CROSSDOCK Extraliga

Karma za fair play! Mostecký Zika přiznal teč, pak v prodloužení derby sám rozhodl!

CROSSDOCK Extraliga píše někdy zajímavé zápasové příběhy. Jsou to střety hráčů proti svým bývalým klubům, kde odehráli za svoji kariéru nespočet zápasů.

Pouze dva body? Je to ztráta...

Lukáši, severočeské derby nakonec patří Mostu, mohlo to být ale ještě lepší, že?

To je fakt, myslím si, že jsme zaslouženě vedli. Pak jsme ještě měli další šance a nemuselo to být tedy jenom 2:0. Domácí pak ale necelou minutu před koncem druhé třetiny dali branku, a to je hodně nakoplo, až nakonec vyrovnali. Ta poslední třetina byla už z obou stran hodně nervózní, my jsme se nakonec strachovali o výsledek a byli jsme rádi, že se končilo remízou.

Pouze dva body, nikoliv tři, jak se nejprve zdálo, jsou pro vás tedy ztrátou?

Asi bych to tak nazval, v sobotu jsme totiž určitě měli na to, abychom zvítězili. Byli jsme větší část zápasu lepší a Ústí jenom čekalo na naše chyby, které nakonec přišly... Zbytečně jsme si to potom zdramatizovali a přišli jsme o jeden bod.

Především posledních pár minut třetí periody přineslo řadu vyloučení, co se na hřišti dělo?

Bylo to hodně vyhrocené, asi jsme si nedokázali připustit, že po tom hladkém průběhu s námi domácí najednou hrají vyrovnaně. Z naší strany to byly občas potřebné, ale hodně i zbytečné fauly, které by se stávat neměly. Naštěstí pak dostal nějaké dvouminutové tresty i soupeř, takže se síly trochu vyrovnaly.

Přiznat se? Přišlo mi to zcela logické a normální

Diváci i hráči si budou pamatovat situaci především z nějaké dvaačtyřicáté minuty, kdy jste prokázal velké gesto v duchu fair play!

(usměje se) Děkuju, zdálo se mi to ale správné. Byla tam totiž situace, při které střílel bek od modré a míček nakonec skončil mimo hrací plochu. Přišlo mi v tu chvíli zcela logické přiznat se, že jsem to tečoval, i když sudí to vůbec nevěděli.

Navíc to bylo chvíli po tom, kdy domácí vyrovnali na 3:3, do konce zbývalo posledních pár desítek vteřin a Ústí hrálo přesilovou hru pěti proti vám třem...

Je pravda, že se tedy po mém přiznání vhazovalo u našeho brankáře, ale já tam takový rozdíl neviděl, jestli bude bule ve středním pásmu nebo v našem. Je to o tom, jestli to vhazování vyhraješ, nebo nevyhraješ, zdálo se mi to podobné.

V tomhle s vámi tedy vůbec nemohu za takového stavu souhlasit.

(směje se) To se vám nedivím, asi to zase tak stejné nebude. Ale jak jsem už říkal, prostě to ze mě tak vyšlo a byl jsem v tu chvíli rád, že jsem se takhle zachoval.

Doufám, že poslední důležitý zápas v roce zvládneme

Co kluci na střídačce, měli k tomu nějaké trefné poznámky? Vy jste také díky tomu mohli přijít o všechny body.

Ani mi nic neříkali. Jenom se mě ptali, jestli jsem to tečoval a jestli jsem se přiznal. Když jsem jim řekl, že ano, tak mě poplácali a myslím si, že v tom duchu fair play také byli rádi, že jsem se přiznal.

Celá situace vyústila poté v to, že jste byl také vyloučen, jenomže do hry jste poté naskočil hned po odpykání trestu v prodloužení a rozhodl jste!

Je to tak, když se člověk přizná k něčemu, k čemu by se měl přiznat úplně každý, ale mockrát se to neděje, tak se vám to naštěstí rychle vrátí. Naštěstí mi ta střela od modré sedla a bonusový bod jsme si odvezli mi.

Věříte nyní, že v důležitém boji o osmičku zakončíte podzim doma se Sudoměřicemi taktéž vesele?

Doufám v to! Mělo by se snad hrát už přímo v naší hale, která prošla nějakou rekonstrukcí a už by měla být připravena. Tak doufám, že to bude úspěšná obnovená premiéra a přesně jak říkáte, tento důležitý souboj na konec podzimu úspěšně zvládneme právě my!