CROSSDOCK Extraliga

Bitva o sever Čech! Který z dvojice trápících se týmů bude na podzim lepší?

CROSSDOCK Extraliga už je skoro u své cílové pásky pro rok 2018. Ještě nás však čekají dva herní víkendy, přičemž ten následující přinese hned tři zápasy s podtitulem derby. Naše redakce se zaměří především na duel v Ústí nad Labem.

Hostující Most přijíždí v lepší pozici, ale…

Mostečtí hokejbalisté hrají celý podzim ve svém azylu, kdy je zhruba jednou za čtrnáct dní vždy hostí nedaleké nově vybudované hřiště v Novém Březně. Tam a i na jiných kolbištích však mostečtí borci příliš body nesbírají, a to je pro vstup do elitní osmičky potřebují jako sůl! Vždyť za třináct kol je z toho pouhých dvanáct bodů a tedy zaslouženě zatím desátá pozice. O jedno místo výše je pak Karviná, která má navíc o zápas k dobru. Pod mosteckým celkem je zase se zápasem méně právě Elba, která ztrácí na svého soupeře jeden bod a v případě výhry by tak Most čekal ještě větší propad tabulkou! Tomuhle jistě budou chtít hostující hráči zabránit, povede se jim to?

Ústečtí zatím zažívají pravý opak loňska

Hokejbalisté Elby minulý ročník předváděli pohlednou hru, která je dovedla bezpečně do play off, kde už měli nakročeno do další fáze. Jenomže sérii s Pardubicemi nakonec ze stavu 2:0 na zápasy ztratili a prohráli tři utkání za sebou. Tahle rána jakoby se přenesla a ústeckými hráči i do aktuálního ročníku. Vždyť svěřenci trenéra Pavlíka už dlouho nepamatují, aby se jim výsledkově takto nedařilo a byli jen jedno místo nad posledním Rakovníkem. Tabulka je sice neúprosná, jenomže každý bodový zisk ještě může do konce podzimu z pozicemi výrazně zamotat. Toho si však moc dobře jsou vědomi i u hostujícího Mostu!

Výrazné tváře týmu

Ústí nad Labem – Lukáš Soukup (10+5), Vojtěch Červinka (2+8) – Zdeněk Banda úspěšnost zákroků na 90,95%

Most – Čestmír Bruštík (2+9), Tomáš Chyba (3+7) – Pavel Brém úspěšnost zákroků na 88,98%

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Most, sobota 24.11., 11:00