autoskla?

Obecně bychom teď na jaře už zase chtěli pracovat hlavně s hráči A-týmu, protože junioři budou mít svoje vlastní play off a některé z těch zápasů se nám budou určitě krýt. Nechcete si takhle vypůjčovat hráče mezi jednotlivými týmy, všichni však ve hře ukázali svůj velký potenciál!

Zpětná vazba je ta největší motivace!

A závěrečná otázka už bude trošku osobitější. Z pozice trenéra pro vás bude rok 2019 asi nejsložitější a nejnáročnější, souhlasíte?

Dá se říci, že asi ano. Já jsem sice trénoval už i český výběr do dvaceti let, ale je pravda, že teď jsem se zase o hodně posunul. Člověk najednou připravuje daleko více věcí a je to o hodně náročnější. My tomu opravdu všichni dáváme strašně moc, skutečně mohu říct, že každý týden konzultujeme s asistenty různé hráče a věci okolo. Navíc se teď blíží už ten jednou zmiňovaný turnaj tří zemí v Plzni. Od hráčů dostáváme pozitivní zpětnou vazbu, a to je pro naši práci ten hnací motor vpřed a vizitka toho, že jsme se vydali na tu správnou cestu. Především v dalších měsících to asi bude hodně náročné, ale já se na to strašně těším a chci, abychom byli v červnu v Košicích co nejlépe připraveni!