CROSSDOCK Extraliga

Letohrad míří za skvělou pozicí pro jaro, trojice derby bavila diváky napříč republikou

CROSSDOCK Extraliga je už skoro u svého konce pro rok 2018. Ještě má však před sebou jeden herní víkend a také jeden právě skončený, který přinesl nespočet zajímavých mačů! Velké překvapení se zrodilo na západě Čech, kde zvítězil poslední celek tabulky.

SOBOTA 24.11.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Most 3:4 pp (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Poláček (Bím), 35. Tomáš (Soukup), 39. Kváš (Soukup, Červinka) – 3. Chytrý (Krajíček, Chyba), 17. Bačák (Chytrý), 37. Singer (Novák, Plachý), 46. Zika (Chytrý, Chyba).

Severočeské derby bylo zároveň naší redakcí zvoleno Zápasem víkendu. V Ústí to byl střet hlavně dvou celků, které tedy nezažívají vůbec povedený podzim. Tentokrát však lépe začal Most, který vedl v průběhu už o dvě branky, ovšem tuto výhodu nakonec domácí díky hostujícím chybám stáhli. Když pak hosté opět vedli, Elba dokázala vyrovnat při dvojnásobné hře na konečných 3:3. Tenhle výsledek ale platit nemusel, vždyť ústečtí borci měli v posledních chvílích zápasu ještě jednou k dispozici hru pět na tři, ta ale využita nebyla a nakonec rozhodl Most přesně v čase 46:00 na svoji stranu.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha 4:3 ss (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Lux (Bacovský, Hrabica), 16. Šimůnek (Lux), 31. Bacovský (Lux), rozh. náj. Novák – 20. Střecha (Šperl, Dejneka), 37. Dejneka (Danko, Blaško), 39. Dejneka (Dulava).

Na východ Čech cestoval Kert Park, který přijížděl do Hradce v pozici favorita. Už první měření sil v letošní sezoně ale ukázalo, že Piráti s Pražany dokážou držet krok a došlo na to i nyní! Domácí se totiž dostali v průběhu zápasu do dvoubrankového vedení, na které sice hosté zareagovali snížením, ze začátku třetí části už to zase ale bylo o dvoubrankový rozdíl. Pražané pak ovšem zatlačili domácí na jejich polovinu a dvěma slepenými brankami vyrovnal Dejneka na konečných 3:3! V prodloužení se míčku v poslední sérii ujal velezkušený Petr Novák, když nejprve sérii vyrovnal a následně za to vzal ještě jednou, takže bonusový bodík zůstal u Pirátů!

SK Sudoměřice vs. HbK Karviná 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 37. Tóth (Skyba) – 13. Pacas, 43. Farský.

Další derby, tentokrát to moravské, mělo pochopitelně opatrnou snad každou minutu na hřišti, vždyť o tom vypovídá i konečné skóre. Pojďme však postupně, v Sudoměřicích se v první třetině dokázala Karviná dostat do vedení, které udržela i při bezbrankové prostřední části. Když domácí v třetí periodě vyrovnali, tak to vypadlo, že rozhodnout se bude muset až po dělení bodů. Jenomže Slezané přečkali nejprve oslabení a potom vsadili domácím dvě minuty před koncem rozhodující úder!

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník 3:4 ss (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Malý (Švarc), 17. Kunzmann (Valenta, Gřonka), 26. Kunzmann (J. Benedikt, Benedikt) – 4. M. Tvarůžek (M. Sýkora ml., Martínek), 23. Pospíšil (Tvarůžek), 25. Gerlich (Kovařík, M. Sýkora ml.), rozh. náj. Tvarůžek.

Kdo tohle čekal?! Do Plzně mířil Rakovník, který se utápí v herní nepohodě a Mečouni tak měli být těmi, kteří budou na hřišti vévodit. Ovšem opak se stal nakonec pravdou. Raci hráli skvěle, v brankové přetahované se Západočechy jednou prohrávali, jinak ale dvakrát vedli a po remíze 3:3, která byla v tomto kole tedy hodně oblíbeným výsledek, nakonec hosté zaslouženě uzmuli bonusový bod v samostatných stříleních, a to po parádním nájezdu v podání Martina Tvarůžka! Kdyby takto Středočeši hráli i v ostatních zápasech, situace v boji o poslední play off vstupenku by ještě mohla mít v jarních bojích zápletku!

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Krejsa, 21. Halbrtštát (Faltus), 36. Macháček (Věchet), 44. Cvejn – 26. Bílý.

Sobota měla ještě jedno derby, a to ve východních Čechách. Na hřiště Letohradu cestovaly Pardubice, které nejprve smolně inkasovaly po odrazu míčku o mantinel a záda brankáře do klece. Začátek druhé části ovšem přinesl velký tlak Jelenů, kteří se nepřestali prezentovat pohlednou hrou a zaslouženě také vedli nakonec o dvě branky. Gól čtyři minuty před druhou sirénou do sítě Letohradu ještě sice pro hosty vykřesal naději, třetí perioda už ale patřila jen domácím, kdy nejprve Letohradským vrátil klid na hokejky šestnáctiletý dorostenec Michal Macháček, aby následně prázdnou branku mohl trefit Jakub Cvejn.

NEDĚLE 25.11.

TJ Kovo Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 2:6 (1:3, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Bravenec (Winter, Nýdl), 28. Kočka (Plecitý) – 9. Hejtmánek (Lux J.), 11. Teplý (Havlík, Lux J.), 12. Macháček (Věchet), 17. Teplý (Halbrštát, Krejsa), 27. Halbrštát (Věchet, Faltus), 43. Faltus.

Neděle přinesla pouze jeden zápas, a to na pražském KOVU. Proti Jelenům domácí začali dobře, vždyť trefili tyčku hostující svatyně! Jenomže první třetina jinak patřila Letohradu. Na úvodní branku sice ještě Pražané dokázali v desáté minutě zareagovat, v polovině dvanácté minutě už ovšem bylo vedení zpět na straně hostí, a to hned dvojnásobné! Východočeši pak nasázeli do domácí sítě další tři branky a bezpečně dokráčeli pro tři body. Tahle parta letos míří k nejlepšímu umístění po základní části za poslední roky, vždyť za celou loňskou základní část měl Letohrad na svém kontě 32 bodů, a nyní jich má po 15 zápasech rovných 30!