CROSSDOCK Extraliga

Proč Hradec prohrál v derby? Rozhodovala naše produktivita, smutnil trenér Rytíř

CROSSDOCK Extraliga měla na svůj konec podzimní části přinést hned šest zajímavých duelů. Z těch se však hned čtveřice kvůli sněhové přikrývce musela zrušit.

Hosté měli ve třetí části psychickou výhodu

Trenére, prohrát na konec podzimní části, navíc jednoznačným výsledkem v derby s Pardubicemi, je určitě bolestivé…

Pro nás není až tak bolestivé, že podzim končíme prohrou v derby jako to, že jsme dostali sedm branek, což je opravdu moc. Rozhodovala určitě ta poslední třetina, ve které jsme měli snahu zvrátit ten nepříznivý výsledek, ale Pardubice nám ukázaly, jak se trestá z brejku. Jednoduše a efektivně ten zápas nakonec rozhodly a navíc ty čtyři branky byly opravdu krásné.

S Autosklem jste se na hřišti v letošní sezoně už potkali, a to na konci září v televizním duelu. Tehdy jste také prohráli, utkání o první prosincové sobotě bylo ale paradoxně povedenější, že?

Určitě jsme hráli lépe do ofenzivy, to musím souhlasit. Nějakých prvních deset minut zápasu jsme hosty docela dobře zavřeli a snažili se jít do vedení. Ovšem naše produktivita nebyla vůbec taková, jakou jsme si představovali.

Naopak hosté dávali branky s lehkostí…

Je to tak, Pardubice nám, jak už jsem říkal, ukázaly, jak se efektivně zakončuje a zaslouženě tak nakonec zvítězily.

Rozhodovala ve vašich očích především ta druhá část, kdy jste se dostali do dvoubrankového manka?

Myslím si, že ano. Ono totiž nikdy není lehké dohánět zápas od druhé třetiny, když prohráváte 1:3. Samozřejmě, ten dostatek času jsme ještě měli. Ale i když jsme snížili nakonec na 2:3, tak hosté stále do poslední třetiny měli takovou tu psychickou výhodu, že alespoň o jednu branku vedou.

Třetí třetina z vaší strany ale nejprve nebyla špatná…

Znovu ovšem rozhodovala naše střelecká nemohoucnost. Pardubice si potom počkaly na naše chyby, rychle nás za ně potrestaly a rozhodly utkání už definitivně ve svůj prospěch.

Rozhodli jsme, že se bude hrát

V noci z pátka na sobotu Hradec zasypal první letošní sníh, kluci ale podle toho, co jsem slyšel, chtěli za každou cenu hrát?

(usměje se) No, to si úplně nemyslím.

Prý už v osm hodin ráno byli připravení s vyhrnováky u hřiště.

Bylo to tak, že jsme se v osm hodin sešli s Petrem Novákem a podívali jsme se, jestli to vůbec půjde. Potom bylo jasné, že když to vyhrneme, tak to povolí, protože tu byl pouze sníh a pod ním nebyl žádný led. Tak se do toho kluci hned pustili, aby se to stihlo bezpečně do začátku zápasu.

A promítlo se to nějak do konečného výsledku zápasu?

To si nemyslím, hřiště bylo pro obě strany stejné. Na výsledek to vliv určitě nemělo.