CROSSDOCK Extraliga

Určitě jsme chtěli víc, na jaře se musíme zlepšit, je si vědom Matěj Fraňo

Hokejbalisté z malebné jihomoravské vesničky Sudoměřice se opět po roce pohybují přesně na hranici zajišťující postup do play off, přičemž udržení nebo zlepšení této pozice bude vyžadovat opravdu kvantum práce.

Po roce opět boj o postupovou osmičku

Sudoměřice dokázaly v podzimní části předvádět poměrně povedené výkony. Vyjma zápasů s Kert Parkem a Kladnem, které skončily vysokými porážkami, dokázali hokejbalisté z jihu Moravy držet krok téměř v každém zápase a zejména na domácím asfaltu byli velmi nebezpeční. Nestačilo to však na víc, než poslední pozici zajišťující postup do vyřazovacích bojů.

Matěji, jak byste, vzhledem k současné pozici Sudoměřic v tabulce, zhodnotil vaše počínání na podzim?

Za mě jsme určitě chtěli víc. Po podzimní části jsme plánovali být kolem šestého místa, bohužel největší naše chyba je, že často neumíme potvrdit roli mírného favorita a prohrajeme svými osobními chybami. Takže spokojenost určitě není, opravdu jsem čekal lepší umístění.

Ke zlepšení rozhodně může pomoci kvalitní zimní příprava. Již jste ji zahájili, případně kdy je její start v plánu?

Zimní příprava nám začala 14.1., a to v tělocvičně v Sudoměřicích. Tam máme na pořadu nějaké posilovací kruháče, zaběháme si, na závěr zahrajeme fotbálek, asi podobně, jak to má vícero týmů. Na hřiště, pokud to podmínky umožňují, chodíme také, takže zapojíme i tréninky s hokejkou.

Jaká je s účastí na trénincích zimní přípravy spokojenost? Můžete ze zkušenosti porovnat účast a její kvalitu z předešlých let?

S účastí jsem já, včetně hráčů a trenérů spokojen. Co mám možnost porovnat z předešlých let, tak nás chodí opravdu dost, trenér musí být spokojený.

Máte v plánu nějaká konkrétní přípravná utkání? Případně jednáte s nějakými soupeři o této možnosti?

Zatím se o tom v kabině nemluvilo, ale předpokládám, že nějaké utkání určitě sehrajeme, ne-li víc.

Rozhodně chceme lepší umístění

Jak již bylo zmíněno v úvodu tohoto příspěvku, tabulka je opravdu vyrovnaná. Jaké kroky podniknete k tomu, abyste se vyhli těžkému boji o udržení osmičky až do závěrečných chvil?

Přesně jak říkáte, tabulka je skutečně nabitá, rok od roku vyrovnanější. Všechny týmy jdou strašně nahoru. Naší ověřenou strategii však měnit nebudeme, možná doladíme nějaké detaily, ale to necháme na trenérovi. Samozřejmě stále trénujeme nácviky různých herních situací, zavádíme nové prvky, které poté přenášíme do hry, ale to jsou spíš drobné detaily ke zdokonalení.

Máte informaci, zda se pro jarní část připravují nějaké změny v kádru? Očekáváte příchod nějakých posil?

Myslím si, že ne. Máme letos hodně kvalitní, mladý kádr, o čemž jsme se přesvědčili ve vícero zápasech. Máme navíc, než se udržet na hranici postupu do play off.

Takže hlavní cíle jsou tedy rozhodně jinde, než se „pouze“ udržet v postupové osmičce...

Pro náš tým bývá celkově cílem dostat se do play off. Když se ale podíváme na naše podzimní výkony, poučíme se z chyb, tak do jarní části můžeme a rozhodně chceme jít s cílem bojovat o příčky vyšší.