CROSSDOCK Extraliga

Rád si zaútočím, přiznává nejlepší obránce podzimní části extraligy Jiří Hrabár

Redakce hokejbal.cz se zahloubala do statistik, individuálních výkonů a přínosů jednotlivých hráčů pro své celky v podzimní části CROSSDOCK Extraligy. Nejlepším obráncem pak byl vyhlášen Jiří Hrabár bojující za kladenské barvy.

Nadějně rozehrané a ztracené duely s Kert Parkem mě mrzí

Redaktoři hokejbal.cz ve svém hlasování označili za nejlepšího obránce podzimní části CROSSDOCK Extraligy teprve dvacetiletého nadaného beka z kladenského ALPIQU. Odchovanec berounských Keltů zářil nejenom v defenzivě, ale pomohl středočeskému souboru k druhému místu po podzimu i vydatnou měrou kanadských bodů. „Toto ocenění mě naprosto překvapilo, protože jsem nic takového absolutně nečekal,“ přiznává s úsměvem na tváři Hrabár. „Nesmírně si toho cením,“ dodává s velkým vděkem.

Kladno disponovalo nejlepším útokem v extralize, když nastřílelo v 16 zápasech celkem 71 gólů! S umístěním, předvedenými výkony a výsledky musí v kádru rysů panovat spokojenost. „S druhým místem jsme určitě spokojeni, protože na podzim nám to tam krom pár výjimek opravdu padalo a jsme za to rádi,“ konstatuje Jiří Hrabár. „Jediné, co nás trochu mrzí je, že pokaždé, když jsme hráli s Kert Parkem, tak to v obou případech byly zápasy o první místo a my jsme se pokaždé dokázali zmocnit vedení o dva góly, a přesto jsme zápasy nakonec prohráli. To nás opravdu mrzelo, protože jsme věděli, že jsme měli na to vyhrát,“ je přesvědčen Hrabár.

Hlavní je úspěch celého týmu a ne jednotlivců

Obránce kladenského týmu na podzim prokázal, že se zabýval nejen defenzivní činností, ale i prací směrem do přední linie, jelikož se umístil na děleném 4. místě statistik nahrávačů. Celkem si připsal 12 asistencí z 15 odehraných duelů a navrch přidal 3 góly! „Kdo mě zná, tak už moc dobře ví, že já si často opravdu rád zaútočím,“ směje se Hrabár. „Jsem rád, že se mi to vyplatilo a mohl jsem týmu přispět i bodovým ziskem, ale pořád mám hodně na čem pracovat,“ uvědomuje si.

„Bylo by hezké být nejlepším nahrávačem, ale já se budu hlavně snažit, aby vyhrával náš tým ať už s mým bodovým přínosem nebo bez něj, protože pro mě je hlavní úspěch celého týmu a ne jednotlivců,“zdůrazňuje s pokorou Jiří Hrabár. Na jaké utkání asi obránce vicemistrů podzimní části nejraději vzpomíná? „Nejraději vzpomínám na zápasy proti Kert Parku, i když nás hodně mrzí, že jsme v nich nedokázali vyhrát, protože jsme na to rozhodně měly. Byly to zápasy na té nejvyšší úrovni,“ upozorňuje Hrabár.

Ten má za sebou úspěšné červencové mistrovství světa juniorů v Kanadě, kde pro Českou republiku pomohl vybojovat titul mistrů světa po 16 letech a Hrabár si navíc odvezl cenu pro nejlepšího beka šampionátu! „Na šampionát v Kanadě nejde zapomenout a vzpomínám na něj skoro každý den, protože to je pro mě zatím ten nejlepší sportovní zážitek, který jsem kdy zažil,“ rozplývá se Hrabár. „Určitě mi to hodně pomohlo v hokejbalovém růstu, protože každý zápas na té nejvyšší úrovni vás posouvá o obrovský kus dál a tam takové zápasy byly skoro všechny,“ zdůrazňuje.

Mistrovství světa seniorů? Velké přání, budu na sobě makat!

Jiří Hrabár dostává od zkušeného kouče Kadlece hodně prostoru, čehož si všimla i seniorská reprezentace, za níž odehrál dva povedené listopadové přípravné duely na Slovensku v Žilině. „Jsem strašně rád, že mi pan Kadlec dává takový prostor na hřišti a moc si toho vážím a snažím se mu to vracet kvalitní hrou, i když ne pokaždé se mi to povede,“ přiznává s úsměvem na tváři Hrabár. „Soustředění se seniorskou reprezentací pro mě bylo také velkým zážitkem, a hlavně velká škola hokejbalu nejenom protože jsem dostával velký prostor na hřišti, čehož si vážím, ale hlavně proto, že jsem mohl hrát s jedněmi z nejlepších hokejbalistů u nás a v některých případech i na světě!“ má jasno Jiří Hrabár.

Již v červnu příštího roku se v Košicích na Slovensku uskuteční seniorské mistrovství světa. Pro každého hokejbalistu včetně Hrabára musí být velkou motivací a tajným přáním se na tento vrchol sezony probojovat. „Motivace je to obrovská, a i tajné přání, ale já se teď budu hlavně soustředit na úspěch Kladna a k tomu samozřejmě patří ty tréninky navíc, protože bez toho by to nešlo a co bude po sezoně je ve hvězdách,“ zamýšlí se.

Nyní nastává čas pohody a rodinné atmosféry v rámci vánočních svátků a příchodu Nového roku. „Všem hlavně přeji hodně štěstí a zdraví do nového roku a také, aby všechny lidi z hokejbalového prostředí bavil a naplňoval náš krásný sport alespoň jako doteď,“ přeje všem na závěr rozhovoru Jiří Hrabár.