CROSSDOCK Extraliga

Nejlepší tým 15. kola: Rakovník okradl favorizované mečouny o dva body!

Rakovník se od začátku sezony topí v krizi. Schází se v malém počtu hráčů a od většiny soupeřů dostával gólové rance. V 15. kole CROSSDOCK Extraligy bylo vše ale jinak.

Plzeňská družina sice svého oponenta z Rakovníku přestřílela v utkání 39:20, středočeský soubor, který se stále nachází na poslední pozici extraligové tabulky však předvedl heroický výkon. Už ve 4. minutě utkání se raci radovali z jednobrankového vedení po první trefě pozdější hvězdy celého patnáctého kola Martina Tvarůžka. Plzeň sice o pár minut později dokázala vyrovnat a v 17. minutě slavila vedení 2:1, Rakovník se ale v polovině druhé patnáctiminutovky opět dostal do rovnovážného stavu, když přesně mezi tři tyče plzeňské klece zamířil navrátilec do hokejbalového koloritu Jan Pospíšil.

Šest minut před druhou sirénou se navíc středočeští hokejbalisté těšili z jednobrankového vedení, to se opět o slovo přihlásil Martin Tvarůžek a bylo vidět, že si Rakovník jde za nemalým překvapením. Mečouni však nezaháleli a za chvilku už bylo opět srovnané skóre. Na 3:3 vyrovnával Kunzmann a závěrečná perioda slibovala dramatickou zápletku. V té každý chvilku tahal pilku, šance byly k vidění na obou koncích hřiště, ale gólmani si postavili své branky na pevných základech a o osudu duelu muselo rozhodnout prodloužení, či samostatné nájezdy. Nakonec se tak stalo v rámci druhé varianty, v níž gólman Rakovníku Marek zneškodnil pokusy všech plzeňských nájezdníků a za Středočechy se prosadil nájezdový mág Martin Tvarůžek, jenž dovršil hattrick a rozhodl o exportu dvou bodů do moci hráčů s rakem na hrudi.

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník 3:4 ss (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Malý (Švarc), 17. Kunzmann (Valenta, Groňka), 26. Kunzmann (Valenta, Kastner) – 4. Tvarůžek M. (Sýkora M. ml., Tvarůžek O.), 23. Pospíšil (Tvarůžek M.), 25. Tvarůžek M. (Pospíšil, Sýkora M. ml.), rozh. náj. Tvarůžek M.

Střely: 39:20, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 91, rozhodčí: Gráca, Laczko.

Sestava nejlepšího týmu kola: Marek (Polakovič) – Cafourek, Martínek, Pospíšil, Tvarůžek O. – Gerlich, Kovářík, Schierl, Stahl, Sunkovský, Sýkora M. st., Sýkora M. ml., Tlustý, Tvarůžek M., Urban.

Výsledky hlasování o nejlepší tým 15. kola:

1. HBC Rakovník – 142 hlasů

2. SK Hokejbal Letohrad – 125 hlasů

3. HBC Hradec Králové 1998 – 76 hlasů