CROSSDOCK Extraliga

Nejlepší tým kola: Autosklo vykradlo v oslabené sestavě horkou půdu Karviné

Od letošní sezony se po každém odehraném kole CROSSDOCK Extraligy rozproudí na oficiálním facebookovém profilu redakce hokejbal.cz hlasování o nejlepší tým daného hracího víkendu.

Začneme nemalou zajímavostí. Z důvodu dlouhodobého zranění stabilní jedničky v brance Pardubic v podobě Davida Stárka, se hlavní kouč Jiří Mašík rozhodl na střídavé starty přivést jihlavského gólmana Tomáše Humlíčka, který tak zažil premiéru jako z partesu. Na horké půdě Karviné na něho za celé utkání mířilo 35 střel a pustil jen tři góly. Jeho protivníci na druhé straně obdrželi v součtu šest branek a pardubičtí hokejbalisté se tak radovali z cenného skalpu kata favoritů. Autoskláři dorazili do Karviné pouze s jedenácti hráči do pole, nechyběl však navrátilec Pavel Kubeš, či reprezentační útočníci Josef Česák s Ondřejem Březinou.

Utkání nezačalo pro nejlepší tým kola vůbec dobře. Již ve čtvrté minutě se Karviná radovala z jednobrankového vedení. O pár vteřin později ale bylo vyrovnáno, a minutu a půl před koncem úvodní patnáctiminutovky zvyšoval na 2:1 pro Pardubice člen ALL STARS uplynulého kola Luboš Moravec. Karvinští ale minutu před koncem první třetiny dokázali vyrovnat a o osudu celého utkání prakticky rozhodly dvě slepené branky ze druhé periody. Mezi 25. – 26. minutou duelu se totiž Autoskláři prosadili dvakrát a rázem se těšili ze stěžejního dvoubrankového vedení, které v polovině závěrečné části navyšoval o další gól Josef Česák.

Leč východočeský soubor svého oponenta výrazně nepřehrál, ani ho nepřestřílel, vyučoval v efektivitě zakončení. Dvě minuty před koncem klání to už bylo zásluhou opět Josefa Česáka 6:2 pro hostující Autoskláře a Karviná 16 vteřin před posledním hvizdem jen kosmeticky upravovala na 3:6. Již zmiňovaný gól na 6:2 pro Pardubice navíc Česák vstřelil ve vlastním oslabení. Svěřenci velezkušeného kouče Jiřího Mašíka tak předvedli heroický výkon a vycházelo jim prakticky vše, na co sáhli. Očividně se projevilo oživení v podobě výtečně chytající posily z Jihlavy se zkušenostmi z mistrovského Kert Parku, či dravé útočné mládí v přední linii v podobě Filipa Förstla, Luboše Moravce či Josefa Česáka. Všichni tito tři hráči vstřelili v zápase dva góly!

HbK Karviná vs. HBC Autsoklo-H.A.K. Pardubice 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Pala (Pacas, Pilch), 14. Pilch (Farský, Pala), 45. Rosůlek J. (Rosůlek L.) – 5. Förstl, 14. Moravec L., 25. Förstl (Česák, Březina), 26. Moravec L. (Kubeš, Moravec Š.), 37. Česák (Förstl, Vlasák), 43. Česák (Březina).

Střely: 35:31, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:1, diváků: 97, rozhodčí: Olesz, Zbořil.

Sestava nejlepšího týmu 14. kola: Humlíček (Bitnar) – Vlasák, Kvapil, Krejčí, Zajíček, Turyna – Česák, Förstl, Březina, Moravec Š., Kubeš, Moravec L.

Výsledky hlasování o nejlepší tým 14. kola:

1. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – 74 hlasů

2. HC Kert Park Praha – 46 hlasů

3. HBC Plzeň – 35 hlasů