CROSSDOCK Extraliga

Jedna ztráta Plzni stačila, druhou už nepovolí. Rakovník se sveze na vlně

Podzimní část CROSSDOCK Extraligy hokejbalu je u konce. První prosincový víkend přinese rozlučku s hokejbalovým rokem 2018. Na co se můžeme těšit?

sobota 1.12.2018

HBC Hradec Králové 1988 – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Jiří Christ (trenér reprezentace U16): Východočeské derby? To bude jistě velmi vyrovnaný duel. Víc ale věřím Hradci Králové, který by si měl na domácím hřišti bodový zisk pohlídat.

Dalimil Zvonek (hráč HC Kert Park Praha): Derby, které bude určitě plné tvrdých soubojů a ve kterém nikdo nedá nic zadarmo. Hradec nás sice minulý víkend porazil, stejně jako nedávno Pardubice, ale výkon Pardubic se mi líbil o poznání víc. Věřím tedy trochu víc Pardubicím, které si odvezou tři body.

Tip redakce: Zřejmě největším šlágrem programu a taky námi sledovaným zápasem kola bude duel Hradce s Pardubicemi. Souboj o přímé páté místo tabulky bude nesmírně důležitý a rozhodovat ho bude domácí prostředí a přesilové hry. Tři body zůstanou v Hradci Králové.


HbK Karviná – SK Hokejbal Letohrad

Jiří Christ: Těžký zápas pro obě mužstva. Karviná hraje doma velmi obstojně a ani tentokrát body ze své moci nebude chtít pustit. Duel půjde do prodloužení, a pak už je to vabank.

Dalimil Zvonek: Vždy, když jsme s Karvinou hráli, tak mě udivovalo, kde jsou v tabulce, jelikož proti nám hráli výborně. Těžko říct, v jaké formě budou hrát teď. Na Letohrad budou potřebovat všechny síly, protože ten hraje poslední zápasy ve velké formě. Myslím si ale, že předvedou to, co umí a že Karviná bude brát ze zápasu dva body.

Tip redakce: Rozjetý Letohrad na hřišti sympaticky hrajícího nováčka nečeká vůbec nic lehkého. Domácí drží klíčovou osmou pozici a na závěr podzimu si chtějí svoje místo v jarním boji o osmičku ještě vylepšit. Utkání příliš branek nenabídne, slavit ale bude Letohrad.

KOVO Praha – HBC Plzeň

Jiří Christ: Zde to vidím velmi jasně. Plzeň by měla v zápase dominovat. Kovo sice dokáže letos kousat, ale tentokrát mu to na bodový zisk stačit nebude.

Dalimil Zvonek: Plzeň bude chtít napravit zaváhání s Rakovníkem, ale nečeká je nic lehkého, Kovo bude bojovat, nedá nic zadarmo, ale na body to stačit nebude. Plzeň si odveze tři body.

Tip redakce: Plzeňští hokejbalisté mají v Praze co napravovat. Ztracené body s Rakovníkem z minulého víkendu by mohly chybět, a proto si tým ze západu Čech nesmí dovolit další ztrátu. S cílem vrátit se na třetí pozici vyrazí Plzeň do hlavního města pro tři body, které si po právu odveze.

HBC Rakovník – Elba DDM Ústí nad Labem

Jiří Christ: Rakovníku bych to velmi přál, už jen proto, že je všechny dobře znám. A proto mu budu i věřit. Dokázal zaskočit Plzeň a myslím si, že se mu povede bodovat i proti Ústí nad Labem.

Dalimil Zvonek: Rakovník bude chtít navázat na vítězství v Plzni a utrhnout si pro sebe další body. Elba se v letošní sezoně trápí a přijde mi, že jim nevychází konce zápasů, kdy ztrácí vedení, záleží tedy, jestli dokážou udržet koncentraci celý zápas. Myslím si, že Rakovník bude brát ze zápasu minimálně bod, možná i více.

Tip redakce: Souboj předposledního a posledního týmu tabulky přinese velmi zajímavou podívanou. Rakovník doma umí kousat, navíc je psychicky povzbuzen po senzaci. A tak se bodového zisku dočká i v souboji s ústeckou Elbou.

HBC Most – SK Sudoměřice

Jiří Christ: Hlavní otázkou je, v jaké sestavě pojedou Sudoměřice na druhý konec republiky. Pokud jim nebude chybět moc hráčů, mohou v Mostě zabojovat o kvalitní výsledek. Chtějí vybojovat osmičku, a proto by zde měly bodovat.

Dalimil Zvonek: Most je doma vždycky velmi nepříjemný, o to více to bude těžší pro Sudoměřice, které pojedou pěknou dálku a těžko říct v jakém počtu. Most bude od začátku udávat tempo hry a bude brát tři body.

Tip redakce: Bitva na severu Čech může výrazně napovědět v boji o osmé postupové místo. A co víc, domácí musí zabrat. Sedm kol před koncem základní části ztrácí na Sudoměřice tři body a případná porážka by byla smrtící. Uvidíme vyrovnanou bitvu, ve které budou slavit domácí hokejbalisté.

neděle 2.12.2018

Elba DDM Ústí nad Labem – SK Sudoměřice

Jiří Christ: Pokud nebudou Sudoměřice kompletní, body z Ústí nad Labem se jim budou odvážet jen těžko. Věřím domácímu týmu.

Dalimil Zvonek: Stylem očekávám podobný zápas, jaký bude k vidění o den dříve v Mostě. Sudoměřice předvedou lepší výkon než v sobotu, ale i tak očekávám těsný souboj s lepším koncem pro Elbu.

Tip redakce: Předposlední celek tabulky je v nezáviděníhodné situaci. Klíčový víkend zakončí domácím soubojem proti Sudoměřicím, a pokud chtějí opustit boje o záchranu, musí zvítězit. Elba i tentokrát ztratí body, o výhře totiž budou muset rozhodovat až samostatné nájezdy.