CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Plzeň nezaváhá, Kert Park jakbysmet. Severočeské derby pro Ústí

Předposlední hrací víkend podzimní části CROSSDOCK Extraligy hokejbalu nabídne zajímavé zápasy, vyhecované derby a věříme, že i spoustu branek. Dle názoru Dominika Barnošáka a Lukáše Pacase se bude slavit zejména v Letohradu.

sobota 24.11.2018

SK Sudoměřice vs. HbK Karviná

Dominik Barnošák (útočník HBC ALPIQ Kladno, reprezentant ČR): Sudoměřice jsou na domácím hřišti velmi silné a to hlavně v přesilovkách. Když bude hrát Karviná disciplinovaně, může pomýšlet na body. Myslím si, že v prodloužení zvítězí hosté.

Tip redakce: Souboj dvou týmů z východní části republiky bude pro fanoušky velmi zajímavý. Hraje se o důležité body, které mohou v konečné tahanici o účast ve vyřazovacích bojích hrát velmi důležitou roli. Sudoměřicím se před vlastními fanoušky daří a svoji kvalitu potvrdí i tentokrát. Karviná pojede domů bez bodu.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Most

Dominik Barnošák: Ústí rozhodně není v tabulce tam, kde by být chtělo. Bude chtít doma vyhrát za tři body. Ale je to derby a to je vždycky zrádné. Tipuji však výhru Ústí.

Lukáš Pacas (hráč HbK Karviná): Tento zápas bude velmi vyrovnaný. Nicméně si myslím, že navrch budou mít domácí a v domácím prostředí budou brát tři body.

Tip redakce: Severočeská třaskavá bitva přinese fanouškům pohledný hokejbal, hodně branek a výhru ústeckého týmu. Most tentokrát pojede domů s prázdnou.

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník

Dominik Barnošák: Plzeň je velmi silná na svém hřišti a nyní se to stoprocentně projeví. Záleží jen na tom, jak dlouho dokáže Rakovník vzdorovat. Tři body zůstanou v Plzni.

Lukáš Pacas: Toto utkání bude od začátku jednoznačnou záležitostí. Plzeň je doma téměř bezchybná a potvrdí to i nyní.

Tip redakce: Třetí tým tabulky nebude mít s posledním Rakovníkem sebemenší potíž. Hosté dokázali ze třinácti zápasů vyhrát jen jednou a v Plzni svojí špatnou statistiku rozhodně nevylepší.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha

Dominik Barnošák: U zápasů Hradce Králové hraje velkou roli to, jak je soupeř hodně vylučován. Piráti jsou týmem, který doma neprohrává. Kert Park je nebezpečný v přesilových hrách a z toho důvodu duel vyhraje.

Lukáš Pacas: Hradec umí hrát kvalitní hokejbal, ale na rozjetý Kert to asi stačit nebude. Nebude to však jednoznačné utkání, avšak Kert si odnese plný počet bodů.

Tip redakce: Jeden ze šlágrů víkendového programu se uskuteční na východě Čech. Řada týmů se již přesvědčila, že z Hradce Králové se body lehce nevozí. A pozná to i Kert Park. Duel sice vyhraje, na tříbodový zisk se však bude muset výrazně nadřít.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Dominik Barnošák: Asi nejvyrovnanější zápas víkendu, to bude bitva! Rozhodnout může opravdu cokoliv. Podle mě vyhraje Letohrad, protože z jejich hřiště se body jen tak nevozí.

Lukáš Pacas: Tady očekávám velmi kvalitní souboj. Čekal bych, že vítěze v základní hrací době nepoznáme.

Tip redakce: Východočeské derby a repríza loňského semifinále? Co více si přát! Jeleni si v závěru podzimu přichystají na Autosklo skvělou pomstu a podruhé ve vzájemném zápase letošní sezony se budou radovat. Tentokrát však za plný počet bodů.

neděle 25.11.2018

TJ KOVO Praha vs. SK Hokejbal Letohrad

Dominik Barnošák: Pro KOVO bude velkou výhodou to, že bude mít v sobotu volno a tím pádem i víc sil. Naopak na soupeři záleží, v jakém rozpoložení pojede do Prahy. Zde tipuji remízu a výhru KOVA na nájezdy.

Lukáš Pacas: KOVO to doma umí, potvrdili to hned na začátku sezony proti Pardubicím. Myslím si však, že letohradská defenziva nepustí soupeře moc do hry a ukořistí všechny tři body.

Tip redakce: Dobře naladěný Letohrad po sobotní výhře nad Pardubicemi vykrade i hlavní město. Na hřišti KOVA zvítězí jeho kvalitní defenzíva, díky které zaznamená šestibodový víkend.