CROSSDOCK Extraliga

Derby na závěr podzimu rozpálí hradecké hřiště! Uspějí podruhé v sezoně Pardubice?!

CROSSDOCK Extraliga už tento víkend zaklapne své brány pro rok 2018. Pro rok, který byl jak pro Hradec Králové, tak také pro Pardubice úspěšný. Vždyť Piráti nechali zapomenout na předchozí nepovedené roky a Pardubice zase byly blízko zisku titulu.

Piráti bezpečně propluli podzimní částí

Celý na zápasy bohatý podzim uzavře, doufejme, jedna parádní podívaná. Pod Bílou věž totiž dorazí nedaleký rival z Pardubic, který by však dle tabulky neměl být pro toto střetnutí favoritem, jak tomu bylo pár týdnů nazpět, kdy se před televizními kamerami tento duel odehrál na hřišti Autoskla poprvé v ročníku. Tehdy byli vítězní domácí a Hradečtí by si pochopitelně moc rádi přáli, aby to platilo i nyní. A proč by také ne?!

Piráti letos hrají pohledný hokejbal, navíc doma naposledy překvapili velkého favorita z Lužin, kterého po samostatných stříleních obrali o dva body. I tuto měřítko by mohlo napovídat, jak zajímavý zápas se odehraje. Vždyť právě Pardubice dvakrát v letošním ročníku dvojnásobného mistra posledních sezon také porazily.

A jak jsou na tom domácí v tabulce? Momentálně mají na kontě sedmadvacet bodů, navíc odehráno o zápas méně než Pardubice. Ty tedy jsou sice o dva body za nimi, ovšem Piráti by tento rozdíl moc rádi chtěli zvětšit v sobotu a na jaře i v dohrávce jednoho z jarních kol. Hradečtí do svých řad v létě navíc přivedli z Letohradu Ondřeje Luxe, jenž především v posledních zápasech chytil opět znovu pořádnou střeleckou chuť a možná i reprezentační formu. Lux má za patnáct zápasů bilanci 10+5 a hádejte, před kým by se měl momentálně více předvést, než před koučem, který ho bude v sobotu sledovat z hostující lavičky!

I v Pardubicích musí být spokojeni

Už o tom řeč byla i na začátku. Pardubice budou rok 2018 hodnotit jednoznačně kladně. Vždyť minulou sezonu se prokousaly vyřazovací částí až do finále, kde jako jediný celek dokázal více než potrápit Kert Park. Navíc nescházelo mnoho, aby se ze zisku trofeje radovali právě na východě Čech. A když se tak nestalo, musí se o to družina kouče Mašíka pokusit v letošním ročníku.

S omlazenou sestavou zatím předvádí mnohdy bojovné hokejbalové výkony. Možná právě ještě v některých situacích nezkušenost mužstva ovšem Autoskláře stála některé výhry a body. Proto jsou nyní Pardubice sice, jak už bylo zmíněno, „třeba až“ šesté. Derby ale rozhodně nikdy nemá favorita, takže i když jedna výhra jaro, tedy pardon podzim, nedělá, pokud v sobotu Autosklo uspěje, lepší koncovku první poloviny sezony by si přát už nemohlo!

A kdo že je tahounem hostujícího celku? Do střeleckých statistik se už od začátku hojně zapisuje Josef Česák. Svoji sbírku patnácti kanadských bodů ze čtrnácti zápasů, ovšem minulý týden na hřišti Letohradu nerozšířil. Pardubičtí tak jedno derby už nezvládli a končit se dvěma podobnými zářezy za sebou se jim tedy rozhodně tuze moc nechce. Tohle bude zkrátka bitva se vším všudy!

Nejvýraznější tváře týmu

Hradec Králové: Ondřej Lux (10+5), Jan Hrabica (0+10), Josef Šimůnek (5+4) – Petr Brykner (úspěšnost zákroků na 92,72%)

Pardubice: Josef Česák (11+4), Petr Filip (7+7), Filip Förstl (5+7) - David Stárek (úspěšnost zákroků na 90,84%)

--> Sledujte zápas živě na TVCOM!

--> Sledujte zápas v textové podobě živě na Onlajnech!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota, 1.12., 11:00