CROSSDOCK Extraliga

Karvinská stálice Lumír Rosůlek: Budeme chtít navázat na to, kde jsme skončili

Karviná letošní zimu tráví na příčce zajišťující play off. Sedmá pozice v tabulce CROSSDOCK Extraligy staronovému účastníkovi nejvyšší soutěže na první pohled sluší, zda to tak ale bere i přímo karvinská družina, nám prozradila stálice moravskoslezské sestavy, Lumír Rosůlek.

Nad výsledky převládá spokojenost

Lumíre, jak jste tedy s vaší momentální pozicí spokojeni? Lze vyslovit spokojenost, nebo jste podle vás zůstali za očekáváním?

Ano, jsme spokojeni. Pozice zajišťující play off je pro nás dílčím úspěchem, nicméně je před námi ještě spousta důležitých zápasů, které budou hrozně těžké. Pokud to zvládneme, teprve potom budeme spokojeni maximálně. Samozřejmě je pořád co zlepšovat, a tak všechny nabádáme k ještě lepším výkonům.

Kdy jste zahájili zimní přípravu? Čeho všeho v přípravě využijete?

Přípravu jsme zahájili 8.1. a myslím si, že je dostatečně pestrá. Je v ní určitě vše, co tam má být. Účast sice vždy může být lepší, ale kluci chodí do práce, takže to mnohdy samozřejmě nejde. Oproti předešlým letům je však účast mnohem lepší.

Máte v plánu nějaká konkrétní přípravná utkání?

Ano, měli bychom odehrát tři až šest zápasů, které již jsou předběžně domluveny.

Pořád je co zlepšovat

Plánujete pro jarní část angažování nějakých posil? Je naopak někdo, kdo vás po podzimní části opustil?

Nějaké příchody určitě očekáváme, od některých hráčů máme účast potvrzenou, tak doufám, že to vyjde. Překvapením by bylo, kdyby Boston v NHL vypadl a Pasta (David Pastrňák) by si chtěl zahrát se svým nejlepším kamarádem Paličem (Martin Pala).

Tabulka je neskutečným způsobem nabitá. Z ohlasů je jasné, že Karviná v naprosté většině zápasů podala velmi solidní výkon. Jaké kroky podniknout k tomu, aby tomu tak bylo i na jaře?

Jak už jsem řekl, je spoustu věcí, kde nám to neklape, a to budeme chtít zlepšit. Určitě budeme chtít navázat na to, kde jsme skončili a doufám, že budou kluci připraveni stejně dobře, jako na podzim.