Reprezentace

Slovensko bere na turnaj tří zemí Olejníka či řadu zkušených plejerů!

Držitelé zlatého světového hattricku zbrojí na domácí šampionát, jenž se ve druhé polovině června uskuteční v Košicích. Slovenský národní tým se 15. – 17. února představí na turnaji tří zemí v plzeňské kryté hokejbalové hale, kde v ostré přípravě narazí na domácí českou reprezentaci a Švýcarsko.

Přenese si Dejneka formu z české extraligy i na mezinárodní pole?

Slovensko nominovalo na plzeňský přípravný turnaj stejně jako česká reprezentace dva gólmany. Jedním z nich je devětadvacetiletý bývalý hokejový brankář Michal Mišovec, který naposledy v sezoně 2011/12 střežil klec druholigové Považské Bystrice. Aktuálně táhne ve slovenské hokejbalové extralize Pruské. Druhý do party Milan Murček vládne statistikám nejvyšší slovenské soutěže. V podzimní části odchytal 14 zápasů, v nichž obdržel v průměru za jedno utkání pouze 1,57 gólů! Mezi osmi nominovanými obránci nalezneme jediného zástupce české CROSSDOCK Extraligy v podobě Radovana Dejneky, který válí za pražský Kert Park. S týmem z Lužin slavil titul v loňském ročníku extraligy a navrch přidal vítězství na Česko-slovenském Superpoháru, když jeho celek v říjnu loňského roku deklasoval slovenského mistra z Vrútek.

Na turnaj tří zemí dorazí i zkušený obránce z Bratislavy Jozef Minárik, jenž v deseti duelech podzimní části posbíral 4 kanadské body, jeho devíza je ale v pečlivém ničení soupeřových útoků. Jedním z nejproduktivnějších obránců slovenského národního týmu je Michal Fodrek z Martina, jenž si v podzimní části připsal 8 kanadských bodů za 4 góly a stejný počet přesných gólových pasů svým souputníkům ve 13 odehraných duelech. Ivan Gajdoš z Nitry se pak těší ze stejného bodového zisku jako jeho kolega z reprezentace, 8 bodů však získal především díky 7 asistencím. Výběr hlavního kouče Dušana Danka tak oplývá zkušenými defenzivními harcovníky, ale i dravci, kteří umí vydatnou měrou podpořit své kolegy z přední linie.

Nechybí pamětníci zlatého hattricku, či nejproduktivnější hráč na Slovensku

Při pohledu na útočné složení se všem soupeřům musí zatajit dech. Trenéři Slovenska nominovali téměř nejsilnější možný výběr, jaký mohli mít vůbec k dispozici. Z nominace například vypadl velezkušený útočník hrající českou extraligu za Letohrad Lukáš Lajčiak. Toho podle všeho nahradilo dravé mládí v osobě Miroslava Olejníka, jenž hraje profesionální 2. nejvyšší slovenskou hokejovou ligu. Dvaadvacetiletý forvard v dresu Spišské Nové Vsi zapsal 25 kanadských bodů z 38 dosud odehraných zápasů. Jeho rychlost a technika hole děsila v nedávné minulosti všechny oponenty již na několika světových juniorských šampionátech. Do Plzně navíc dorazí celá řada pamětníků posledního zlatého šampionátu v Pardubicích, takže se Slovensko okamžitě pasuje mezi jasné favority na vítězství turnaje tří zemí.

Svůj um v Plzni představí mimo jiné i nejproduktivnější hráč slovenské extraligy Jakub Rufati z Považské Bystrice, jenž si ve 14 duelech připsal 22 kanadských bodů za 12 tref do černého a 10 přesných asistencí. Současně je i nejlepším střelcem nejvyšší slovenské soutěže. Fanoušci toho nejkvalitnějšího světového hokejbalu se mohou těšit i na um dalších tří nesmírně produktivních forvardů, jako je druhý v kanadském bodování slovenské extraligy Marcel Cibík z Pruského, jenž na podzim posbíral 21 bodů stejně jako navrátilec do slovenského národního týmu Branislav Štefan, který v minulosti nastupoval v české nejvyšší soutěži za Letohrad. Při pohledu na další útočníky v nominaci Dušana Danka vám hned bude jasné, že se jedná o nadupaný celek, který to v Plzni pořádně rozjede. Dokáže ho družina Jiřího Mašíka zastavit?

Program turnaje tří zemí:

Pátek 15. února:

19:00 Česko vs. Švýcarsko

Sobota 16. února:

10:00 Slovensko vs. Švýcarsko

14:00 Česko vs. Švýcarsko

19:00 Česko vs. Slovensko

Neděle 17. února:

09:00 Slovensko vs. Švýcarsko

13:30 Česko vs. Slovensko