CROSSDOCK Extraliga

ALL STARS TÝM: Dejneka zachránil „blamáž“, Šimara zavřel klec a Lux srazil mistra

Předposlední kolo podzimní části CROSSDOCK Extraligy přineslo napínavé a dramatické zápletky ve všech případech. Letohradští Jeleni si vyšlápli ve východočeském derby na pardubické Autosklo, které do Letohradu přijelo v plné síle a gólman Jan Šimara pustil za svá záda jen jeden gól.

Brankář:

Šimara Jan (SK Hokejbal Letohrad)

Letohrad se v letošním ročníku nejvyšší soutěže pyšní nejpevnější defenzivní hrází ze všech týmů a opět to potvrdil ve východočeském vypjatém derby proti Pardubicím, které do svatostánku jelenů přijely se všemi hvězdami Janem Bílým, Pavlem Kubešem či Ondřejem Březinou. Šimara pustil za svá záda pouze jednu střelu Bílého v přesilovce Autoskla a s více jak 95% úspěšností zákroků si opět ve statistikách gólmanů polepšil na čele individuálního hodnocení. Kuriózní situace se stala hned při prvním gólu Letohradu, kdy Jan Šimara nahrával na branku Jiřího Krejsy v početní převaze. Letohradský fantom tak jen potvrzuje svoji exkluzivní reprezentační fazónu a v All Stars týmu nemůže chybět!

Obránci:

Chyba Tomáš (HBC Most)

V severočeském derby se utkaly dva týmy, kterým podzimní část nevychází dle představ. V boji o postupovou osmičku do play off tak bylo nesmírně důležité, kdo vyhraje. Most se ještě na konci druhé třetiny těšil z dvoubrankového vedení, brzkou úvodní trefu na 1:0 po necelých třech minutách zařídil svojí nahrávkou reprezentační bek Tomáš Chyba. Zápas se ale ve třetí třetině značně zdramatizoval a za stavu 3:3 se šlo do prodloužení. V něm rozhodující akci opět rozjel Chyba, který jen dlouhodobě potvrzuje důležitost pro mosteckou družinu, a to nejen v tuhé defenzivní práci, ale i směrem dopředu.

Dejneka Radovan (HC Kert Park Praha)

Kert Park útočící v letošním ročníku na zlatý extraligový hattrick zajížděl minulou sobotu pod královéhradeckou Bílou věž. Odhodlaně bojující piráti družinu z Lužin značně zaskočili, vždyť na začátku třetí třetiny už vedli 3:1. Svěřenci Davida Kuny ale nic nevzdávali a mezi 37. – 39. minutou se slova chopil slovenský reprezentační obránce Radova Dejneka. Ten nejdříve snižoval na 2:3 z pohledu Pražanů, aby o pár chvil později vyrovnal na 3:3 a zajistil tak mistrům alespoň bod za porážku po samostatných nájezdech, která později přišla. Dejneka navíc nahrával na první gól pražské družiny, takže měl prsty v každé trefě svého týmu a právem se těší z ocenění v All Stars týmu 15. kola CROSSDOCK Extraligy.

Útočníci:

Tvarůžek Martin (HBC Rakovník)

O hvězdě minulého kola toho bylo napsáno už dost. Rozhovor s ním jsme přinesli na našem webu, avšak není na škodu si připomenout jeho řádění v dresu Rakovníku na půdě favorizované Plzně. Střelec hattricku poslal středočeský celek do vedení po necelých čtyřech minutách od úvodního vhazování. Když se mečouni dostali do vedení 2:1, nahrával Tvarůžek na vyrovnávací gól a následně dokonce Rakovník poslal do vedení! Plzeň ho ale smazala a o osudu celého klání musela rozhodnout samostatná střílení. V nich Martin Tvarůžek dlouhodobě vyčnívá a opět byl jasnou volbou trenéra raků. Středočeský ostrostřelec předvedl uhrančivou kličku a zajistil se největší měrou o dvoubodovém exportu do Rakovníku.

Lux Ondřej (HBC Hradec Králové 1988)

Expert na brzké úvodní trefy se opět projevil, a navíc v nejtěžším možném utkání proti mistrovskému Kert Parku! Po necelé minutě a půl zvedal Ondřej Lux ruce nad hlavu a Hradec tak vedl 1:0. Své vedení navýšil hned zkraje prostřední části, kdy letohradská posila královéhradeckých pirátů nahrávala na branku Josefa Šimůnka. Když Kert Park snížil na 1:2, rozparádil se opět Ondřej Lux na začátku třetiny, tentokrát té třetí, když nahrával na branku Bacovského a Hradec Králové se probojoval do dvoubrankového vedení 3:1. Lux tak září na začátku třetin, kdy jsou soupeři možná ještě v zahřívací provozní teplotě. Pražané ale nakonec dokázali na konci utkání vyrovnat, avšak hradečtí hokejbalisté pak zvítězili zásluhou legendárního Petra Nováka 4:3 po nájezdech.Lux se však třemi kanadskými body nejvíce podílel na zisku důležitých dvou bodů proti největšímu favoritovi extraligy.

Farský Ondřej (HbK Karviná)

Moravské derby přineslo tuhou bitvu o každý kus sudoměřického asfaltového povrchu. Karviná se dostala v úvodní patnáctiminutovce do vedení 1:0, Sudoměřice pak v závěrečné části dokázaly vyrovnat a tuhá bitva směřovala do prodloužení či samostatných nájezdů. Nakonec se ale tak vůbec nestalo, jelikož se moci ujal Ondřej Farský hrající v letošním ročníku nejvyšší hokejbalové soutěže ve výsostné formě a necelé tři minuty před koncem klání vstřelil gól na 2:1.Těsné vedení pak se svými souputníky z Karviné dokázali udržet a těšili se z nesmírně cenných tří bodů pro Karvinou, která si tak upevnila pozici v elitní osmičce CROSSDOCK Extraligy. Moravskoslezský celek má sice jen o bod více než devátý Most, ale zápas k dobru!