CROSSDOCK Extraliga

Hradec zvolil v přípravě ověřený model. A v sobotu winter classic, hlásí trenér Rytíř

Zimní přípravy napříč všemi mužstvy v CROSSDOCK Extralize už jsou v plném proudu. Tentokrát se zaměříme na východní Čechy, a to konkrétně na hradecké Piráty.

Zvolili jsme stejný formát jako v létě

Trenére, kdy vaše mužstvo začalo letošní přípravu?

Poprvé jsme se sešli už 6. ledna, takže v této chvíli za sebou máme momentálně nějakých osm tréninkových jednotek. Už z léta jsme měli zkušenosti z osobními trenéry, takže jsme je požádali o spolupráci i teď a trénujeme tedy pod jejich vedením a podle jejich plánů. Dali jsme jim požadavky a oni je přeměňují na jednotlivá cvičení.

Předpokládám, že se ta cvičení týkají pouze a jenom fyzičky, že?

Ano, samozřejmě, to je teď nejdůležitější (usmívá se).

Používáte i nějaká speciální cvičení?

Myslím si, že bych to asi tak nenazval. My to spíše máme speciální v tom, že nás trénují, jak jsem již zmiňoval, ti kondiční trenéři. Netrávíme čas v posilovně, ale v tělocvičně, kde kluci hodně cvičí s vlastní váhou těla. Jasně, do ruky občas také vezmou nějakou činku nebo medicimbal, ale je to vždy v nějakém konkrétnějším cviku.

V sobotu nás čeká derby na ledě!

Jsou nějaké věci, které chcete před startem soutěže vylepšit?

Na podzim se nám pár věcí nelíbilo, ale to je věc ve hře, takže na to teď ještě čas není. Něco nám ve hře nefungovalo, a musíme to společně natrénovat tak, aby se to zlepšilo. Na hřiště se však dostaneme až později, nyní je to ještě věcí té fyzičky, kdy se kluci snaží, aby měli na celé pokračování sezony ten potřebný fond. Na herní prvky teprve přijde čas.

A kdy se tak stane? Jinými slovy, kdy se poprvé v letošním roce dostanete také na hokejbalové hřiště?

Vzhledem k tomu, že pro nás soutěž začíná už 23. února, tak na hřiště příliš času mít nebudeme. Ale vychází nám to asi na čtrnáct dní. Uvidíme, jaké bude v té době počasí, snad nebude příliš zima a povolí nám to naplno trénovat.

Dostanete se tedy vůbec k sehrání nějakého přípravného duelu?

Momentálně ještě nevíme, ale je reálná možnost, že se utkáme s pardubickým Svítkovem a také s Autosklem. Co je ale jisté, tak je teď v sobotu zápas právě s extraligovým hokejbalovým týmem z Pardubic, akorát na ledě. Takové derby winter classic (směje se). Kluci se moc těší, bude to takový sranda mač, ale určitě pro přípravu přínosný, protože se konečně dostaneme také alespoň trochu k té hře.

Základem bude play off, v to pevně věřím!

Jak to pro jaro vypadá s vaším kádrem?

Co se týče odchodů, tak ty vlastně žádné nemáme. A příchody jsou ještě otázkou jednání. My ten kádr máme obecně poměrně široký, ale myslím si, že se nám ještě vrátí kluci, kteří třeba teď na podzim nastupovat nemohli kvůli časovým možnostem.

Když bychom měli nakousnou otázku jarních ambicí, jaká bude vaše odpověď? (úsměv)

Pro nás je prvořadý úkol jasný, a to dostat se do play off. To si myslím, že v našich silách je. Jasné také je, že k tomu ale nejprve musíme zvládnout alespoň některé zápasy v základní části, které nás ještě čekají. Nějakou bodovou rezervu na soupeře však máme, takže doufám, že si čtvrtfinále z jakékoliv pozice zahrajeme.

Minulý rok jste překvapivě po velkém obratu vyřadili právě ve čtvrtfinále Kladno, v semifinále jste ale rychle narazili na mistrovský Kert Park. Můžete podle vás loňské maximum překonat?

Potom už je jen finále, a to je velký skok... (směje se) Ale jak říkám, prvořadé je pro nás čtvrtfinále a poté se může stát cokoliv, protože play off je úplně jiná soutěž. Můžeme narazit na soupeře, který by nám vyhovoval více než v minulé sezoně, nebo to pro nás může být klidně i stejně obtížné. Uvidíme.

A zakončíme to osobní otázkou. Těšíte se, až se opět rozeběhne ten zápasový kolotoč?

Tady spíš ale musím mluvit za kluky, na kterých je už vidět velká chuť přenést tu dřinu z tělocvičny i na hřiště a poté do zápasů. Na pokračování soutěže se ovšem těšíme všichni!